Contabilul.ro
Un proiect editorial marca Rentrop&Straton -
Liderul informatiilor specializate din Romania
Contabilul.ro

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"POLITICI CONTABILE - modificari importante in Codul Fiscal"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
POLITICI CONTABILE - modificari importante in Codul Fiscal
mail
Contabilitate Contabilul.ro | Contabilitate

Cabinetul de contabilitate - pepiniera de contabili?

Data actualizarii: 02 Noiembrie 2007
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Bine v-am gasit,

   Editorial                                                                                     

Cabinetul de contabilitate – pepiniera de contabili?

Societatile de contabilitate sunt acei agentieconomici aflati sub ocrotirea CECCAR care desfasoara sub autorizarea acestuia servicii de contabilitate, expertize contabile si alte servicii similare. Analizand trendul miscator al personalului de la o societatea de contabilitate, un du-te/vino, care parca nu se mai opreste, ma intreb: De ce?

Care sunt motivele pentru care firmele de contabilitate nu-si pastreaza oamenii? Ii recruteaza de pe bancile facultatilor, ii lustruiesc in ale meseriei ceva vreme.. dupa care, vin alte persoane... Un trend care parca nu cunoaste decat viteza a 5-a. Care sunt adevaratele probleme de personal intr-o astfel de firma?

Intr-adevar, daca facem un studiu de piata, vom observa un aspect: o societate care presteaza servicii de contabilitate, intotdeauna va fi deschisa sa aduca oameni noi. Mentalitatea de a-si forma oameni de calitate si mai ales, de a-i perfectiona continuu, de ai determina sa fie ei insusi trup si suflet pentru acel job, este inca doar la stadiu de teorie si vorbe.

Raspunsul la aceste intrebari este unul evident. Remunerarea personalului. Un junior nu ridica pretentii financiare pentru ca nu este format in meserie, dar daca este capabil, invata intr-un an, cat altii in zece. Prin urmare, si pretentiile financiare se schimba pentru ca baza culturala in domeniu si-a schimbat dimensiunile.

Si pe langa remunerarea personalului, o alta explicatie ar fi mentalitatea romaneasca: de ce sa se investeasca financiar intr-o persoana, care la un moment dat isi pune sacii in caruta si pleaca? Mai bine, flux de personal intensiv, servicii made in Romania, cheltuieli cu salarii reduse si toata lumea este fericita...

In materialul de astazi, vom aborda ordinul pentru aprobarea Normelor privind restituirea taxei pe valoarea adaugata cumparatorilor, persoane fizice, care nu sunt stabiliti in Comunitatea Europeana, publicat in Monitorul Oficial nr. 740 din 1.11.2007 si care reglementeaza aspectele referitoare la taxa pe valoarea adaugata cumparatorilor, persoane fizice, care nu sunt stabiliti in Comunitatea Europeana.

Pentru mai multe detalii

apasati aici

Ec. Maria Badoi

   Stirile zilei                                                                                 

Mugur Isarescu: „Nu mai trageti de aceasta economie, pentru ca se rupe!“

O lista de prioritati pri­vind masurile vii­toare referitoare la cresterea salariilor, pen­siilor si la reducerea fisca­litatii, este absolut obligatorie pentru Romania, spune guver­natorul Bancii Nationale, Mugur Isarescu.„Mesajul Bancii Nationale este: «Nu mai trageti de aceasta economie, pentru ca se rupe!». Nu putem avea cresteri salariale, cresteri ale pensiilor si reducerea fiscalitatii...

Vosganian curata Nuclearelectrica de datoriile la stat

Ministrul economiei si finantelor explica masura prin pregatirea companiei pentru listarea la bursa de valori. Datoriile Nuclearelectrica, de circa 200 milioane de lei, au fost sterse, ca un pas premergator listarii la bursa a operatorului centralei nuclearelectrice de la Cernavoda, a declarat, ieri, ministrul economiei si finantelor, Varujan Vosganian. El a aratat ca operatiunea respecta cerintele europene din domeniul concurentei...

Dobanda marita a apreciat leul cu peste 2 bani

Moneda nationala s-a apreciat ieri, investitorii specualtori reactionand rapid la marirea dobanzii de politica monetara la 7,5% de catre Banca Nationala a Romaniei (BNR). Moneda nationala a fost cotata ieri la 3,3157 unitati pentru un euro, potrivit cursului comunciat de banca centrala. Fata de cursul anuntat cu o zi inainte, cotatia leului a scazut cu aproape doi bani...

O zi minunata!






Articole Similare




Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT

Raportul Special
"POLITICI CONTABILE - modificari importante in Codul Fiscal"


X