email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Guvernul desfiinteaza peste 4.000 de posturi. Ce posturi sunt pe lista neagra

Guvernul desfiinteaza peste 4.000 de posturi. Ce posturi sunt pe lista neagra
anafmfpeugen teodoroviciangajati

Guvernul va desfiinta in urmatoarea perioada in jur de 4.143 de posturi din 21 de ministere, din care peste 3.000 de la ANAF, anunta MFP-ul printr-un proiect de hotarare publicat pe site-ul institutiei.


Eugen Teodorovici, ministrul Finantelor, a confirmat aceste informatii. ”Este vorba si de posturi bugetate, si nebugetate. Administratia cel putin cea centrala este supraincarcata si vedem in economie efectul. Sunt foarte multe blocaje si prevederi legale care ar trebuie sa produca efecte benefice in economie si nu se intampla, foarte multa rezistenta la schimbarile pe care secolul 21 le impune. E un prim pas acela de a taia aceste posturi vacante. Ministerele si-au retinut posturile care erau deja lansate pentru procedura de concurs. (...) Sunt multe nemultumiri. (...) Vorbim de posturile vacante, dar efectul poate fi si acela de a duce la disparitia unor functii de conducere in special”, a declarat ministrul pentru antena3.ro.

Din proiect reiese ca este vorba de posturile vacante de la ministere si alte institutii, iar aproape 80% dintre posturile desfiintate vor fi la Fisc (3.276 din 4.143 de posturi in total). Nici situatia ministerelor nu este una roz, cele mai multe posturi vor fi desfiintate la Ministerul Finantelor (102) si cele mai putine la Ministerul Afacerilor Externe (10).

Potrivit notei de fundamentare, “reforma administratiei publice are obiective subsumate tintelor strategice promovate in "Strategia pentru consolidarea administratiei publice 2014 – 2020". De asemenea, reducerea birocratiei si simplificarea procedurilor, atat pentru cetateni si mediul de afaceri, cat si la nivel inter si intra-institutional, sunt de natura sa eficientizeze activitatea administratiei publice (din perspectiva costurilor si timpului de reactie) si sa creasca gradul de transparenta si integritate in prestarea serviciilor. Pentru a realiza aceste deziderate o prima etapa in reformare administratiei publice centrale o reprezinta revizuirea structurilor organizatorice astfel incat sa se asigure o eficientizarea a activitatii,  o mai buna coordonare a politicilor sectoriale, responsabilizare, implicare directa, precum si  realizarea unor structuri administrative functionale.”


Schimbari preconizate

Prin proiectul de hotarare se propune modificarea actelor normative care reglementeaza organizarea si functionarea Ministerului Afacerilor Externe, Ministerului Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, Ministerului Finantelor Publice, Ministerului Justitiei, Ministerului Muncii si Justitiei Sociale, Ministerului Tineretului si Sportului, Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Ministerului Mediului, Ministerului Transporturilor, Ministerului Educatiei Nationale, Ministerului Sanatatii, Ministerului Culturii si Identitatii Nationale, Ministerului Comunicatiilor si Societatii Informationale, Ministerului Economiei, Ministerului Energiei, Ministerului Fondurilor Europene, Ministerului Turismului, Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat, Ministerului Cercetarii si Inovarii, Ministerului Apelor si Padurilor, Ministerului pentru Relatia cu Parlamentul si Agentiei Nationale de Administrare Fiscala.
 

Care este numarul maxim de posturi stabilit prin proiect?

Iata lista cu ministerele vizate si numarul de posturi care vor fi taiate in urmatoarea perioada!


Ministerul Afacerilor Externe - 2.421, exclusiv demnitarii, cabinetul ministrului, cabinetul ministrului delegat si cabinetele secretarilor de stat din subordinea ministrului delegat

Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice - 839, exclusiv demnitarii si posturile aferente cabinetelor acestora.

Ministerul Finantelor Publice - 1.815, exclusiv demnitarii.

Ministerul Justitiei - 390 posturi, exclusiv demnitarii, posturile aferente cabinetului ministrului si cele ale Directiei de implementare a proiectelor finantate din imprumuturi externe (DIPFIE) si Directiei Nationale de Probatiune (DNP).

Ministerul Muncii si Justitiei Sociale - 359 de posturi, exclusiv demnitarii si posturile aferente cabinetului ministrului.

Ministerul Tineretului si Sportului - 138, exclusiv demnitarii si posturile aferente cabinetului ministrului.

Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale si unitatile aflate in subordinea acestuia - 13.999, din care 638 aparatul propriu al ministerului, exclusiv demnitarii si posturile aferente cabinetului ministrului.

Ministerul Mediului - 262, exclusiv demnitarii si posturile aferente cabinetului ministrului.

Ministerul Transporturilor - 430 exclusiv demnitarii si posturile aferente cabinetului ministrului.

Ministerul Educatiei Nationale - 458, exclusiv demnitarii si posturile aferente cabinetului ministrului.

Ministerul Sanatatii - 317, exclusiv demnitarii si posturile aferente cabinetului ministrului

Ministerul Culturii si Identitatii Nationale - 180, exclusiv demnitarii si posturile aferente cabinetului ministrului.

Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale - 178, exclusiv demnitarii si posturile aferente cabinetului ministrului.

Ministerul Economiei - 166 posturi finantate de la bugetul de stat, exclusiv demnitarii si posturile aferente cabinetelor demnitarilor.

Ministerul Energiei - 231, inclusiv demnitarii si posturile aferente cabinetelor acestora.

Ministerul Fondurilor Europene si al unitatilor subordonate - 1.322, exclusiv demnitarii si posturile aferente cabinetelor acestora.

Ministerul Turismului - 223, finantate integral de la bugetul de stat, exclusiv demnitarii si posturile aferente cabinetelor demnitarilor.

Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat - 297 de posturi, exclusiv demnitarii si posturile aferente cabinetelor acestora.

Ministerul Cercetarii si Inovarii - 140, exclusiv demnitarii si posturile aferente cabinetelor demnitarilor.

Ministerul Apelor si Padurilor - 201, exclusiv demnitarii si posturile aferente cabinetului ministrului.

Ministerul pentru Relatia cu Parlamentul - 50, exclusiv demnitarii si cabinetele demnitarilor.

ANAF si structurile subordonate - 24.306 inclusiv presedintele, vicepresedintii si posturile aferente cabinetelor demnitarilor.

 

Consultati documentele mai jos:
 

Proiectul de Hotarare >>>

Nota de fundamentare >>>


de Ghinea Viorica

NOUTATI Contabile 2024

Manualul de Inventariere a fost actualizat cu Legea 296/2023 si OMFP 1447/2023!


 ATENTIE!

Acum exista reguli noi privind procedura de inventariere, introduse de:

  • Codul fiscal
  • OMFP 3067/2018
  • Legea 163/2018 care permite distribuirea de dividende pe parcursul anului
  • OMFP 3103/2017
  • Legea 296/2023 privind unele masuri fiscal-bugetare pentru asigurarea sustenabilitatii financiare a Romaniei pe termen lung
  • OMFP 1447/2023 pentru modificarea si completarea unor reglementari privind documentele financiar-contabile

  Explicatii complete gasiti in ghidul Manualul de inventariere. Societati comerciale. PFA. ONG.

...Vezi AICI detaliile complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
anafmfpeugen teodoroviciangajati


Data aparitiei: 14 Noiembrie 2018

Votati articolul "Guvernul desfiinteaza peste 4.000 de posturi. Ce posturi sunt pe lista neagra":
Rating:

Nota: 4.43 din 5 din 7 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X