email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Guvernul demis anunta cresterea salariului minim cu 100 lei

Guvernul demis anunta cresterea salariului minim cu 100 lei
salariu brutvechime in muncaconstructii

LATER EDIT A fost publicata Hotararea pentru stabilirea salariului de baza minim brut pe tara garantat in plata. Guvernul demis de Parlament intentioneaza sa mareasca salariul minim pe economie cu 100 de lei.


Prezentam mai jos textul extras din hotarare:

(1) Incepand cu data de 1 ianuarie 2020, salariul de baza minim brut pe tara garantat in plata, prevazut la art. 164 alin. (1) din Legea nr. 53/2003 - Codul muncii, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, se stabileste in bani, fara a include sporuri si alte
adaosuri, la suma de 2.262 lei lunar, pentru un program normal de lucru in medie de 167,333 ore pe luna, reprezentand 13,518 lei/ora.


(2) Prin exceptie de la prevederile alin. (1), incepand cu data de 1 ianuarie 2020, pentru personalul incadrat pe functii pentru care se prevede nivelul de studii superioare, cu vechime in munca de cel putin un an in domeniul studiilor superioare, salariul de baza
minim brut pe tara garantat in plata, fara a include sporuri si alte adaosuri, se majoreaza de la 2.262 lei la 2.620 lei lunar, pentru un program normal de lucru de 167,333 ore in medie pe luna, reprezentand 15,657 lei/ora.

Consultati documentul complet aici

 

*******

Stirea initiala

Marius Budai, ministrul demis al Muncii, a anuntat, marti, ca miercuri va fi publicata o Hotarare prin care Guvernul demis de Parlament intentioneaza sa mareasca salariul minim pe economie cu 100 de lei.


Daca aceasta hotarare va intra in vigoare, salariul ar putea creste la 2180 de lei, respectiv 2450 de lei si 3100 lei. In prezent salariul minim brut este de 2.080 de lei. Persoanele cu studii superioare si care au cel putin un an vechime in munca in domeniul studiilor superioare au un salariu minim brut de 2.350 lei lunar, iar cei care lucreaza in constructii au 3000 de lei lunar.

Insa, Ludovic Orban, premierul desemnat, spune ca decizia privind stabilirea salariului minim o poate lua doar un guvern legitim, votat de Parlament, nu unul care a fost demis de Legislativ prin motiune de cenzura.

Ministrul demis al Muncii a declarat ca aceasta decizie a fost luata luni seara, intr-o discutie cu premierul Viorica Dancila si cu ministrul Finantelor, Eugen Teodorovici, "asa cum scrie in programul de guvernare".


"Atunci cand vii la guvernare si beneficiezi de a doua cea mai performanta crestere economica din Uniunea Europeana, cand somajul e de 3%, cand salariile cu crescut cu 49%, iar pensia cu 4 %, e bine", a specificat Budai, conform hotnews.ro.

Si Viorica Dancila a confirmat ca salariul minim va fi majorat cu 100 de lei. ”Ma bucur ca ai dat aceasta veste, Marius Budai, ca vrem sa majoram salariul minim cu 100 de lei”, a sustinut premierul demis.

Reactia premierului desemnat, Ludovic Orban, nu a intarziat sa apara dupa aceste declaratii. Orban sustine ca decizia privind stabilirea salariului minim o poate lua doar un guvern legitim, votat de Parlament, nu unul care a fost demis de Legislativ prin motiune de cenzura.


"Mai era cineva prin 1989 care mai dadea cate 100 de lei sau cate un leu... Baietii astia nu inteleg, oamenii astia nu inteleg ca ei au fost demisi prin motiune de cenzura, ca nu mai pot sa se comporte ca un guvern care este in functiune. Raman la Palatul Victoria doar pana la investirea unui guvern si nu pot sa angajeze decizii importante de guvernare, ci numai sa administreze treburile curente. Decizia privind stabilirea salariul minim nu poate sa o ia decat un guvern legitim, votat de Parlament", a afirmat Ludovic Orban.

 


de Ghinea Viorica

NOUTATI din Legislatia Contabila

[LIVE] Participati la Conferinta Nationala de Contabilitate din 2 Iulie


Va invitam la Video Conferinta
Nationala de Fiscalitate si Contabilitate


Atentie! Video Conferinta din 2 iulie 2024 de la Bucuresti
va fi transmisa LIVE pe Internet! 

...Vezi AICI detaliile complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
salariu brutvechime in muncaconstructii


Data aparitiei: 23 Octombrie 2019

Votati articolul "Guvernul demis anunta cresterea salariului minim cu 100 lei":
Rating:

Nota: 4.25 din 5 din 4 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

  • Avansuri de trezorerie: documente justificative pentru avansuri spre decontare si functiunea contului 542

    • Entitatile pot acorda sume in numerar sau prin banca, denumite avansuri spre decontare, puse la dispozitia angajatilor, in vederea efectuarii unor plati in numele societatii sau in vederea efectuarii unor deplasari in interes de serviciu. Avansurile spre decontare sunt sume puse la dispozitia administratorilor sau a salariatilor din entitate, in vederea efectuarii unor plati in numele acesteia. De regula, justificarea avansului si transformarea sa in cheltuiala efec...» citeste mai departe aici

  • Ordinea stingerii obligatiilor fiscale in fisa sintetica pe platitor

    • Daca un debitor datoreaza mai multe tipuri de obligatii fiscale, iar suma platita nu este suficienta pentru a stinge toate obligatiile, atunci se stinge obligatia fiscala pe care o indica debitorul, potrivit legii, sau care este distribuita potrivit prevederilor art. 163 din Codul de procedura fiscala, dupa caz, stingerea efectuandu-se, de drept, in urmatoarea ordine: a) toate obligatiile fiscale principale, in ordinea vechimii, si apoi obligatiile fiscale accesorii...» citeste mai departe aici

  • De ce este esential sa aveti Dosare Permanente ale Clientilor: 7 avantaje majore

    • Atunci cand sunt solicitate lucrari de audit interne/externe sau firma-client are inspectii fiscale, dosarul permanent furnizeaza toate documentele necesare pentru a sustine tranzactiile si operatiunile contabile ale clientului. Acest lucru reduce timpul si efortul necesar pentru pregatirea si gestionarea auditului si creste nivelul de incredere in fata auditorilor/inspectorilor.   Dosarul permanent este un instrument vital in procesul de tinere a contabili...» citeste mai departe aici

  • Impozitul minim pe cifra de afaceri (IMCA): formula de calcul si exemplu practic

    • Incepand cu anul 2024, contribuabilii care inregistreaza in anul precedent o cifra de afaceri de peste 50.000.000 euro si care, in anul de calcul, determina un impozit pe profit cumulat de la inceputul anului fiscal/anului fiscal modificat pana la sfarsitul trimestrului/anului de calcul mai mic decat impozitul minim pe cifra de afaceri stabilit potrivit unei formule prevazute la art. 181 alin. (3) din Codul fiscal, sunt obligati la plata impozitului pe pr...» citeste mai departe aici

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X