Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"POLITICI CONTABILE - modificari importante in Codul Fiscal"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
POLITICI CONTABILE - modificari importante in Codul Fiscal
mail
Contabilitate Contabilul.ro | Contabilitate

Guvernul demis anunta cresterea salariului minim cu 100 lei

Data aparitiei: 23 Octombrie 2019
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Guvernul demis anunta cresterea salariului minim cu 100 lei
salariu brutvechime in muncaconstructii

LATER EDIT A fost publicata Hotararea pentru stabilirea salariului de baza minim brut pe tara garantat in plata. Guvernul demis de Parlament intentioneaza sa mareasca salariul minim pe economie cu 100 de lei.


Prezentam mai jos textul extras din hotarare:

(1) Incepand cu data de 1 ianuarie 2020, salariul de baza minim brut pe tara garantat in plata, prevazut la art. 164 alin. (1) din Legea nr. 53/2003 - Codul muncii, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, se stabileste in bani, fara a include sporuri si alte
adaosuri, la suma de 2.262 lei lunar, pentru un program normal de lucru in medie de 167,333 ore pe luna, reprezentand 13,518 lei/ora.


(2) Prin exceptie de la prevederile alin. (1), incepand cu data de 1 ianuarie 2020, pentru personalul incadrat pe functii pentru care se prevede nivelul de studii superioare, cu vechime in munca de cel putin un an in domeniul studiilor superioare, salariul de baza
minim brut pe tara garantat in plata, fara a include sporuri si alte adaosuri, se majoreaza de la 2.262 lei la 2.620 lei lunar, pentru un program normal de lucru de 167,333 ore in medie pe luna, reprezentand 15,657 lei/ora.

Consultati documentul complet aici

 

*******

Stirea initiala

Marius Budai, ministrul demis al Muncii, a anuntat, marti, ca miercuri va fi publicata o Hotarare prin care Guvernul demis de Parlament intentioneaza sa mareasca salariul minim pe economie cu 100 de lei.


Daca aceasta hotarare va intra in vigoare, salariul ar putea creste la 2180 de lei, respectiv 2450 de lei si 3100 lei. In prezent salariul minim brut este de 2.080 de lei. Persoanele cu studii superioare si care au cel putin un an vechime in munca in domeniul studiilor superioare au un salariu minim brut de 2.350 lei lunar, iar cei care lucreaza in constructii au 3000 de lei lunar.

Insa, Ludovic Orban, premierul desemnat, spune ca decizia privind stabilirea salariului minim o poate lua doar un guvern legitim, votat de Parlament, nu unul care a fost demis de Legislativ prin motiune de cenzura.

Ministrul demis al Muncii a declarat ca aceasta decizie a fost luata luni seara, intr-o discutie cu premierul Viorica Dancila si cu ministrul Finantelor, Eugen Teodorovici, "asa cum scrie in programul de guvernare".


"Atunci cand vii la guvernare si beneficiezi de a doua cea mai performanta crestere economica din Uniunea Europeana, cand somajul e de 3%, cand salariile cu crescut cu 49%, iar pensia cu 4 %, e bine", a specificat Budai, conform hotnews.ro.

Si Viorica Dancila a confirmat ca salariul minim va fi majorat cu 100 de lei. ”Ma bucur ca ai dat aceasta veste, Marius Budai, ca vrem sa majoram salariul minim cu 100 de lei”, a sustinut premierul demis.

Reactia premierului desemnat, Ludovic Orban, nu a intarziat sa apara dupa aceste declaratii. Orban sustine ca decizia privind stabilirea salariului minim o poate lua doar un guvern legitim, votat de Parlament, nu unul care a fost demis de Legislativ prin motiune de cenzura.


"Mai era cineva prin 1989 care mai dadea cate 100 de lei sau cate un leu... Baietii astia nu inteleg, oamenii astia nu inteleg ca ei au fost demisi prin motiune de cenzura, ca nu mai pot sa se comporte ca un guvern care este in functiune. Raman la Palatul Victoria doar pana la investirea unui guvern si nu pot sa angajeze decizii importante de guvernare, ci numai sa administreze treburile curente. Decizia privind stabilirea salariul minim nu poate sa o ia decat un guvern legitim, votat de Parlament", a afirmat Ludovic Orban.

 






Articole Similare




Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT

Raportul Special
"POLITICI CONTABILE - modificari importante in Codul Fiscal"


X