email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

In atentia romanilor din strainatate! Inrolarea in SPV este o facilitate optionala

In atentia romanilor din strainatate! Inrolarea in SPV este o facilitate optionala
spvrezidenta fiscalamfp

Ministerul Finantelor Publice a decis extinderea exploatarii potentialului Spatiului Privat Virtual (SPV) ca instrument de relationare directa cu fiecare contribuabil la bugetul de stat.
 

Printr-un proiect de ordin pus recent in dezbatere publica pe site-ul Finantelor s-a propus, printre alte modificari, ca si romanilor plecati din tara sa li se ofere posibilitatea sa se inregistreze mai usor in SPV, la misiunile diplomatice/consulare. In prezent, nu se pot bucura de aceasta facilitate.


Aceasta informatie a fost prezentata in presa drept o actiune de verificare a romanilor plecati in strainatate. Mai precis, s-a precizat faptul ca ambasadele si consulatele Romaniei din strainatate ar putea fi obligate sa ii identifice pe toti romanii stabiliti in strainatate. Astfel ANAF ii poate inregistra in Spatiul Privat Virtual (SPV) si le va putea urmari rezidenta fiscala.

Informatiile au starnit multe reactii negative, asa ca reprezentantii Finantelor au revenit cu o completare si au spus ca este gresita abordarea materialelor aparute in presa. Institutia linisteste romanii din Diaspora si le transmite ca nu vor fi urmariti fiscal prin SPV, inscrierea ramane facultativa in sistem.
 

“Raspundem solicitarilor de clarificari ale reprezentantilor mass-media privind proiectul de ordin pentru modificarea si completarea Ordinului ministrului finantelor publice nr.660/2017 privind aprobarea Procedurii de comunicare prin mijloace electronice de transmitere la distanta intre Ministerul Finantelor Publice/organul fiscal central si persoanele fizice, persoanele juridice si alte entitati fara personalitate juridica:

Precizam ca propozitia ”identificarea contribuabililor la misiunile diplomatice/oficiile consulare ale Romaniei” din Referatul de aprobare al proiectului de ordin se refera la indeplinirea procedurii de confirmare a identitatii contribuabililor, care solicita inregistrarea ca utilizatori ai serviciului “Spatiul privat virtual” (SPV) la sediul misiunilor diplomatice/oficiilor consulare ale Romaniei.

Scopul acestei prevederi este de a veni in intampinarea persoanelor fizice, care au cetatenia romana si doresc sa se inroleze voluntar in SPV, dar domiciliaza, au resedinta sau lucreaza in strainatate. In acest sens, pentru a le oferi si posibilitatea de a se prezenta si la ambasada sau oficiile consulare din tara in care se afla care sunt mai apropiate, se propune urmatoarea completare pentru art 20 alin 6 lit b):



„b) aprobare la ghiseu. In acest caz persoana fizica trebuie sa se prezinte la orice organ fiscal din cadrul Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, in scopul identificarii fizice. In cazul persoanelor fizice care au cetatenia romana si domiciliaza, au resedinta sau lucreaza in strainatate, in scopul identificarii fizice, se pot prezenta si la oficiile consulare sau ambasadele Romaniei in circumscriptia carora domiciliaza, au resedinta sau lucreaza, dupa caz.
”, au transmis reprezentantii Finantelor Publice.

 

Citeste si: Finantele schimba regulile privind SPV-ul. Se anunta noi beneficii pentru utilizatori


de Ghinea Viorica

NOUTATI Contabile 2024

Cum sa „citesti” si sa interpretezi perfect o balanta contabila?


Ghidul practic Balanta de verificare de la A la Z. Analize, corelatii, studii de caz vine in ajutorul dvs. pentru a va scapa de:

• erori de inregistrare aducatoare de amenzi usturatoare din partea inspectorilor veniti in control
• lipsa de cunostinte temeinice din domenii conexe
• lipsa de experienta in lucrul cu conturile, mai ales cand acestea sunt noi, renumerotate ori abrogate!
• incapacitatea de a lua masuri profitabile prin ajustarea balantei pentru profit maxim
• riscul incalcarii legislatiei in vigoare.

Simplifica-ti si securizeaza-ti munca!

...vezi AICI lista completa >>

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
spvrezidenta fiscalamfp


Data aparitiei: 06 Septembrie 2019

Votati articolul "In atentia romanilor din strainatate! Inrolarea in SPV este o facilitate optionala":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X