email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

CECCAR: Activitatile expertilor contabili NU sunt afectate de prevederile Legii nr. 213/2020

CECCAR: Activitatile expertilor contabili NU sunt afectate de prevederile Legii nr. 213/2020
ceccarlegea nr. 213/2020codul muncii

Activitatile profesionistilor contabili in calitate de liber-profesionisti nu sunt afectate de prevederile Legii nr. 213/2020, care a modificat si completat Codul Muncii recent, anunta CECCAR.

Dupa publicarea in Monitorul Oficial a Legii nr. 213/2020 pentru modificarea si completarea Legii nr. 53/2003 – Codul muncii, au aparut in spatiul public o serie de interpretari legate de modul in care se vor aplica prevederile art. 6 lit. e) din OG nr. 65/1994. Mai exact, s-a vehiculat ca, potrivit modificarilor care privesc activitatile de resurse umane si salarizare, este necesar un expert in legislatia muncii daca se opteaza pentru externalizarea serviciului. Prin urmare, contabilii nu ar mai fi avut competenta profesionala si legala de a efectua acestei servicii.

Privitor la aceste informatii, CECCAR si-a spus punctul de vedere, subliniind ca "expertul contabil are competenta profesionala si legala de a efectua serviciile prevazute de art. 6 alin. e) din OG nr. 65/1994, fara a-i fi necesara absolvirea cursului de expert legislatia muncii, organizat conform standardului ocupational. Orice alta interpretare ar conduce in mod vadit la incalcarea prevederilor art. 41 alin.  (1) din Constitutia Romaniei, care stabilesc ca dreptul la munca nu poate fi ingradit.”.

Pentru a clarifica situatia (anterior promulgarii), “CECCAR a solicitat autoritatilor competente analizarea posibilitatii reexaminarii proiectului de lege in Parlamentul Romaniei. S-a considerat, insa, ca nu este cazul, proiectul de lege fiind promulgat in forma initiala, avand in vedere ca expertul contabil, ca liber-profesionist, isi poate desfasura in continuare activitatea in domeniul salarizarii si evidentei electronice a personalului, in baza art. 6 alin. e) din OG nr. 65/1994.In concluzie, mentionam inca o data faptul ca Legea nr. 213/2020 nu poate interzice membrilor CECCAR sa desfasoare activitatile prevazute in OG nr. 65/1994, in calitate de liber-profesionisti.”, scrie ceccarbusinessmagazine.ro.

Institutia a mai facut o precizare legata de faptul ca standardul ocupational expert legislatia muncii - ce se aplica DOAR celor care au statut de angajati – a fost elaborat de specialisti in domeniu care fac parte dintr-o asociatie ce NU are, insa, statut de organism profesional.

 


de Ioana Andreea Pavel

NOUTATI Contabile 2024

Cum sa „citesti” si sa interpretezi perfect o balanta contabila?


Ghidul practic Balanta de verificare de la A la Z. Analize, corelatii, studii de caz vine in ajutorul dvs. pentru a va scapa de:

• erori de inregistrare aducatoare de amenzi usturatoare din partea inspectorilor veniti in control
• lipsa de cunostinte temeinice din domenii conexe
• lipsa de experienta in lucrul cu conturile, mai ales cand acestea sunt noi, renumerotate ori abrogate!
• incapacitatea de a lua masuri profitabile prin ajustarea balantei pentru profit maxim
• riscul incalcarii legislatiei in vigoare.

Simplifica-ti si securizeaza-ti munca!

...vezi AICI lista completa >>

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
ceccarlegea nr. 213/2020codul muncii


Data aparitiei: 06 Octombrie 2020

Votati articolul "CECCAR: Activitatile expertilor contabili NU sunt afectate de prevederile Legii nr. 213/2020":
Rating:

Nota: 3.17 din 5 din 3 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X