email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Start-up Nation a suferit modificari. Beneficiarii NU pot instraina partile sociale intr-un procent mai mare de 49%

Start-up Nation a suferit modificari. Beneficiarii NU pot instraina partile sociale intr-un procent mai mare de 49%
IMMstart–up nationparti sociale

Modificarile aduse programului Start-up Nation  au fost in sfarsit oficializate dupa ce au parcurs un drum legislativ plin de dificultati. 

Legea nr. 218/2020 privind modificarea si completarea OUG nr. 10/2017 pentru stimularea infiintarii de noi intreprinderi mici si mijlocii a fost publicata in Monitorul oficial nr. 1012 din 30 octombrie 2020. Modificarile intra in vigoare de la 2 noiembrie 2020. 
Doua dintre prevederile importante ale Legii nr 218/2020 impun anumite conditii beenficiarilor. In primul rand, in perioada contractuala de implementare si monitorizare, beneficiarii nu pot instraina partile sociale ale societatii intr-un procent mai mare de 49%.

Iar in al doilea rand, instrainarea partilor sociale este permisa numai catre persoane fizice - investitori individuali-business angels, definiti conform Legii nr. 120/2015 privind stimularea investitorilor individuali-business angels, sau care nu au mai avut anterior nicio alta societate.
 

Legea nr. 218/2020: continutul actului normativ

Parlamentul Romaniei adopta prezenta lege.

Art. I. -

Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 10/2017 pentru stimularea infiintarii de noi intreprinderi mici si mijlocii, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 79 din 30 ianuarie 2017, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 112/2017, cu modificarile si completarile ulterioare, se modifica si se completeaza dupa cum urmeaza:

 

 

1. La articolul 2, alineatul (1) se modifica si va avea urmatorul cuprins:

"Art. 2. -

(1) Intreprinderile beneficiare ale Programului «Start-up Nation - Romania» sunt intreprinderile infiintate de persoane fizice in baza prevederilor Legii societatilor nr. 31/1990, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, ale Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 6/2011 pentru stimularea infiintarii si dezvoltarii microintreprinderilor de catre intreprinzatorii debutanti in afaceri, aprobata cu modificari prin Legea nr. 301/2011, cu modificarile si completarile ulterioare, sau ale Legii nr. 1/2005 privind organizarea si functionarea cooperatiei, republicata, cu modificarile ulterioare, cu maximum 3 ani inainte de data completarii si transmiterii on- line a planului de afaceri si care indeplinesc, la data depunerii cererii de finantare, criteriile de eligibilitate impuse de legislatia in domeniul ajutoarelor de minimis si conditiile de eligibilitate prevazute in schema de ajutor de minimis care va fi aprobata potrivit art. 5."

2. La articolul 4 alineatul (3), litera a) se modifica si va avea urmatorul cuprins:

"
a) pe baza criteriilor prevazute in anexa nr. 1 si a punctajului alocat pentru fiecare cod CAEN in functie de domeniul de activitate prevazut in anexa nr. 2, aplicatia on-line genereaza automat punctajul in urma transmiterii planului de afaceri;".

3. La articolul 4, dupa alineatul (5) se introduce un nou alineat, alineatul (6), cu urmatorul cuprins:

"
(6) Situatia statistica comparativa 2018-2019 a intreprinderilor mici si mijlocii active pe judete la 11 decembrie 2019 este prevazuta in anexa nr. 3 si se actualizeaza anual de catre Ministerul Economiei, Energiei si Mediului de Afaceri pana la 30 iunie pentru anul anterior."

4. Dupa articolul 6 se introduce un nou articol, articolul 61, cu urmatorul cuprins:

"
Art. 61. -
(1) In perioada contractuala de implementare si monitorizare, beneficiarii nu pot instraina partile sociale ale societatii intr-un procent mai mare de 49%.

(2) Instrainarea partilor sociale este permisa numai catre persoane fizice - investitori individuali-business angels, definiti conform Legii nr. 120/2015 privind stimularea investitorilor individuali-business angels, sau care nu au mai avut anterior nicio alta societate."

5. Dupa articolul 8 se introduce un nou articol, articolul 9, cu urmatorul cuprins:

"Art. 9. -
Anexele nr. 1-3 fac parte integranta din prezenta ordonanta de urgenta."
 

6. Anexa se modifica dupa cum urmeaza:

Consulta ANEXA 1 - Criterii privind evaluarea on-line a planului de afaceri
 

7. Dupa anexa se introduc doua noi anexe, anexele nr. 2 si 3, cu urmatorul cuprins:

Consulta ANEXA 2 - coduri CAEN - activitati eligibile

Consulta ANEXA 3 - situatie statistica
 

Art. II. -

In cuprinsul Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 10/2017 pentru stimularea infiintarii de noi intreprinderi mici si mijlocii, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 112/2017, cu modificarile si completarile ulterioare, "Ministerul pentru Mediu de Afaceri, Comert si Antreprenoriat" se inlocuieste cu "Ministerul Economiei, Energiei si Mediului de Afaceri".

 


de Ghinea Viorica

NOUTATI din Legislatia Contabila

PFA 2024. Ce SOLUTII si AVANTAJE mai sunt?


Important: PFA-urile au fost grav lovite de modificarile Codului Fiscal Mai e ceva de facut pentru a fi rentabile?
Legislatia pentru PFA s-a schimbat!

CUM se aplica, CAT ne afecteaza si (mai ales)
CE SOLUTII exista pentru a ne salva?

Afla acum care sunt solutiile ingenioase oferite de expertul Horatiu Sasu parcurgand lucrarea PFA/II/IF: Taxe, impozite, deduceri, contributii!
Vei gasi aici explicatii si exemple 100% practice, cu aplicabilitate certa si imediata!

...Vezi AICI detaliile complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
IMMstart–up nationparti sociale


Data aparitiei: 02 Noiembrie 2020

Votati articolul "Start-up Nation a suferit modificari. Beneficiarii NU pot instraina partile sociale intr-un procent mai mare de 49%":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X