email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Marcel Bolos: 'Nu exista perspectiva unor noi masuri fiscale anul acesta'

Marcel Bolos: 'Nu exista perspectiva unor noi masuri fiscale anul acesta'
masuri fiscale 2024modificari fiscaletaxe si impozitemarcel bolos

Marcel Bolos a dat asigurari ca pentru anul 2024 nu exista cresteri de impozite si taxe. Aceasta declaratie vine in contextul unui inceput tumultuos de an, marcat de dificultati in implementarea sistemului RO e-Factura. Contabilii, ca piloni esentiali ai mediului de afaceri, ofera in continuare, in Grupul Contabililor din Romania, sprijin si sfaturi pentru a ajuta antreprenorii sa se adapteze mai usor cu noile masuri fiscale.

Haosul in implementarea sistemului RO e-Factura de la 1 ianuarie 2024 a pus presiune suplimentara pe umerii contabililor din Romania. Acestia au fost nevoiti sa se adapteze rapid la noile modificari, asigurandu-se ca afacerile clientilor lor raman in conformitate cu legislatia fiscala. Acest proces a necesitat nu doar expertiza tehnica, ci si o intelegere profunda a implicatiilor fiscale si contabile ale noilor reglementari.

Fara taxe si impozite noi in 2024

"Nu exista perspectiva unor noi masuri fiscale anul acesta. Este aspectul pe care il punctez in fiecare discutie pe care o am cu mediul de afaceri.
Nu este saptamana in care sa nu am consultari cu antreprenorii romani, discutiile cu ei fiind esentiale pentru actiunile noastre si pentru a ne asigura ca programele cu care venim sunt relevante si eficiente.", a declarat Marcel Bolos pe pagina de Facebook.

Marcel Bolos interactioneaza constant cu antreprenorii romani

Totodata, anuntul lui Marcel Bolos subliniaza importanta dialogului si colaborarii intre autoritatile fiscale si mediul de afaceri. In acest sens, ministrul propune initierea unor grupuri de lucru pentru consultari pentru elaborarea de politici fiscale relevante si pentru imbunatatirea climatului de afaceri din Romania.

"Astazi i-am avut alaturi pe reprezentantii Consiliului Investitorilor Straini si delegatia Camerei Franceze de Comert si Industrie din Romania.
Am discutat despre avantajele specifice ale Programului IMM Plus, unde avem planificat un buget de 12.4 miliarde lei, dar si ale unor ajutoare de stat personalizate pentru marii investitori. Urmeaza sa revin aici cu mai multe detalii.

Stim ca transparenta si predictibilitatea sunt vitale pentru ei, chiar daca de multe ori nu excelam la acest capitol. Au nevoie sa stie cat mai din timp ce masuri si politici fiscale are statul in vedere, pentru a tine cont de ele in deciziile de investitii si de business.
Tocmai de aceea, vrem ca din martie sa punem bazele unor grupuri de lucru in care nu doar sa prezentam perspectivele macroeconomice si fiscale ale Romaniei, ci in care sa si vina cu propuneri legat de politicile noastre.

Este o chestiune de minim respect pentru cei care tin economia in picioare.", a mai scris ministrul pe pagina de Facebook.

Cu toate acestea, absenta unor noi masuri fiscale nu inseamna ca viata contabililor va deveni mai usoara. Ei vor trebui sa fie in continuare vigilenti si la curent cu schimbarile legislative.

Zi de zi discutam despre cele mai importante stiri si subiecte din domeniul fiscal-contabil, alaturi de alti 41.300 de membri! Click aici pentru inscrierea in Grupul Contabililor din Romania >>


Foto: Facebook.com/BolosIoanMarcel


de Alina Ilie

NOUTATI Contabile 2024

Cum sa „citesti” si sa interpretezi perfect o balanta contabila?


Ghidul practic Balanta de verificare de la A la Z. Analize, corelatii, studii de caz vine in ajutorul dvs. pentru a va scapa de:

• erori de inregistrare aducatoare de amenzi usturatoare din partea inspectorilor veniti in control
• lipsa de cunostinte temeinice din domenii conexe
• lipsa de experienta in lucrul cu conturile, mai ales cand acestea sunt noi, renumerotate ori abrogate!
• incapacitatea de a lua masuri profitabile prin ajustarea balantei pentru profit maxim
• riscul incalcarii legislatiei in vigoare.

Simplifica-ti si securizeaza-ti munca!

...vezi AICI lista completa >>

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
masuri fiscale 2024modificari fiscaletaxe si impozitemarcel bolos


Data aparitiei: 16 Februarie 2024

Votati articolul "Marcel Bolos: 'Nu exista perspectiva unor noi masuri fiscale anul acesta'":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X