email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ordinul 1189/2021 - inspectia fiscala. Modelul de instiintare pentru discutia finala

Ordinul 1189/2021 - inspectia fiscala. Modelul de instiintare pentru discutia finala
inspectie fiscalaanafinstiintare

ANAF a publicat in Monitor Ordinul 1189/2021 privind modificarea OPANAF nr. 4.077/2020 pentru aprobarea procedurii de intocmire, avizare si aprobare a raportului de inspectie fiscala.


Ordinul poate fi gasit in Monitorul Oficial nr. 753 din 3 august 2021, insa prezetam in continuare continutul actului normativ.
 

Ordinul 1189/2021: textul actului normativ

Denumire completa: Ordinul 1189/2021 privind modificarea Ordinului presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala nr. 4.077/2020 pentru aprobarea procedurii de intocmire, avizare si aprobare a raportului de inspectie fiscala


Avand in vedere prevederile art. 131 din Legea nr. 207/2015 privind Codul de procedura fiscala, cu modificarile si completarile ulterioare, precum si avizul conform al Ministerului Finantelor comunicat prin Adresa nr. 740.131/740.191 din data de 28.06.2021,
in temeiul prevederilor art. 342 alin. (1) si (5) din Legea nr. 207/2015 privind Codul de procedura fiscala, cu modificarile si completarile ulterioare, precum si ale art. 11 alin. (3) din Hotararea Guvernului nr. 520/2013 privind organizarea si functionarea Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, cu modificarile si completarile ulterioare,

presedintele Agentiei Nationale de Administrare Fiscala emite urmatorul ordin:

Articolul I



Anexa nr. 2 la Ordinul presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala nr. 4.077/2020 pentru aprobarea procedurii de intocmire, avizare si aprobare a raportului de inspectie fiscala, publicat in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 1.210 din 11 decembrie 2020, se modifica si se inlocuieste cu anexa care face parte integranta din prezentul ordin.

Articolul II

Directia generala coordonare control fiscal, Directia generala de administrare a marilor contribuabili, directiile generale regionale ale finantelor publice, precum si organele fiscale centrale din subordinea acestora vor duce la indeplinire prevederile prezentului ordin.

Articolul III

Prezentul ordin se publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I.


ANEXA
(Anexa nr. 2 la Ordinul nr. 4.077/2020)


AGENTIA NATIONALA DE ADMINISTRARE FISCALA
Directia generala ......................................................
Administratia ..............................................
Nr. .......................
Data ....................

INSTIINTARE PENTRU DISCUTIA FINALA

Domnului/Doamnei ...................................., in calitate de ......... la ......................, cu domiciliul fiscal in .................., str. ...................... nr. ......, bl. ......, ap. ....., judetul ................ inregistrata la oficiul registrului comertului cu nr. ........../......./......., C.U.I. nr. ......
Va inaintam alaturat proiectul de raport de inspectie fiscala si totodata va instiintam ca in data de ………., ora ……, la ..........................., va avea loc discutia finala asupra constatarilor si consecintelor fiscale, ca urmare a incheierii inspectiei fiscale efectuate in perioada .......................... la ............................... .

Va informam ca aveti posibilitatea sa va exprimati in scris punctul de vedere cu privire la constatarile organelor de inspectie fiscala, in conformitate cu prevederile art. 9 alin. (1) din Legea nr. 207/2015 privind Codul de procedura fiscala, cu modificarile si completarile ulterioare.

In situatia in care nu va veti prezenta la termenul stabilit pentru discutia finala din data de ......................., va informam ca cel de-al doilea termen stabilit pentru a avea loc discutia finala este in data de .................., ora ............., la ........................................ .
In situatia in care doriti sa renuntati la discutia finala, va rugam sa notificati acest fapt organului de inspectie fiscala, anterior datei/datelor programate pentru discutia finala. In acest caz, data incheierii inspectiei fiscale este data notificarii, conform prevederilor art. 130 alin. (4) din Legea nr. 207/2015 privind Codul de procedura fiscala, cu modificarile si completarile ulterioare.

In cazul in care nu va veti prezenta la discutia finala la niciunul dintre cele doua termene si nu veti notifica despre renuntarea la acest drept, va comunicam ca, potrivit art. 130 alin. (4) din Legea nr. 207/2015 privind Codul de procedura fiscala, cu modificarile si completarile ulterioare, data de …………….. reprezinta data de incheiere a inspectiei fiscale.

De asemenea, va informam ca, indiferent de optiunea dumneavoastra de a va exercita sau nu dreptul de a participa la discutia finala, aveti dreptul sa va prezentati in scris punctul de vedere cu privire la constatarile organului de inspectie fiscala, potrivit prevederilor art. 130 alin. (5) din Legea nr. 207/2015 privind Codul de procedura fiscala, cu modificarile si completarile ulterioare.
 

                                      Avizat,

Sef serviciu,                                                                           Echipa de inspectie fiscala,
........................................                                                       ........................................
           (numele si prenumele, semnatura)                                         (functia, numele si prenumele, semnatura)
 


de Ghinea Viorica

NOUTATI Contabile 2024

Stiati ca lipsa politicilor si procedurilor contabile este amendadata cu pana la 4.000 lei?


Comandati chiar acum pachetul complet pentru intocmirea politicilor si procedurilor contabile!

In plus, beneficiati de TRANSPORT GRATUIT pentru cumparaturi a caror valoare depaseste 247 lei (TVA inclusa)!

Pachet Complet pentru intocmirea politicilor si procedurilor contabile cuprinde:

  Stick Manual de politici contabile (100% editabil)
  Stick Proceduri contabile pentru societati comerciale (100% editabil)

Grabiti-va sa comandati ACUM pachetul dvs. cu politici si proceduri contabile!

...Vezi AICI detaliile complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
inspectie fiscalaanafinstiintare


Data aparitiei: 04 August 2021

Votati articolul "Ordinul 1189/2021 - inspectia fiscala. Modelul de instiintare pentru discutia finala":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X