email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

DIGITALIZARE: Lipsa fortei de munca din Romania accelereaza automatizarea proceselor in companiile locale

DIGITALIZARE: Lipsa fortei de munca din Romania accelereaza automatizarea proceselor in companiile locale

Un IMM poate eficientiza departamentele de contabilitate si HR, reducand cu pana la 90% implicarea umana, doar prin automatizarea fluxului de documente, cu investitii incepand de la 1.000 de euro. Costurile operationale scad, in acest caz, cu cel putin 50%

 

 

Lipsa fortei de munca este principalul factor care determina automatizarea fluxurilor si proceselor de lucru in organizatiile din Romania. Companiile locale sunt, astfel, motivate sa compenseze, in primul rand, deficitul de resurse umane, fiind mai putin interesate de factorul inovatie si beneficiile pe termen lung pe care le pot obtine din digitalizare, potrivit DigiSinergy, compania de tehnologie care dezvolta InvOn, cea mai complexa solutie de procesare automata a facturilor din Romania.

 

Fac exceptie noile generatii de antreprenori romani, care isi doresc sa se alinieze standardelor internationale la nivel de management operational, procese si fluxuri de lucru, si multinationalele, unde bugetul de automatizare este inclus inca din stadiul de planificare, pe cand in cele mai multe companii autohtone alocarea in avans lipseste.

 

Rata de crestere a digitalizarii in Romania este mult sub media altor piete, principalul factor fiind rezistenta la schimbare a mediului de business local. Acest lucru aduce un risc suplimentar de a largi „digitalization gap-ul” intre Romania si alte piete, intr-un moment de transformare digitala la nivel global.

 

Democratizarea solutiilor software integrate de automatizare si reducerea costurilor de implementare va accelera adoptia in Romania

Adoptia solutiilor integrate pentru managementul IMM-urilor este, insa, una dintre principalele tendinte din sfera digitalizarii mediului local de business si va fi accelerata odata cu absorbtia noilor fonduri europene alocate Romaniei. Intr-un interval de 5-10 ani, solutiile software integrate de automatizare vor fi democratizate, astfel incat costul de implementare si utilizare al acestora sa fie accesibil oricarei companii, indiferent de dimensiune.

In prezent, o companie care automatizeaza procese precum prelucrarea automata a documentelor contabile, fluxul de numerar, monitorizarea stocurilor si generarea automata de comenzi are costuri initiale de 2.000-5.000 de euro, pe care le poate recupera in 3-12 luni.

O companie antreprenoriala, spre exemplu, poate eficientiza departamentele de contabilitate si HR, reducand cu 90% implicarea umana, doar prin automatizarea fluxului de documente. Costurile operationale scad, in acest caz, cu cel putin 50%, iar beneficiile sunt pe termen lung si de natura sa schimbe dinamica business-ului, in conditiile in care, pe langa eficientizarea resurselor, automatizarea poate elimina ierarhiile decizionale umane pe baza unor reguli prestabilite care eficientizeaza timpul de raspuns intr-un anumit pas al procesului., spune Natalia Lepadatu, cofondator DigiSinergy, compania de tehnologie care dezvolta InvOn, aplicatia de procesare automata a documentelor contabile (facturi, extrase, bonuri, NIR-urilor etc.).

 

Pe langa solutia InvOn, DigiSinergy are in portofoliu produse in completare ce degreveaza companiile de task-uri repetitive si le eficientizeaza costurile, precum CashOn, pentru automatizarea procesului de flux de numerar, care centralizeaza informatii pentru o imagine clara in deciziile manageriale, si StockOn, care permite monitorizarea automata a stocurilor, produselor, termenilor de garantie, expirarii si poate genera automat comenzi de aprovizionare etc.

DigiSinergy se afla in discutii cu mai multi clienti din vestul Europei si SUA pentru implementarea solutiilor dezvoltate, fructificand o tendinta in randul companiilor din aceste regiuni de a automatiza deciziile pe fluxul operational ce nu necesita implicare umana si sunt repetitive. Un rol important in proces il are inteligenta artificiala, care invata din actiunile umane, creandu-se reguli ce, ulterior, imbunatatesc rata de precizie a deciziilor.


 

Compania de tehnologie DigiSinergy este parte a grupului Producton, ce isi propune sa puna in piata produse inovatoare, digitale, disruptive, care vor crea o sinergie cu utilizatorii, pentru a spori performanta afacerilor.

Intre solutiile dezvoltate de DigiSinergy se numara aplicatia InvOn, de tip Robotic Process Automation, care foloseste inteligenta artificiala pentru procesarea automata a facturilor. InvOn prelucreaza facturile primite pe hartie, ca pdf-uri, transmise prin portal sau email, indiferent de numarul de pagini, de numarul de linii factura sau forma acestora. Integrarea imediata cu ERP, DMS, ECM etc. creeaza fluxuri de lucru extrem de eficiente, care pun la dispozitia companiilor informatii esentiale si bine structurate.


de Redactia Contabilul

NOUTATI Contabile 2024

Sinteza noutatilor Contabile din 2024:


• Aplicarea sistemului e-Factura
• Sistemul RO e-Transport
• Sistemul garantie-returnare (RetuRO)
• Raportarea SAF-T
• Managementul stocurilor – implicatii fiscale si raportarea in SAF-T
• Prelucrare stocuri in sistem lohn

Descopera TOATE noutatile contabile in Ghidul practic al contabilitatii in 2024. Legislatie explicata - Exemple detaliate - Monografii contabile complete.

...Vezi AICI detalii complete <<


Data aparitiei: 16 Decembrie 2021

Votati articolul "DIGITALIZARE: Lipsa fortei de munca din Romania accelereaza automatizarea proceselor in companiile locale":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X