Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"POLITICI CONTABILE - modificari importante in Codul Fiscal"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
POLITICI CONTABILE - modificari importante in Codul Fiscal
mail
Contabilitate Contabilul.ro | Contabilitate

Ce este Factoring-ul si cum va poate scoate din criza?

Data actualizarii: 07 Octombrie 2009
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
factoring

Confruntate cu restringerea drastica a finantarilor bancare din motiv de criza, vor nu vor, pentru a supravietui, companiile trebuie sa se orienteze acum spre noi surse de lichiditati. Una dintre solutii poate fi factoring-ul.

Chiar daca suna “pretentios”, factoringul este o solutie simpla.

Cum scapati de datornici

Factoring-ul reprezinta cedarea facturilor pe care firmele le au de incasat catre companii specializate in gestionarea acestor creante.

Cu alte cuvinte, factoring-ul se realizeaza prin vinzarea creantelor (facturilor neincasate), acumulate de o companie, catre o entitate, adesea o filiala a unei banci, cu un anumit discount.

Aceasta institutie incepe demersurile pentru recuperarea sumelor datorate, obtinind profit atunci cind reuseste sa stringa o suma mai mare decit pretul pe care l-a platit pentru creante. “Intreprinzatorii au nevoie de un alt raport de forte decit debitor-creditor. In ultima perioada s-au depersonalizat relatiile dintre banci si companii.

O companie nu trebuie sa fie doar un caz pentru banca, are nevoie de un finantator care sa fie partenerul sau”, a declarat Dan Stoica, presedintele firmei de consultanta financiara RomFactor la un seminar de profil.

Valoarea pietei romanesti de factoring a fost anul trecut de 1,8 miliarde de euro, in crestere cu 63, 64% fata de 2007, astfel ca gradul de penetrare a acestor servicii in Romania este de doar 0,52%, fata de 7-7,5% media din Uniunea Europeana.


La nivel mondial activeaza 1.600 de companii, iar valoarea pietei in 2008 a fost de 1.224 miliarde de euro, din care Marea Britanie si Irlanda au contribuit cu 18,94%, Franta cu 10,99%, iar Italia cu 9,99%.
RomFactor, 7Plus






Articole Similare




Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT

Raportul Special
"POLITICI CONTABILE - modificari importante in Codul Fiscal"


X