email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Comunicat al Camerei Consultantilor Fiscali: Expertii contabili trebuie sa sustina examen pentru dobandirea calitatii de consultant fiscal

consultant fiscalcamera consultantilor fiscali

Camera Consultantilor Fiscali (CCF) precizeaza, intr-un comunicat transmis vineri, ca expertii contabili sunt in continuare obligati sa sustina examenul pentru obtinerea calitatii de consultant fiscal.

In ultima perioada, in presa, au aparut o serie de articole rezultate in urma interviurilor cu diverse persoane, membri in structurile de conducere ale CECCAR, prin care s-a lansat in mod eronat ideea ca expertii contabili nu mai sunt obligati sa sustina examenul pentru dobandirea calitatii de consultant fiscal. Camera Consultantilor Fiscali (CCF) doreste sa faca o serie de precizari pentru a informa in mod corect, atat opinia publica cat si pe membrii CECCAR, cu privire la aceasta problema.

In prezent, in discutiile cu reprezentantii mass-media, dar si cu proprii membri, reprezentantii CECCAR fac publica decizia Curtii de Apel Bucuresti prin care se anuleaza alineatul 2 al art. 4 din Regulamentul de organizare si functionare a Camerei Consultantilor Fiscali, aprobat prin Hotarirea 5/2007 a Consiliului Superior al Camerei Consultantilor Fiscali.

Din pacate, acestia omit sa precizeze ca aceasta decizie se afla in momentul de fata in recurs, pe rolul Inaltei Curti de Casatie si Justie, iar aceasta instanta nu a pronuntat pana in prezent o decizie definitiva si irevocabila.

In acest sens, dorim sa amintim ca, pana la aceasta data, CCF a castigat in instantele judecatoresti din Bucuresti si Brasov, prin decizii definitive si irevocabile, toate actiunile formulate de expertii contabili avand ca obiect inscrierea in Registrul Consultantilor fiscali si al societatilor de consultanta fiscala a unor experti contabili, fara ca acestia sa aiba calitatea de consultant fiscal potrivit dipozitiilor OG 71/2001 privind organizarea si exercitarea activitatii de consultanta fiscala.

Camera Consultantilor Fiscali din Romania este membru cu drepturi depline in cadrul Confederatiei Fiscale Europene si este datoare a mentine un nivel ridicat al calitatii profesionale, motiv pentru care membrii nostri sunt acceptati strict pe criterii de competenta profesionala si in niciun caz pe criterii cantitative, conform prevederilor OG 71/2001 privind organizarea activitatii de consultanta fiscala, aprobata prin legea 198/2008 cu modificarile si completarile ulterioare.

Dorim sa amintim aici si faptul ca, din acelasi motiv, CCF a autorizat si autorizeaza in prezent inclusiv consultantii fiscali care au dobandit aceasta calitate in una din tarile membre ale UE, si sunt membrii ai organizatiilor profesionale de profil din tarile de rezidenta.

NOUTATI Contabile 2024

Sinteza noutatilor Contabile din 2024:


• Aplicarea sistemului e-Factura
• Sistemul RO e-Transport
• Sistemul garantie-returnare (RetuRO)
• Raportarea SAF-T
• Managementul stocurilor – implicatii fiscale si raportarea in SAF-T
• Prelucrare stocuri in sistem lohn

Descopera TOATE noutatile contabile in Ghidul practic al contabilitatii in 2024. Legislatie explicata - Exemple detaliate - Monografii contabile complete.

...Vezi AICI detalii complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
consultant fiscalcamera consultantilor fiscali


Data aparitiei: 04 Noiembrie 2009

Votati articolul "Comunicat al Camerei Consultantilor Fiscali: Expertii contabili trebuie sa sustina examen pentru dobandirea calitatii de consultant fiscal":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X