email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Sebastian Vladescu:

tvavladescucota unica de impozit

Numarul variantelor de reducere a deficitului pe care le analizam s-a restrans la una sau doua. Probabil ca maine (n.red. vineri) vom avea decizia finala, in legatura cu posibila crestere a TVA si a cotei unice, a declarat, joi, ministrul Finantelor, Sebastian Vladescu. El a adaugat ca se cauta "cea mai buna varianta pentru a iesi din aceasta situatie".

"Ca sa folosesc o expresie care-i place guvernatorului Mugur Isarescu, cautam cu FMI sa gasim fine tuning", a adaugat Vladescu.

Surse apropiate negocierilor FMI-Guvern au declarat miercuri pentru HotNews.ro ca varianta majorarii TVA a picat, Fondul argumentind ca executivul are oricum dificultati in colectarea TVA la actuala valoare. In aceste conditii, negocierile se duc pe majorarea taxei unice, Guvernul Boc propunind cresterea de la 16% la 19%, in timp ce FMI propune 21%.

Joi, delegatia FMI are programate discutii cu premierul Emil Boc, dar si o intalnire cu presedintele Traian Basescu. Potrivit unor informatii difuzate de televiziunile de stiri, Emil Boc, insotit de ministrii Adriean Videanu si Gabriel Oprea, au fost dimineata la Palatul Cotroceni. 

Deocamdata, surse apropiate negocierilor FMI-Guvern au declarat pentru HotNews.ro ca varianta majorarii TVA a picat, Fondul argumentind ca executivul are oricum dificultati in colectarea TVA la actuala valoare. In aceste conditii, negocierile se duc pe majorarea taxei unice, Guvernul Boc propunind cresterea de la 16% la 19%, in timp ce FMI propune 21%. "Probabil ca se va ajunge la o solutie de compromis, de 20%", au declarat pentru HotNews.ro sursele citate.

"In ceea ce priveste TVA, reprezentantii Fondului sint sceptici ca Romania poate colecta mai eficient un TVA marit. E posibil sa creasca si TVA din 2011 daca bugetul de stat va fi in continuare dezechilibrat", au mai precizat sursele citate.

Pe linga majorarea cotei unice de impozitare, Guvernul va face si disponibilizari. La acest moment nu avem date privind numarul bugetarilor ce vor fi dati afara.

NOUTATI Contabile 2024

Cum sa „citesti” si sa interpretezi perfect o balanta contabila?


Ghidul practic Balanta de verificare de la A la Z. Analize, corelatii, studii de caz vine in ajutorul dvs. pentru a va scapa de:

• erori de inregistrare aducatoare de amenzi usturatoare din partea inspectorilor veniti in control
• lipsa de cunostinte temeinice din domenii conexe
• lipsa de experienta in lucrul cu conturile, mai ales cand acestea sunt noi, renumerotate ori abrogate!
• incapacitatea de a lua masuri profitabile prin ajustarea balantei pentru profit maxim
• riscul incalcarii legislatiei in vigoare.

Simplifica-ti si securizeaza-ti munca!

...vezi AICI lista completa >>

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
tvavladescucota unica de impozit


Data aparitiei: 06 Mai 2010

Votati articolul "Sebastian Vladescu:":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

X