Presedintele UDMR, vicepremierul Marko Bela, a declarat marti intr-o conferinta de presa ca impozitul minim trebuie sa fie anulat incepand cu data de 1 octombrie.
"Am promis, ne-am angajat ca din 1 octombrie sa radiem impozitul minim, impozitul forfetar pentru intreprinderi si trebuie sa respectam aceasta promisiune. Incepand cu 1 octombrie trebuie sa anulam impozitul forfetar", a afirmat Marko.
Guvernul isi menţine decizia de a elimina impozitul minim, incepand cu luna octombrie, a declarat, saptamana trecuta, agenţiei MEDIAFAX, premierul Emil Boc.
Deputatul PDL Petru Calian, membru in Comisia de Buget-Finanţe a Camerei Deputaţilor, a declarat, duminica, intr-o conferinţa de presa, ca actul normativ privind anularea impozitului minim va fi finalizat pana la 15 octombrie.
In luna august, Sebastian Vladescu, la acea data ministru al Finanţelor, a declarat ca Guvernul va elimina la 1 octombrie impozitul minim, care de la inceputul anului viitor va fi inlocuit cu impozitul forfetar.
Eliminarea impozitului minim in aceasta toamna a fost anunţata inca din luna iulie de premierul Emil Boc, care nu a oferit insa o data exacta.
Ghidul practic al contabilitatii in 2024 Legislatie explicata - Exemple detaliate - Monografii contabile complete
Ce NU vrea ANAF sa stii Piruete LEGALE in aspecte fiscale
Registrul de Evidenta Fiscala PFA
Impozitul minim, introdus in primavara anului trecut, este cuprins intre 2.200 lei (aproximativ 500 euro), daca firmele au venituri totale de pana la 52.000 lei, si 43.000 lei (circa 10.000 euro) pentru venituri de peste 129 milioane lei.
Firmele care inregistreaza profit platesc impozit de 16%, dar nu mai puţin de limita minima aferenta intervalului de venituri in care se incadreaza. La inceputul acestui an, Guvernul a intenţionat sa inlocuiasca impozitul minim cu un impozit forfetar, insa masura a fost amanata.
In primavara acestui an, MEDIAFAX a prezentat un proiect al autoritaţilor de a inlocui impozitul minim cu unul forfetar aplicat pentru 28 de servicii.
Sursa: MEDIAFAX.RO