email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Validarea si nevalidarea depunerii formularului D112

D112declaratievalidaredepunere

Reamintim contribuabililor care au calitatea de angajatori sau entitati asimilate angajatorilor ca, 25 februarie 2011 este termenul limita pentru depunerea la unitatea fiscala de care apartin a formularului D112 „Declaratie privind obligatiile de plata a contributiilor sociale, impozitului pe venit si evidenta nominala a persoanelor asigurate” pentru luna ianuarie 2011.

In acest sens, contribuabilii trebuie sa se prezinte la ghiseele administratiilor financiare cu formularul D112 in format hartie, semnat si stampilat, conform legii, insotit de declaratia in format electronic, pe suport CD.

Formularul D112 format electronic, pe suport CD trebuie sa cuprinda:

- Declaratia privind obligatiile de plata a contributiilor sociale, impozitului pe venit si evidenta nominala a persoanelor asigurate;

- Anexa 1.1 „Anexa angajator”;

- Anexa 1.2 „Anexa asigurat” (cate o anexa 1.2 pentru fiecare asigurat).

Formularul D112 in format hartie trebuie sa aiba inscrise: codul de identificare fiscala, datele de identificare ale contribuabilului, potrivit formularului, precum si semnatura si stampila.

In situatia in care, in urma verificarii preliminare la ghisee se identifica erori de validare, (din motive tehnice, erori de structura a fisierului sau existenta unor date incorecte), iar formatul electronic al declaratiei nu a fost prelucrat, contribuabilii au obligatia ca in termen de maxim 3 zile, sa prezinte formatul electronic al declaratiei, fara erori si intr-o forma care sa poata fi prelucrata.

Contribuabilii care detin certificat digital calificat pot depune declaratia D112 prin mijloace electronice de transmitere la distanta, procedura reglementata prin Ordinul ministrului Finantelor Publice nr. 858/2008, cu modificarile si completarile ulterioare, accesand website-ul e-guvernare.ro.

Stadiul de prelucrare a declaratiilor depuse, obligatoriu va fi consultat de fiecare contribuabil accesand, website-ul Ministerului Finantelor Publice, optiunea Vizualizare declaratie, pentru a avea certitudinea incarcarii declaratiilor pe serverul central al ANAF si validarii acestora.

Accesul la aceasta optiune se face utilizand numarul de inregistrare primit la ghiseele administratiilor financiare, respectiv indexul de incarcare in cazul declaratiilor depuse prin mijloace electronice de depunere la distanta. (Sursa: Directia Generala a Finantelor Publice Valcea)

NOUTATI din Legislatia Contabila

PFA 2024. Ce SOLUTII si AVANTAJE mai sunt?


Important: PFA-urile au fost grav lovite de modificarile Codului Fiscal Mai e ceva de facut pentru a fi rentabile?
Legislatia pentru PFA s-a schimbat!

CUM se aplica, CAT ne afecteaza si (mai ales)
CE SOLUTII exista pentru a ne salva?

Afla acum care sunt solutiile ingenioase oferite de expertul Horatiu Sasu parcurgand lucrarea PFA/II/IF: Taxe, impozite, deduceri, contributii!
Vei gasi aici explicatii si exemple 100% practice, cu aplicabilitate certa si imediata!

...Vezi AICI detaliile complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
D112declaratievalidaredepunere


Data aparitiei: 22 Februarie 2011

Votati articolul "Validarea si nevalidarea depunerii formularului D112":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X