email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Termen limita pentru depunerea formularelor 010 si 220

formular 220declaratiicontribuabilitermen 31 ianuarieformular 010





Pana marti 31 ianuarie a.c. inclusiv, contribuabilii interesati trebuie sa depuna la Fisc:

 - Declaratia de inregistrare fiscala/mentiuni pentru persoane juridice, asocieri si alte entitati fara personalitate juridica, formular 010. Au aceasta obligatie: persoanele juridice, platitoare de impozit pe profit sau platitoare de impozit pe veniturile microintreprinderilor care opteaza pentru plata impozitului pe veniturile microintreprinderii  respectiv impozit pe profit.

Obligatia este reglementata prin art. 112 indice 2 si art. 112 indice 8 din Legea nr. 571/2003 privind Codul Fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare; persoanele juridice care au obligatia declararii si platii trimestriale a impozitului pe venit si contributiilor sociale cuprinse in D112 dar opteaza pentru declararea si plata lunara a acestor obligatii.

Obligatia este reglementata prin art. 296 indice 19 alin. (1 indice 5) din Legea nr. 571/2003 privind Codul Fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare; persoanele impozabile care in cursul anului 2011, au avut obligatii declarative lunare la TVA, dar au realizat in cursul anului 2011 o cifra de afaceri din operatiuni taxabile si/sau scutite cu drept de deducere de pana la 100.000 de euro, in vederea inregistrarii in vectorul fiscal, pentru anul 2012, a obligatiei declarative trimestriale.

Obligatia este reglementata prin art. 156 indice 1 din Legea nr. 571/2003 privind Codul Fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare; persoanele impozabile care in cursul anului 2011, au avut obligatii declarative trimestriale la TVA, dar au realizat in cursul anului 2011 o cifra de afaceri din operatiuni taxabile si/sau scutite cu drept de deducere de peste 100.000 de euro, in vederea inregistrarii in vectorul fiscal, pentru anul 2012, a obligatiei declarative lunare. Obligatia este reglementata prin art. 156 indice 1 din Legea nr. 571/2003 privind Codul Fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare;

- Declaratia privind venitul estimat, formular 220. Au aceasta obligatie: persoanele fizice care obtin venituri a caror impunere are la baza normele anuale de venit, respectiv venituri din activitati independente, agricole, din inchirierea camerelor situate in locuinta proprietate personala, avand o capacitate de cazare cuprinsa intre 1 si 5 camere inclusiv, venituri din drepturi de proprietate intelectuala si care opteaza pentru determinarea venitului net in sistem real; contribuabilii care solicita revenirea la impozitarea pe baza normei de venit, la incheierea perioadei de 2 ani consecutivi in care au optat pentru determinarea venitului net in sistem real.

Important! Contribuabilii care desfasoara activitati de transport de persoane si de bunuri in regim de taxi si obtin venituri din activitati independente pentru care venitul net a fost determinat in sistem real in anul 2011, au dreptul sa opteze incepand cu anul 2012 pentru determinarea venitului net anual pe baza de norme de venit.



de Mihaela Pascu

NOUTATI Contabile 2024

Marea Carte Verde a Monografiilor Contabile 2024


Nu rata ghidul practic care te scoate acum din impasul generat de orice inregistrare contabila!

76 monografii, de maxima actualitate, intocmite impecabil, dezvoltate dupa o structura completa:

Prezentarea cadrului legal
• Noutatile legislative legate de subiectul dezbatut
• Tratamentul contabil exemplificat prin cazuri practice si exemple
• Inregistrarile contabile aferente fiecarui caz practic prezentat
• Tratamentul din punct de vedere fiscal, al TVA si al impozitului pe profit
• Atentionari, recomandari, sfaturi referitoare la subiect

...Vezi AICI detaliile complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
formular 220declaratiicontribuabilitermen 31 ianuarieformular 010


Data aparitiei: 26 Ianuarie 2012

Votati articolul "Termen limita pentru depunerea formularelor 010 si 220":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X