email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ANAF raspunde: Modificarea vectorului fiscal prin depunerea formularului 700

ANAF raspunde: Modificarea vectorului fiscal prin depunerea formularului 700
modificarea vectorului fiscalcod caentrecerea la microintreprinderitva

ANAF a sustinut in data de 28 martie o sesiune de asistenta online cu tema “Modificarea vectorului fiscal prin depunerea formularului 700”, pe pagina de Facebook a institutiei. Asadar, daca aveti nelamuriri in ceea ce priveste acest subiect, consultati intrebarile contribuabililor si raspunsul pe care l-au oferit specialistii ANAF.


Modificarea vectorului fiscal prin depunerea formularului 700


Cititi in continuare tot ce trebuie sa stiti despre modificarea vectorului fiscal prin depunerea formularului 700!
 

1. Intrebare: Daca dorim sa facem trecerea de la profit la micro, trebuie sa completam in 700 toate elementele din vectorul fiscal sau doar ce dorim sa modificam? In cazul in care selectam toate obligatiile din vector, la TVA spre exemplu , formularul bifeaza automat "modifica perioada fiscala", desi nu dorim sa facem asta si nici nu poate fi debifat.
 

Raspuns ANAF

Formularul 700 se completeaza numai cu datele modificate incepand cu 1 ianuarie 2018. Daca celelalte obligatii fiscale declarate inainte de aceasta data raman neschimbate, atunci, in cazul mentionat de dumneavoastra se completeaza numai randul 2.2. scoaterea din evidenta ca platitor de impozit pe profit si respectiv randul 3.1. luare in evidenta ca platitor de impozit pe veniturile microintreprinderilor.
 

2. Intrebare: Avem o firma la care trecem de la profit la micro incepand cu 01.01.2018. Trebuie completat cu impozit profit iesire cu 31.12.2017 si intrare la micro cu 01.01.2018 SAU trebuie completate toate campurile si referitoare la TVA, etc care nu se modifica cu aceasta ocazie?
 

Raspuns ANAF

Asa cum se precizeaza in Instructiunile de completare a formularului 700, declaratia se completeaza NUMAI cu datele modificate fata de datele declarate anterior.


3. Intrebare: Pentru contributii salariale, cu exceptia contributiilor introduse la 1 ianuarie 2018, unde data luarii in evidenta este normal sa fie 1 ianuarie 2018, la impozitul pe venitul din salarii formularul nu permite selectarea datei luarii in evidenta anterioara datei de 1 ianuarie. Spre exemplu, iunie 2015.
 

Raspuns ANAF

 Formularul 700 - Declaratie pentru inregistrarea/modificarea categoriilor de obligatii fiscale declarative inscrise in vectorul fiscal se utilizeaza pentru evenimentele (luare in evidenta / scoatere din evidenta) care au loc incepand cu 1 ianuarie 2018. Pentru corectii ale vectorului fiscal anterioare acestei date trebuie sa depuneti declaratiile corespunzatoare la organul fiscal competent. Formularul 700 contine numai contributiile conform legislatiei in vigoare incepand cu 01.01.2018.
 

4. Intrebare: In vederea trecerii de la platitor de impozit pe profit la micro s-a depus un formular 010, dar in vector nu apare modificarea. Se depune si un D 700?
 

Raspuns ANAF

In cazul in care s-a depus formularul 010, nu mai exista obligatia depunerii formularului 700
 

5. Intrebare:  In formularul 700 se completeaza toate obligatiile din vector, incusiv cele care nu sufera modificari sau trebuie completate doar obligatiile sufera modificari?
 

Raspuns ANAF

Formularul 700 "Declaratie pentru inregistrarea/modificarea in mediu electronic a categoriilor de obligatii fiscale declarative inscrise in vectorul fiscal" se completeaza NUMAI cu noi categorii de obligatii fiscale sau modificarea categoriilor de obligatii fiscale declarative inscrise initial in vectorul fiscal.
 

6. Intrebare: Daca o societate comerciala are la 31.12.2017 un capital social > 45.000 lei si respectiv mai mult de 2 angajati cu norma intreaga, dar CA< 1.000.000 euro, iar in anul 2017 a fost platitoare de impozit pe profit, trebuie sa depuna D700 pentru trecere la impozitul pe veniturile microintreprinderilor incepand cu 01.01.2018? Ulterior poate opta pentru trecerea din nou la impozitul pe profit (dupa aprobarea ordonantei de urgenta emisa in acest sens)?
Dar daca are si cod CAEN de restaurant si este obligata incepand cu anul 2018 sa aplice si impozitul specific in conditiile in care opteaza pentru aplicarea impozitului pe profit? Pana la ce data se poate inregistra si pentru aplicarea impozitul specific?
 

Raspuns ANAF

Daca totalul veniturilor realizate de firma la 31.12.2017 este mai mic de 1.000.000 Euro, societatea are obligatia sa treaca la impozitarea pe veniturile microintreprinderilor incepand cu 01.01.2018 si va depune solicitarea de modificare a vectorului fiscal (prin formularul 010 sau formularul 700) pana la data de 31.03.2018. Data de 31 martie 2018 fiind intr-o zi nelucratoare, termenul limita de depunere a formularului de mentiuni este data de 02.04.2018.

In ceea ce priveste optiunea de a solicita reinregistrarea la sistemul de impozitare la profit, deoarece capitalul social este mai mare de 45.000 lei, aceasta posibilitate a fost eliminata odata cu publicarea OUG 79/2017 de modificare a Codului fiscal. La publicarea in Monitorul Oficial a altor reglementari privind obligatiile fiscale, pentru modificarea vectorului fiscal va fi necesar sa se depuna noi declaratii de mentiuni.


Sursa: Facebook.com


de Ioana Andreea Pavel

NOUTATI din Legislatia Contabila

Decontarile de la A la Z


Atentie la 5 tipuri de operatiuni de decontare care pun probleme in practica
 1.  Decontarea prin compensare
 2.  Darea in plata in contul dividendelor
 3.  Avantaje in natura sau cheltuieli sociale
 4.  Decontarea achizitiilor/vanzarilor cu plata in rate
 5.  Decontarile din operatiuni in participatie

Lucrarea Decontarile de la A la Z, realizata de reputatul specialist Olga Crevelescu, are marele merit ca grupeaza intr-un singur loc explicatii profesioniste si complete despre toate tipurile de decontari!

...Vezi AICI detalii complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
modificarea vectorului fiscalcod caentrecerea la microintreprinderitva


Data aparitiei: 29 Martie 2018

Votati articolul "ANAF raspunde: Modificarea vectorului fiscal prin depunerea formularului 700":
Rating:

Nota: 4.23 din 5 din 15 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X