email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Accize la bijuterii

Intrebare:

La capitolul Accize aveti un exemplu de calcul al accizei pentru vanzarea de bijuterii. Vanzarea bijuteriei produsa, prin magazinul propriu de desfacere, coeficientul rabatului (adaosului) comercial se aplica la 1.800.000 lei sau la 1.800.000+360.000 lei?

Raspuns:

Accizele se datoreaza pentru bijuteriile din aur si/sau platina, cu exceptia verighetelor. In conformitate cu prevederile art.209 din Codul fiscal, platitori de accize sunt agentii economici care produc sau care importa astfel de produse, nivelul accizelor fiind cel prevazut la art.208 alin.(4) nr.crt.3 din acelasi act normativ.

Exigibilitatea accizelor ia nastere la momentul vanzarii bijuteriilor de catre societatea care le-a realizat la intern, iar in cazul bijuteriilor provenite din import, la momentul intocmirii formalitatilor vamale de import .

Pentru bijuteriile din aur si/sau platina confectionate din materiile prime proprii ale societatilor si comercializate de catre acestea, se datoreaza bugetului de stat acciza in cota de 20% aplicata asupra bazei de impozitare, care, potrivit prevederilor art.208 alin.(7) lit.a) din Codul fiscal, este reprezentata de pretul de livrare al bijuteriei, mai putin accizele - respectiv pretul producatorului care nu poate fi mai mic decat suma costurilor ocazionate de obtinerea produsului respectiv.

Prin urmare, la stabilirea nivelului accizei, baza de impozitare trebuie sa includa obligatoriu costurile de productie ale bijuteriei. Totodata, precizam ca intrucat acciza se calculeaza la pretul de livrare, daca producatorul include in acest pret si un beneficiu, suma respectiva va fi cuprinsa in baza de calcul a accizei.

Insa, in situatia in care intrebarea se refera la un adaos aferent activitatii de comercializare a bijuteriei prin magazinele proprii ale producatorului (fiind deci este vorba de un element adaugat la pretul de livrare al produsului si parte componenta a pretului de vanzare cu amanuntul) acest adaos comercial nu este inclus in baza de calcul a accizei.

NOUTATI din Legislatia Contabila

Decontarile de la A la Z


Atentie la 5 tipuri de operatiuni de decontare care pun probleme in practica
 1.  Decontarea prin compensare
 2.  Darea in plata in contul dividendelor
 3.  Avantaje in natura sau cheltuieli sociale
 4.  Decontarea achizitiilor/vanzarilor cu plata in rate
 5.  Decontarile din operatiuni in participatie

Lucrarea Decontarile de la A la Z, realizata de reputatul specialist Olga Crevelescu, are marele merit ca grupeaza intr-un singur loc explicatii profesioniste si complete despre toate tipurile de decontari!

...Vezi AICI detalii complete <<


Data aparitiei: 25 Aprilie 2006

Votati articolul "Accize la bijuterii":
Rating:

Nota: 3.75 din 5 din 2 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X