email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Nou proiect ANAF privind Titlul III din Codul Fiscal

formularul 221completare formular 223activitati agricolevenituri silviculturacodul fiscal


Va aducem la cunostinta ca ANAF a publicat in categoria Legislatie/Transparenta decizionala Proiectul de ordin pentru aprobarea modelului si continutului unor formulare prevazute la Titlul III din Legea nr. 571/2003 privind Codul Fiscal, cu modificarile ulterioare.

Potrivit prevederilor Ordonantei Guvernului nr. 8/2013 pentru modificarea si completarea Legii nr. 571/2003 privind Codul Fiscal si reglementarea unor masuri financiar-fiscale, incepand cu data de 1 februarie 2013, a fost modificat regimul fiscal aplicabil veniturilor din anumite activitati agricole, veniturilor din silvicultura si din piscicultura.

Modificarile legislative au vizat, in principal, urmatoarele aspecte in ceea ce priveste impozitul pe veniturile din activitati agricole, silvicultura si piscicultura:

- extinderea sferei veniturilor impozabile din activitati agricole, prin includerea celor din  cultivarea produselor agricole vegetale, indiferent de sistemul de cultura sau modalitatea de valorificare, din cresterea si exploatarea animalelor, inclusiv din valorificarea produselor de origine animala, in stare naturala;

- stabilirea regimului de impozitare pentru veniturile din activitati agricole, pe baza normelor anuale de venit si respectiv in sistem real, pentru activitatile agricole pentru care nu au fost stabilite norme de venit;

- includerea in sfera veniturilor impozabile a veniturilor din silvicultura si din piscicultura si impunerea acestora in conformitate cu regulile aplicabile veniturilor din activitati independente pentru care venitul net anual se determina in sistem real.

Ca urmare a modificarilor sus mentionate, a fost necesara adaptarea corespunzatoare a procedurilor de administrare a impozitului pe veniturile din activitati agricole, silvicultura si piscicultura, atat in ceea ce priveste modelul si continutul unor formulare de declaratii, precum si a instructiunilor de completare a acestora.

Fata de cele de mai sus, prin proiectul de ordin se propune modificarea Ordinul presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala nr. 52/2012 pentru aprobarea modelului si continutului unor formulare prevazute la Titlul III din Legea nr. 571/2003 privind Codul Fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, astfel:

* modificarea formularului 220 "Declaratie privind venitul estimat/norma de venit", prin:

- introducerea unor rubrici speciale referitoare la veniturile din silvicultura si piscicultura;

- introducerea unor informatii privind recalcularea platilor anticipate cu titlu de impozit, potrivit legii.

- modificarea instructiunilor privind completarea formularului 220;

* modificarea formularului 221 "Declaratie privind veniturile din activitati agricole impuse pe norme de venit", prin:

- includerea unor informatii privind stabilirea normei de venit referitoare la suprafata destinata produselor vegetale, numarul total de capete animale/familii de albine detinute.

- introducerea unor informatii privind datele de identificare ale asociatiei, privind cota de distribuire a venitului intre asociati, in cazul in care activitatea agricola se desfasoara in asociere;

- modificarea instructiunilor privind completarea formularului 221;

* modificarea formularului 223 "Declaratie privind veniturile estimate pentru asocierile fara personalitate juridica si entitati supuse regimului transparentei fiscale", prin:

- introducerea unor rubrici speciale referitoare la veniturile din silvicultura si piscicultura;

- modificarea instructiunilor privind completarea formularului 223.

*

Eventualele sugestii, propuneri sau opinii referitoare la proiectul de act normativ mai sus mentionat pot fi transmise la Directia de comunicare, relatii publice si mass-media, cu mentiunea "Conf. Legii nr. 52/2003":

- prin scrisori, la adresa: ANAF - Directia de comunicare, relatii publice si mass-media, str. Apolodor, nr. 17, sector 5, Bucuresti, cod postal 050741;

- electronic, la adresa de e-mail relatiipublice.anaf@mfinante.ro;

- prin fax, la numarul: 0213.199.857.


Sursa: DGFP Valcea

de Mihaela Pascu

NOUTATI din Legislatia Contabila

Decontarile de la A la Z


Atentie la 5 tipuri de operatiuni de decontare care pun probleme in practica
 1.  Decontarea prin compensare
 2.  Darea in plata in contul dividendelor
 3.  Avantaje in natura sau cheltuieli sociale
 4.  Decontarea achizitiilor/vanzarilor cu plata in rate
 5.  Decontarile din operatiuni in participatie

Lucrarea Decontarile de la A la Z, realizata de reputatul specialist Olga Crevelescu, are marele merit ca grupeaza intr-un singur loc explicatii profesioniste si complete despre toate tipurile de decontari!

...Vezi AICI detalii complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
formularul 221completare formular 223activitati agricolevenituri silviculturacodul fiscal


Data aparitiei: 01 Februarie 2013

Votati articolul "Nou proiect ANAF privind Titlul III din Codul Fiscal":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X