email
E-FACTURA si E-TRANSPORT. Top 10 intrebari si raspunsuri practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-FACTURA si E-TRANSPORT. Top 10 intrebari si raspunsuri practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

A fost publicat ordinul pentru depunerea situatiilor financiare trimestriale. OMFP nr. 416 din 2013

Proceduri 2013Inregistrari si Politici Contabiledepunere situatii financiare trimestrialeOMFP 416/2013Va aducem la cunostinta ca Ordinul ministrului finantelor publice nr. 416/2013 pentru modificarea si completarea Normelor metodologice privind intocmirea si depunerea situatiilor financiare trimestriale ale institutiilor publice, precum si a unor raportari financiare lunare in anul 2009, aprobate prin OMFP 629/2009, publicat in Monitorul Oficial nr. 190 din 04 aprilie 2013.


Redam mai jos continutul acestuia, cu mentiunea ca cele trei anexe pot fi consultate AICI.

Ordinul ministrului finantelor publice nr. 416 din 01.04.2013 pentru modificarea si completarea Normelor metodologice privind intocmirea si depunerea situatiilor financiare trimestriale ale institutiilor publice, precum si a unor raportari financiare lunare in anul 2009, aprobate prin Ordinul ministrului finantelor publice nr. 629/2009, publicat in Monitorul Oficial nr. 190 din 04.04.2013.

in baza prevederilor art. 80 alin. (2) si art. 84 din Legea nr. 273/2006 privind finantele publice locale, cu modificarile si completarile ulterioare, si ale art. 4 din Legea contabilitatii  nr. 82/1991, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, in vederea punerii in aplicare a prevederilor art. 1 alin. (1) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 3/2013 privind reglementarea unor masuri pentru reducerea unor arierate din economie, alte masuri financiare, precum si modificarea unor acte normative, cu modificarile ulterioare,

in temeiul prevederilor art. 10 alin. (4) din Hotararea Guvernului nr. 34/2009 privind organizarea si functionarea Ministerului Finantelor Publice, cu modificarile si completarile ulterioare,
viceprim-ministrul, ministrul finantelor publice, emite urmatorul ordin:

Art. I. -
Normele metodologice privind intocmirea si depunerea situatiilor financiare trimestriale ale institutiilor publice, precum si a unor raportari financiare lunare in anul 2009
, aprobate prin Ordinul ministrului finantelor publice nr. 629/2009, publicat in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 242 si 242 bis din 10 aprilie 2009, cu modificarile si completarile ulterioare, se modifica si se completeaza dupa cum urmeaza:
- formularul "Plati restante" (anexa 30 la situatiile financiare) se modifica si se inlocuieste cu anexa nr. 1;
- formularul "Plati restante" (anexa 30b la situatiile financiare) se modifica si se inlocuieste cu anexa nr. 2;
- dupa anexa 30b.1 "Situatia centralizata a arieratelor bugetului general al unitatii administrativ-teritoriale la data de . . . . ." se introduce formularul "Situatia centralizata a arieratelor bugetului general al unitatii administrativ-teritoriale la data de 31.03.2013" (anexa 30b.2 la situatiile financiare), care va avea cuprinsul prevazut in anexa nr. 3.

Art. II. -
(1) Formularul "Plati restante" (anexa 30 la situatiile financiare) se completeaza incepand cu luna mai pentru raportarile lunii aprilie si urmatoarele, pentru luna martie 2013 fiind intocmit formularul utilizat pana la data intrarii in vigoare a prezentului ordin.

Termenul de depunere la Ministerul Finantelor Publice este data de 15 a lunii urmatoare celei de raportare.

(2) Formularul "Plati restante" (anexa 30b la situatiile financiare) se completeaza incepand cu luna mai pentru raportarile lunii aprilie si urmatoarele, pentru luna martie 2013 fiind intocmit formularul utilizat pana la data intrarii in vigoare a prezentului ordin si se prezinta la directiile finantelor publice judetene si a municipiului Bucuresti, la termenul prevazut la art. 49 alin. (131) din Legea privind finantele publice locale nr. 273/2006, cu modificarile si completarile ulterioare. Formularul centralizat pe ansamblul judetului si al municipiului Bucuresti se depune la Ministerul Finantelor Publice pana la data de 10 a lunii urmatoare celei de raportare.

(3) Formularul "Situatia centralizata a arieratelor bugetului general al unitatii administrativ-teritoriale la data de 31.03.2013" (anexa 30b.2 la situatiile financiare) se completeaza numai pentru arieratele inregistrate la finele lunii martie 2013, de catre ordonatorii principali de credite ai bugetelor locale, pentru arieratele bugetului general al unitatii administrativ-teritoriale raportate in formularul anexa 30b "Plati restante", pentru codul 40, si se raporteaza pana la data de 6 aprilie 2013 la directiile generale ale finantelor publice judetene si a municipiului Bucuresti, in format electronic si pe suport hartie.

Art. III. -

Formularul "Situatia centralizata a arieratelor bugetului general al unitatii administrativ-teritoriale la data de 31.03.2013" (anexa 30b.2 la situatiile financiare) se arhiveaza la directiile generale ale finantelor publice judetene si a municipiului Bucuresti si nu se centralizeaza la nivelul judetelor si al municipiului Bucuresti.

Art. IV.

(1) Ordonatorii de credite au obligatia de a analiza sumele raportate ca plati restante si arierate in litigiu si de a dispune masurile necesare pentru raportarea in categoria acestora numai a acelor datorii care sunt certe, lichide si exigibile.

(2) Eventualele erori constatate in contabilitate in urma analizei efectuate potrivit alin. (1) se corecteaza in perioada in care se constata, astfel incat sumele aferente datoriilor cu exigibilitate sau valoare incerta sa fie inregistrate in contabilitate ca provizioane in conditiile prevederilor legii.

Art. V. -
Anexele nr. 1-3 fac parte integranta din prezentul ordin.
Art. VI. -
La data intrarii in vigoare a prezentului ordin se abroga orice alte dispozitii contrare acestuia.

Art. VII. -
Directia generala trezorerie si contabilitate publica va lua masuri pentru ducerea la indeplinire a prevederilor prezentului ordin.

Art. VIII. -
Prezentul ordin se publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I.

Viceprim-ministru, ministrul finantelor publice, Ministrul delegat pentru buget,
Daniel Chitoiu Liviu Voinea
Bucuresti, 1 aprilie 2013.
Nr. 416.


ANEXELE 1,2 si 3 pot fi consultate AICI. Descarca PDF.

de Mihaela Pascu

NOUTATI din Legislatie aparute in 2022

Impozitarea contractelor part-time de la 1 august 2022


Impozitarea contractelor de munca part-time
Paguboasa pentru firma dvs.?

  1.     lamuri contextul legislativ
  2.     face cunoscute exceptiile de la aplicarea legii
  3.     ajuta sa intelegeti ca renuntarea la contractele part time nu este o solutie buna intotdeauna
  4.     arata aspectele avantajoase ale legii
  5.     economisi timpul pentru cunoasterea si aplicarea corecta a legii!

Comandati lucrarea Impozitarea contractelor part-time de la 1 august 2022 pentru decizii rapide si actiuni profitabile bugetului firmei dvs.!

...Vezi AICI detalii complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
Proceduri 2013Inregistrari si Politici Contabiledepunere situatii financiare trimestrialeOMFP 416/2013

Ti-a placut acest articol? Da Like, Printeaza sau trimite prin WhatsApp si Email!
Urmareste-ne pe Google News

Data aparitiei: 05 Aprilie 2013


Votati articolul "A fost publicat ordinul pentru depunerea situatiilor financiare trimestriale. OMFP nr. 416 din 2013":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi


Sfaturi de la Experti - Intrebari si RaspunsuriARTICOLE SIMILARESubiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Atentie, contabili!
Sistemele e-Factura si e-Transport vin cu noi OBLIGATII fiscale!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-FACTURA si E-TRANSPORT. Top 10 intrebari si raspunsuri practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X