email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Finantele lanseaza ultimele emisiuni de titluri de stat pentru populatie din 2022

Finantele lanseaza ultimele emisiuni de titluri de stat pentru populatie din 2022
titluri de statdobandatezaurfidelis

Ministerul Finantelor lanseaza de luni, 5 decembrie 2022, noi emisiuni de titluri de stat destinate exclusiv populatiei prin intermediul Programelor TEZAUR si FIDELIS.

Programul TEZAUR decembrie 2022

Incepand de luni, 5 decembrie, romanii pot investi in titlurile de stat TEZAUR, cu maturitati de 1 si 2 ani si dobanzi anuale de 7,65%, respectiv 7,80%. Titlurile de stat au valoare nominala de 1 leu si sunt in forma dematerializata.

Titlurile de stat pot fi cumparate:

    • Intre 5 – 19 decembrie 2022 online, numai de catre persoanele fizice care sunt inregistrate in SPV. Operatiunile care pot fi realizate online sunt: deschidere cont de subscriere pe numele investitorului la o unitate a Trezoreriei Statului selectata, subscriere titluri de stat TEZAUR, virament al sumelor din contul de subscriere al investitorului catre un cont bancar pe numele investitorului. Pentru mai multe detalii cu privire la subscrierile online accesati Ghid Tezaur online si Tezaur online;
    • Intre 5 – 20 decembrie 2022 de la unitatile Trezoreriei Statului;
    • Intre 5 – 19 decembrie 2022 in mediul urban si 5 – 16 decembrie 2022 in mediul rural, prin subunitatile postale ale C.N. Posta Romana S.A.

Dobanda este anuala, platibila la termenele prevazute in prospectul de emisiune. De asemenea, titlurile de stat emise in cadrul Programului Tezaur sunt transferabile si se pot rascumpara in avans. Un investitor poate efectua una sau mai multe subscrieri in cadrul unei emisiuni. Investitorii au posibilitatea anularii subscrierilor deja efectuate doar in perioada de subscriere, prin depunerea unei cereri.

Sunt eligibile persoanele fizice care au implinit varsta de 18 ani la data efectuarii subscrierii. Veniturile obtinute din investirea in oferta de economisire lansata de Ministerul Finantelor sunt neimpozabile.



Fondurile obtinute de Ministerul Finantelor in calitate de emitent, ca urmare a emisiunii de titluri de stat, vor fi utilizate pentru finantarea deficitului bugetar si refinantarea datoriei publice.

Prospectul de emisiune si orice eventuale modificari ale acestuia vor fi publicate la sectiunea Datorie publica, www.posta-romana.ro.
 

Programul FIDELIS

Persoanele fizice rezidente si nerezidente cu varsta peste 18 ani pot subscrie, in perioada 5 – 19 decembrie 2022, prin intermediul bancilor partenere BT Capital Partners&Banca Transilvania, Banca Comerciala Romana, B.R.D. – Groupe Société Générale si Alpha Bank, in titlurile de stat FIDELIS denominate in lei si in euro, care sunt listate la Bursa de Valori Bucuresti.

Titlurile de stat in lei au scadente de 1 an si 3 ani cu dobanzi anuale de 7,65% si respectiv 8,00%, iar cele in euro au scadente de 1 an si 2 ani si dobanda anuala de 2,70%, respectiv 3,70%.

Valoarea nominala a unui titlu de stat FIDELIS este de 100 de lei pentru emisiunea in lei si 100 de euro pentru emisiunea in euro, iar pragul minim de subscriere este de 5.000 de lei, respectiv 1.000 de euro.

Titlurile de stat destinate populatiei sunt remunerate cu dobanzi anuale peste nivelul titlurilor de stat tranzactionate pe piata secundara interbancara. In procesul de subscriere a titlurilor de stat FIDELIS nu se percep comisioane de catre bancile intermediare, iar veniturile obtinute, atat din dobanzi, cat si din castigurile de capital sunt neimpozabile.

Detinatorii de titluri de stat TEZAUR sau FIDELIS lansate in cadrul emisiunilor anterioare ajunse la maturitate pot reinvesti disponibilitatile neridicate la scadenta, prin subscrierea in cadrul acestei noi emisiuni.

Informatii privind termenii si conditiile financiare aferente emisiunii in cadrul Programului FIDELIS pot fi consultate pe paginile de internet ale Ministerului Finantelor si institutiilor partenere (www.btcapitalpartners.ro; www.bcr.ro ; www.brd.ro/mfp; www.alphabank.ro; www.bvb.ro - Programul FIDELIS).

 


de Ghinea Viorica

NOUTATI din Legislatia Contabila

Decontarile de la A la Z


Atentie la 5 tipuri de operatiuni de decontare care pun probleme in practica
 1.  Decontarea prin compensare
 2.  Darea in plata in contul dividendelor
 3.  Avantaje in natura sau cheltuieli sociale
 4.  Decontarea achizitiilor/vanzarilor cu plata in rate
 5.  Decontarile din operatiuni in participatie

Lucrarea Decontarile de la A la Z, realizata de reputatul specialist Olga Crevelescu, are marele merit ca grupeaza intr-un singur loc explicatii profesioniste si complete despre toate tipurile de decontari!

...Vezi AICI detalii complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
titluri de statdobandatezaurfidelis


Data aparitiei: 29 Noiembrie 2022

Votati articolul "Finantele lanseaza ultimele emisiuni de titluri de stat pentru populatie din 2022":
Rating:

Nota: 4.75 din 5 din 2 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

  • Nomenclatorul obligatiilor fiscale care se platesc in contul unic: modificari oficiale ANAF

    • Update 10 mai 2024: Va informam ca in Monitorul Oficial nr. 422 din 9 mai 2024, a fost publicat OPANAF nr. 874/2024 privind modificarea si completarea anexei la OPANAF nr. 1.612/2018 pentru aprobarea Nomenclatorului obligatiilor fiscale care se platesc in contul unic. Modificari la Nomenclatorul obligatiilor fiscale care se platesc in contul unic Astfel, in Referatul de aprobare a actului normativ, ANAF reaminteste ca Nomenclatorul obligatiil...» citeste mai departe aici

  • Transport si logistica: GHID complet pentru contabili

    • Domeniul transportului si logisticii joaca un rol esential in asigurarea fluxului eficient al bunurilor si serviciilor de la producatori la consumatori. Pentru contabili, intelegerea acestui sector este importanta deoarece implica gestionarea complexa a costurilor, a fluxurilor financiare si a informatiilor contabile intr-un mediu in continua schimbare. Solutii fiscal-contabile pentru antreprenorii implicati in activitati de transport si logistica I...» citeste mai departe aici

  • Lipsa in gestiune: studiu de caz privind monografia contabila si implicatiile fiscale

    • Lipsa la inventar poate fi neimputabila (caz in care, daca nu se incadreaza ca fiind perisabilitate sau alte cazuri strict reglementate la art.25 alin (4). lit.c) din Codul Fiscal, este considerata ca fiind cheltuiala nedeductibila din punct de vedere fiscal), sau imputabila, si in acest caz cheltuiala este deductibila deoarece inregistrati si un venit aferent suportat de persoanele vinovate de producerea acesteia. Ce facem in situatia in care avem l...» citeste mai departe aici

  • Radiere PFA: acte necesare si procedura de urmat

    • Prin intermediul studiului de caz de mai jos veti afla procedura de urmat pentru radiere PFA. Intrebare: "O PFA care a avut activitatea suspendata timp de 3 ani, la expirarea perioadei de suspendare in 04.2024 doreste sa inchida aceasta PFA. PFA este pe norma de venit. As dori sa ma ajutati prin a-mi spune care sunt demersurile pentru inchiderea acestei PFA - la ONRC si apoi ANAF, daca trebuie sa depuna declaratia unica si daca trebuia sa depuna declarat...» citeste mai departe aici

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X