email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ministerul Economiei: Granturile nerambursabile vor ajunge in scurt timp la beneficiari

Ministerul Economiei: Granturile nerambursabile vor ajunge in scurt timp la beneficiari
granturi nerambursabilecapital de lucruintreprinderi

In contextul crizei provocate de COVID-19, Ministerul Economiei, Energiei si Mediului de Afaceri, alaturi de Ministerul Fondurilor Europene, au demarat demersuri privind suplimentarea sumelor pentru cei care au aplicat pentru granturile pentru capital de lucru si pentru modificarea conditiilor pentru a redeschide inscrierea pentru masura 1 - microgranturi.
 

Institutia aminteste ca etapa de inscriere in cadrul masurii 2 - granturi pentru capital de lucru s-a incheiat in data de 28 octombrie 2020. Au fost depuse un numar de 22.226 de aplicatii, cu o valoare totala de 630 milione de euro, in conformitate cu solicitarile depuse la administratorul de schema de ajutor de stat, Ministerul Economiei, Energiei si Mediului de Afaceri.
 

Prin acest nou act normativ se stabilesc urmatoarele modificari si completari:

▪️pentru mentinerea pe piata a intreprinderilor care au fost infiintate in cursul anului 2019 si care au o cifra de afaceri anuala mai mica de 5.000 euro, deci care au  in general, o rata mare de esec in piata si in particular, o mai mare incertitudine de supravietuire in acest context economic decat intreprinderile care au o activitate mai indelungata propunem si finantare acestora prin  modificarea prevederilor de la art. 6 lit. (b).

Pentru un IMM  infiintat in anul 2019 cu cifra de afaceri mai mica de 5.000 euro, valoarea micrograntului se calculeaza prin inmultirea numarului de luni de activitate din anul 2019 cu suma de 415 euro.

▪️luand in considerare numarul mare de solicitari pentru granturi de capital de lucru (22.226) coroborat cu analiza Ministerului Economiei, Energiei si Mediului de Afaceri cu privire la necesitatea suplimentarii fondurilor pentru sprijinul intreprinderilor propunem modificarea articolului 11 alineatul (4), in sensul ca, pentru aplicatiile de finantare depuse pana in data de 28 octombrie 2020, fondurile alocate pentru granturile destinate capitalului de lucru sunt in valoare de 1.067.095.588 euro, din care 765.000.000 euro fonduri externe nerambursabile si 142.031.250 euro fonduri de la bugetul de stat si coparticipare de 160.064.338 euro de la beneficiari.


Prin modificarile aduse actului normativ, Guvernul isi propune ca un numar cat mai mare de PFA-uri, microintreprinderi si IMM-uri sa acceseze aceste granturi.

"Granturile nerambursabile vor ajunge in scurt timp la beneficiari. Pentru ca am primit numeroase intrebari in ultimele zile despre aceste granturi va anunt ca noi, la Ministerul Economiei, alaturi de colegii de la Ministerul Fondurilor Europene, am lucrat sa facem modificarile necesare pentru a suplimenta suma pentru cei care au aplicat pentru granturile pentru capital de lucru si sa modificam conditiile pentru a redeschide inscrierea pentru masura 1 - microgranturi", a declarat Virgil Popescu ministrul economiei, energiei si mediului de afaceri.

 

Consulta proiectul de OUG atasat >>


de Ghinea Viorica

NOUTATI Contabile 2024

Manualul de Inventariere a fost actualizat cu Legea 296/2023 si OMFP 1447/2023!


 ATENTIE!

Acum exista reguli noi privind procedura de inventariere, introduse de:

  • Codul fiscal
  • OMFP 3067/2018
  • Legea 163/2018 care permite distribuirea de dividende pe parcursul anului
  • OMFP 3103/2017
  • Legea 296/2023 privind unele masuri fiscal-bugetare pentru asigurarea sustenabilitatii financiare a Romaniei pe termen lung
  • OMFP 1447/2023 pentru modificarea si completarea unor reglementari privind documentele financiar-contabile

  Explicatii complete gasiti in ghidul Manualul de inventariere. Societati comerciale. PFA. ONG.

...Vezi AICI detaliile complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
granturi nerambursabilecapital de lucruintreprinderi


Data aparitiei: 12 Noiembrie 2020

Votati articolul "Ministerul Economiei: Granturile nerambursabile vor ajunge in scurt timp la beneficiari":
Rating:

Nota: 4.83 din 5 din 3 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X