email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ministerul Finantelor lanseaza IMM INVEST PLUS, dupa aprobarea Comisiei Europene

Ministerul Finantelor lanseaza IMM INVEST PLUS, dupa aprobarea Comisiei Europene
imm invest plusantreprenoriconstructiiinvestitii

Schemele de ajutor de stat pentru IMM-uri, cu o valoare de 4 miliarde de euro, coordonate de Ministerul Finantelor, au primit pe 9 septembrie 2022, aprobarea Comisiei Europene. Programele se deruleaza prin Fondul National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii (FNGCIMM), Fondul Roman de Contragarantare (FRC) si Fondul de Garantare a Creditului Rural (FGCR).

Aprobarea de astazi (ref. 9 septembrie) a Comisiei Europene se traduce simplu: inca 4 miliarde de euro pentru economia romaneasca! Lansarea noului program IMM INVEST PLUS va contribui la dezvoltarea economiei romanesti, prin atragerea de capital cu cele mai mici costuri de finantare de pe piata, pentru un numar estimat de beneficiari de aproape 25.000.
Aceasta schema de ajutor de stat va permite pastrarea locurilor de munca, va asigura viabilitatea si va contribui la dezvoltarea activitatii IMM-urilor si a intreprinderilor beneficiare cu capitalizare de piata medie. Sprijinim mediul privat si vom continua sa facem acest lucru, asa cum ne-am angajat de la bun inceput, IMM-urile fiind unul dintre principalii piloni ai dezvoltarii economice
”, a precizat Adrian Caciu, ministrul Finantelor.

Astfel, incepand de luni, 12 septembrie 2022, antreprenorii sunt invitati sa se inscrie pe platforma www.imminvest.ro, pentru a accesa fondurile puse la dispozitie prin intermediul Programului IMM INVEST PLUS, utilizand oricare din componentele sale: IMM INVEST ROMANIA, AGRO IMM INVEST, IMM PROD, GARANT CONSTRUCT, INNOVATION si RURAL INVEST. Ajutoarele de stat vor fi acordate sub forma de garantii pentru imprumuturi si granturi ce vor acoperi comisionul de risc, precum si comisionul de administrare pe toata durata de valabilitate a garantiei acordate, iar dobanzile aferente creditelor vor fi subventionate pe o perioada de pana la 12 luni.

Prin schema de ajutor de stat pusa la dispozitie de catre Ministerul Finantelor si operationalizata prin FNGCIMM, FRC si FGRC, plafonul de garantare al programului a fost majorat cu peste 10 miliarde de lei, la 17,75 miliarde de lei, iar schema de ajutor de stat sub forma de granturi depaseste 1,9 miliarde lei.

Conform prevederilor Cadrului temporar pentru acordarea ajutoarelor de stat, schema de ajutor de stat poate fi accesata pana la data de 31 decembrie 2022 si ofera accesul la finantari de maxim 10 milioane lei pentru proiectele de investitii/beneficiar si de maximum 5 milioane pentru capital de lucru. Procentul de garantare poate atinge pana la 90% din valoarea imprumutului. Durata maxima a finantarilor va fi de 72 de luni pentru creditele de investitii si de 36 luni pentru creditele/liniile de credit pentru capital de lucru.

Ajutoarele de stat pot ajunge pana la 500.000 Euro/intreprindere/UAT, cu exceptia domeniului productiei primare de produse agricole, unde beneficiarii pot primi pana la 62.000 euro/intreprindere sau de 75.000 euro pentru beneficiarii din domeniul acvaculturii si pescuitului.

Informatii suplimentare despre Programul IMM INVEST PLUS

Componenta IMM INVEST ROMANIA faciliteaza accesul la finantare a intreprinderilor mici si mijlocii si intreprinderilor mici cu capitalizare de piata medie, inclusiv profesionistii, prin accesarea unuia sau a mai multor credite pentru realizarea de investitii sau credite/linii de credit pentru capital de lucru, inclusiv pentru refinantarea altor credite de investitii sau cheltuieli destinate achizitiei de parti sociale si actiuni.

Componenta AGRO IMM INVEST este dedicata intreprinderilor mici si mijlocii si intreprinderilor mici cu capitalizare de piata medie, inclusiv profesionistii, din domeniul agriculturii, pescuitului, acvaculturii si sectorului alimentar.



Componenta IMM PROD are ca obiectiv acordarea de garantii guvernamentale solicitate pentru asigurarea lichiditatilor si finantarea investitiilor de catre IMM-uri, inclusiv start-up-uri, din zona urbana care activeaza in sectoare productive.
Componenta GARANT CONSTRUCT are ca obiectiv acordarea de garantii guvernamentale pentru imbunatatirea eficientei energetice, sustinerea investitiilor in domeniul energiei verzi si alinierea la obiectivele de mediul implementate de:

1. IMM-uri si intreprinderi mici cu capitalizare de piata medie din sectorul constructiilor, inclusiv start-up-uri, precum si arhitecti si birouri individuale de arhitectura
2. Unitati Administrativ Teritoriale (municipii, orase, comune).


de Miruna Petrache

NOUTATI Contabile 2024

A aparut: Ghidul Practic al Monografiilor Contabile 2024


Nu rata ghidul practic care te scoate acum din impasul generat de orice inregistrare contabila!

76 monografii, de maxima actualitate, intocmite impecabil, dezvoltate dupa o structura completa:

Prezentarea cadrului legal
• Noutatile legislative legate de subiectul dezbatut
• Tratamentul contabil exemplificat prin cazuri practice si exemple
• Inregistrarile contabile aferente fiecarui caz practic prezentat
• Tratamentul din punct de vedere fiscal, al TVA si al impozitului pe profit
• Atentionari, recomandari, sfaturi referitoare la subiect

...Vezi AICI detaliile complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
imm invest plusantreprenoriconstructiiinvestitii


Data aparitiei: 12 Septembrie 2022

Votati articolul "Ministerul Finantelor lanseaza IMM INVEST PLUS, dupa aprobarea Comisiei Europene":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

  • Avansuri de trezorerie: documente justificative pentru avansuri spre decontare si functiunea contului 542

    • Entitatile pot acorda sume in numerar sau prin banca, denumite avansuri spre decontare, puse la dispozitia angajatilor, in vederea efectuarii unor plati in numele societatii sau in vederea efectuarii unor deplasari in interes de serviciu. Avansurile spre decontare sunt sume puse la dispozitia administratorilor sau a salariatilor din entitate, in vederea efectuarii unor plati in numele acesteia. De regula, justificarea avansului si transformarea sa in cheltuiala efec...» citeste mai departe aici

  • Ordinea stingerii obligatiilor fiscale in fisa sintetica pe platitor

    • Daca un debitor datoreaza mai multe tipuri de obligatii fiscale, iar suma platita nu este suficienta pentru a stinge toate obligatiile, atunci se stinge obligatia fiscala pe care o indica debitorul, potrivit legii, sau care este distribuita potrivit prevederilor art. 163 din Codul de procedura fiscala, dupa caz, stingerea efectuandu-se, de drept, in urmatoarea ordine: a) toate obligatiile fiscale principale, in ordinea vechimii, si apoi obligatiile fiscale accesorii...» citeste mai departe aici

  • De ce este esential sa aveti Dosare Permanente ale Clientilor: 7 avantaje majore

    • Atunci cand sunt solicitate lucrari de audit interne/externe sau firma-client are inspectii fiscale, dosarul permanent furnizeaza toate documentele necesare pentru a sustine tranzactiile si operatiunile contabile ale clientului. Acest lucru reduce timpul si efortul necesar pentru pregatirea si gestionarea auditului si creste nivelul de incredere in fata auditorilor/inspectorilor.   Dosarul permanent este un instrument vital in procesul de tinere a contabili...» citeste mai departe aici

  • Impozitul minim pe cifra de afaceri (IMCA): formula de calcul si exemplu practic

    • Incepand cu anul 2024, contribuabilii care inregistreaza in anul precedent o cifra de afaceri de peste 50.000.000 euro si care, in anul de calcul, determina un impozit pe profit cumulat de la inceputul anului fiscal/anului fiscal modificat pana la sfarsitul trimestrului/anului de calcul mai mic decat impozitul minim pe cifra de afaceri stabilit potrivit unei formule prevazute la art. 181 alin. (3) din Codul fiscal, sunt obligati la plata impozitului pe pr...» citeste mai departe aici

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X