email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Noi scumpiri din 2019! Romanii vor scoate mai mult din buzunar pentru benzina, motorina, alcool, tigari si electricitate

Noi scumpiri din 2019! Romanii vor scoate mai mult din buzunar pentru benzina, motorina, alcool, tigari si electricitate
cod fiscalaccizeinflatie

Romanii vor fi nevoiti sa scoata mai multi bani din buzunar incepand din 2019 pentru ca vor creste accizele. Asadar, Codul Fiscal va fi modificat din nou pentru ca accizele sa creasca peste nivelul prevazut in prezent in legislatie, astfel incat sa fie actualizate cu inflatia.

In ceea ce priveste benzina cu plumb, acciza ar fi trebuit sa ramana de 1.976 lei/1000 litri, si in 2019, dar odata cu actualizarea inflatiei, acciza va creste la  2.038 lei/1000 de litri, din prima zi a anului viitor. Astfel se vorbeste despre o majorare de 3,15%. La fel va fi majorata si acciza la motorina care va ajunge  de la 1.838 lei/1.000 de litri la 1.896 lei/1.000 de litri. Prin urmare, pretul carburantilor la pompa ar putea sa creasca, avand cu 1,5-1,6% mai mult, reprezentand aproximativ 10 bani pe litru.
Si accizele la bere vor creste de la 3,3 la 3,4 lei/ hectolitru, iar cele pentru vinurile spumoase se vor majora de la 47,35 la 48,89 lei/hectolitru. Totodata, acciza la vinurile linistite si la produsele intermediare creste, de la 396,84 lei/hectolitru de produs la 409,34 lei.

Si pretul la tigari va fi mai mare incepand cu anul 2019, asa ca fumatorii vor plati mai mult pentru viciul lor. In urma majorarii accizei de la 448 lei/1.000 de tigarete la 457 lei/1.000 de tigarete. Dar  aceasta nu este singura masura care va duce la majorarea pretului tigarilor. Un pachet de tigari se va scumpi, cel tarziu de la 1 ianuarie 2019, si cu aproximativ 0,5 lei ca urmare a majorarii accizei pentru alinierea la reglementari europene din domeniu, au declarat pentru profit.ro surse familiarizate cu modul de functionare al pietei tigaretelor.

 

Cititi continuarea pe e-juridic.manager.ro. >>>>


de Ghinea Viorica

NOUTATI Contabile 2024

Sinteza noutatilor legislative 2024:


TAX MEMO - MEMORATOR TAXE SI IMPOZITE!

->>  Numele obligatiei fiscale respective
->>  Ce act normativ se aplica
->>  Categorii de contribuabili vizati
->>  Termene de plata
->>  Ce declaratii trebuie depuse obligatoriu
->>  Exceptiile de la regula (daca exista)
->>  Observatii, precizari, recomandari, atentionari

Iti sunt acum disponibile doar in 30 sec.

...Vezi AICI detalii complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
cod fiscalaccizeinflatie


Data aparitiei: 26 Octombrie 2018
Ultima actualizare: 28 Decembrie 2018

Votati articolul "Noi scumpiri din 2019! Romanii vor scoate mai mult din buzunar pentru benzina, motorina, alcool, tigari si electricitate":
Rating:

Nota: 4.29 din 5 din 7 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X