Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"POLITICI CONTABILE - modificari importante in Codul Fiscal"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
POLITICI CONTABILE - modificari importante in Codul Fiscal
mail
Taxe si impozite Contabilul.ro | Taxe si impozite

Ministrul de Finante: Nu vor creste taxele in 2023 si 2024 pentru romani

Data aparitiei: 17 Octombrie 2022
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Ministrul de Finante: Nu vor creste taxele in 2023 si 2024 pentru romani
taxereforma fiscalafinante

Ministrul de Finante, Adrian Caciu, a anuntat ca nu vor mai fi alte cresteri de taxe in 2023 si 2024 pentru romani, in afara de cele anuntate deja. Mai mult de atat, el a precizat ca tara noastra va iesi pe crestere economica anul urmator. 

Intrebat daca mai urmeaza noi cresteri de taxe, in afara de cele anuntate deja pentru anul urmator, Caciu a precizat ca nu. 

Nu pentru 2023 si 2024. Avem si analiza facuta de Comisia Europeana. Sunt cele care s-au stabilit in ajustarea fiscala care a avut la jumatatea acestui an, pilon de PNRR. Reforma fiscala a fost validata de Comisia Europeana. Cum trecem peste aceasta perioada? Nu renuntam la reforme daca vreti ca la sfarsitul acestei perioade sa fim intr-adevar un stat rezilient, cu o economie rezilienta si sa nu mai fim vulnerabili la fiecare bataie de vant inflationista sau de alta natura. Nu vor fi cresteri de taxe...nici nu au fost cresteri, a fost eliminarea unor exceptii, daca vrem sa fim sinceri pana la capat”, a declarat Adrian Caciu, sambata, la Antena 3.

Potrivit ministrului de Finante, Romania va fi pe crestere economica in 2023.

Trebuie sa ne pregatim sa nu vedem recesiunea tehnica ca un element apocalipitic. Vom iesi pe crestere economica si in 2023. Trebuie sa ai doar dozajul necesar astfel incat sa compensezi efectele acestor presiuni recesioniste care iti vin din spate. Compensarea se face prin elemente de compensare a erodarii puterii de erodare la cetateni, erodarea puterii de cumparare la companii prin tot felul de instrumente de politica fiscal-bugetara, sprijinul companiilor foarte bine tintit, pe de o parte pe costurile de energie, iar pe de alta parte pe costurile pe care le implica investitiile in economie. Mai sunt elemente de prudenta bugetara pe care trebuie sa le ai in vedere", a explicat Caciu.






Articole Similare




Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT

Raportul Special
"POLITICI CONTABILE - modificari importante in Codul Fiscal"


X