Ministerul Finantelor si UiPath au facut un pas inainte in vederea operationalizarii Centrului de Excelenta RPA (Robotic Process Automation) din cadrul Ministerului de Finante, prin semnarea primului acord de colaborare dintre cele doua parti, potrivit unui comunicat al institutiei.
In baza acordului, reprezentantii Ministerului Finantelor si cei ai UiPath vor identifica procesele software repetitive la nivelul sistemelor informatice ale Ministerului de Finante si vor dezvolta roboti software de automatizare a acestor procese. Implementarea solutiilor de automatizare va ajuta la diminuarea timpului de asteptare in cazul solicitarilor de informatii fiscale venite din partea contribuabililor, precum si la cresterea gradului de securitate a informatiilor procesate.
Ghidul practic al contabilitatii in 2024 Legislatie explicata - Exemple detaliate - Monografii contabile complete
Totul despre documentele de contabilitate primara Solutii de organizare a gestiunilor
SAF-T pentru Contribuabili Mici
"Continuam demersurile de digitalizare incepute la nivelul Ministerului de Finante. Impreuna cu reprezentantii UiPath, aducem in administratia fiscala din Romania cele mai noi tehnologii de automatizare a proceselor repetitive, precum eliberarea anumitor certificate fiscale, care necesita un timp de lucru indelungat din partea inspectorilor fiscali. Automatizarea acestor procese scade incarcarea aferenta task-urilor repetitive si permite functionarilor sa-si utilizeze expertiza pentru activitati complexe, cu valoare adaugata mai mare. Multumesc reprezentantilor UiPath pentru deschiderea in ceea ce priveste colaborarea cu Ministerul de Finante in cadrul Centrului de Excelenta RPA.", a declarat ministrul de Finante, Alexandru Nazare.
Acordul semnat in 6 iulie 2021 pune bazele unei colaborari de durata in cadrul Centrului de Excelenta RPA, care are ca obiectiv identificarea si implementarea la scara larga a solutiilor de digitalizare in cadrul Ministerului de Finante, fiind orientat catre tehnologii inovatoare, precum Blockchain, solutii Cloud, BigData/Analytics si Robotic Process Automation. Acest demers isi propune sa accelereze adoptarea si implementarea noilor tehnologii in cadrul administratiei fiscale, precum si cresterea gradului de securitate a datelor procesate, in vederea imbunatatirii experientei contribuabililor cu administratia fiscala si scaderea costurilor administrative pe termen lung.