email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Dolarul s-ar putea deprecia sever in 2010, pierzand statutul de moneda de referinta

dolar

Dolarul american ar putea cobori puternic anul viitor, pana la un curs de 50 yeni/dolar, de la circa 90 in prezent, pierzand totodata statutul de moneda globala de rezerva, avertizeaza banca japoneza Sumitomo Mitsui, aducand in discutie modele de trading si o posibila recesiune dubla a economei SUA.

"Economia SUA va ramane la niveluri de depresie pana in 2011, pe fondul persistentei efectelor consumului excesiv si balonului speculativ financiar. Caderea dolarului nu va inceta pana nu apare o schimbare in sistemul monetar global", considera strategul-sef al Sumitomo Mitsui, Daisuke Uno, citat de Bloomberg.

Dolarul a coborat saptamana trecuta la cel mai slab nivel din ultimele 12 luni fata de yen, iar indicele dolarului, care masoara performantele monedei americane in raport cu un cos de sase valute de referinta, a coborat cu 15% de la inceputul anului, la cel mai redus nivel din august 2008.

Indicele se plaseaza in prezent la putin peste 75 de puncte, cu numai 5 puncte peste minimul istoric inregistrat in martie 2008, iar dolarul se tranzactioneaza la 2,5% de minimul ultimilor 14 ani in raport cu yenul.

"Nu mai putem opri valul debilitant care afecteaza dolarul", avertizeaza Uno, unul dintre putinii analisti care au anticipat, in septembrie anul trecut, dupa falimentul Lehman Brothers, deprecierea dolarului sub pragul psihologic de 100 yeni si prabusirea indicelui Dow Jones Industrial sub 7.000 de puncte.

El considera ca, daca dolarul cade sub un nou prag psihologic fata de yen, "nu va exista o limita a prabusirii, chiar si o interventie coordonata nu va da rezultate".

China, India, Brazilia si Rusia, cele mai mari economii emergente ale lumii, au lansat in acest an posibilitatea inlocuirii dolarului ca moneda globala de rezerva cu alte valute de referinta, iar banca centrala a Iranului a anuntat, in septembrie, ca euro a depasit dolarul ca pondere in rezervele monetare ale unui dintre cei mai mari exportatori de petrol din lume.

In ceea ce priveste nivelul de 50 de yeni/dolar anticipat de Uno pentru anul viitor, acesta isi baseza estimarile pe secvente de trading si modele matematice concepute in timpul Marii Depresii de acum un secol, aratand ca pietele se afla acum in a cincea, si ultima etapa a unui ciclu de tranzactionare de 40 de ani, care va aduce dupa sine o depreciere puternica a dolarului.

Economistul Sumitomo-Mitsui considera ca, dupa ce dolarul isi va pierde statutul de valuta globala de rezerva, Statele Unite, Europa si Asia se vor constitui in blocuri economice separate, iar Drepturile Speciale de Tragere ale Fondului Monetar International ar putea deveni o moneda temporara de referinta la nivel mondial.

NOUTATI Contabile 2024

Manualul de Inventariere a fost actualizat cu Legea 296/2023 si OMFP 1447/2023!


 ATENTIE!

Acum exista reguli noi privind procedura de inventariere, introduse de:

  • Codul fiscal
  • OMFP 3067/2018
  • Legea 163/2018 care permite distribuirea de dividende pe parcursul anului
  • OMFP 3103/2017
  • Legea 296/2023 privind unele masuri fiscal-bugetare pentru asigurarea sustenabilitatii financiare a Romaniei pe termen lung
  • OMFP 1447/2023 pentru modificarea si completarea unor reglementari privind documentele financiar-contabile

  Explicatii complete gasiti in ghidul Manualul de inventariere. Societati comerciale. PFA. ONG.

...Vezi AICI detaliile complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
dolar


Data aparitiei: 16 Octombrie 2009

Votati articolul "Dolarul s-ar putea deprecia sever in 2010, pierzand statutul de moneda de referinta":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

  • Societate care primeste imprumut de la asociat. Care sunt inregistrarile contabile?

    • In lumea afacerilor, accesul la capital este esential pentru functionarea si dezvoltarea unei societati, mai ales in fazele incipiente ale activitatii sale. In acest context, imprumuturile de la asociati devin o modalitate frecventa prin care firmele nou infiintate isi asigura lichiditatile necesare pentru a-si desfasura activitatea. Insa, inainte de a proceda la acordarea unui astfel de imprumut, partile implicate trebuie sa fie constiente de implicatiile legale si contabile ale...» citeste mai departe aici

  • Dividende interimare distribuite in cursul anului: monografia contabila si opinia specialistului

    • Putem distribui dividende interimare in cursul anului, in baza unor situatii financiare trimestriale, insa, daca nu le platim asociatilor pana la sfarsitul anului, trebuie sa declaram si sa platim impozit pe venit pana la data de 25 a anului urmator. Monografia contabila este simpla, insa intervin cateva conturi cu care nu suntem prea obisnuiti (463 si 456), astfel ca dupa regularizarea dividendelor (cu ocazia intocmirii situatiilor financiare anuale) este im...» citeste mai departe aici

  • Ordinea stingerii obligatiilor fiscale in fisa sintetica pe platitor

    • Daca un debitor datoreaza mai multe tipuri de obligatii fiscale, iar suma platita nu este suficienta pentru a stinge toate obligatiile, atunci se stinge obligatia fiscala pe care o indica debitorul, potrivit legii, sau care este distribuita potrivit prevederilor art. 163 din Codul de procedura fiscala, dupa caz, stingerea efectuandu-se, de drept, in urmatoarea ordine: a) toate obligatiile fiscale principale, in ordinea vechimii, si apoi obligatiile fiscale accesorii...» citeste mai departe aici

  • Mijloacele fixe de la A la Z: legislatie explicata si studii de caz

    • Toate operatiunile privind mijloacele fixe - achizitie, amortizare, reevaluare, casare, vanzare – pot genera erori de aplicarea a legii, amendate drastic. Stiati ca: - in conformitate cu art. 42 alin. (1) din Legea contabilitatii nr. 82/1991 – neaplicarea corecta a reglementarilor contabile produce o amenda de la 300 lei la 4.000 lei? Ei bine, inregistrarea incorecta a unui obiect/mijloc fix poate genera o astfel de amenda! ...» citeste mai departe aici

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X