email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Atentie: Declaratia 225 trebuie depusa pana pe 25 ianuarie

anafformularul 225declaratia 225

Reamintim contribuabililor persoane fizice care au realizat castiguri din transferul titlurilor de valoare, altele decat partile sociale si valorile mobiliare in cazul societatilor inchise, incepand cu 1 iulie 2010, ca au obligatia sa declare castigurile/ pierderile nete realizate si sa plateasca impozitul pentru aceste castiguri trimestrial, ca plata anticipata in contul impozitului pe castigul net anual impozabil.

Termen de depunere

Contribuabilii persoane fizice care au realizat castiguri din transferul titlurilor de valoare trebuie sa completeze si sa depuna formularul 225, trimestrial, pana la data de 25 inclusiv a lunii urmatoare fiecarui trimestru, pe baza informatiilor (fiselor de portofoliu), transmise de intermediari, de societatile de administrare a investitiilor sau alti platitori de venit, pana la data de 5 a lunii urmatoare trimestrului, sau ori de cate ori contribuabilul constata erori in declaratia anterioara.

Pentru trimestrul IV 2010, formularul 225 se va depune pana pe 25 ianuarie 2011 si va cuprinde castigurile sau pierderile obtinute din transferul titlurilor de valoare, altele decat partile sociale si valorile mobiliare in cazul societatilor inchise realizate in perioada 1 iulie - 31 decembrie 2010.

Completare si depunere

Formularul se completeaza in doua exemplare din care un exemplar se depune la organul fiscal in a carui raza teritoriala contribuabilul are adresa de domiciliu, potrivit legii, sau adresa unde locuieste efectiv, in cazul in care aceasta este diferita de domiciliu, pentru persoanele fizice care au domiciliul fiscal in Romania. Pentru ceilalti contribuabili care nu au domiciliul fiscal in Romania, acest formular se depune la organul fiscal in a carei raza are domiciliul fiscal imputernicitul.

Cel de-al doilea exemplar se pastreaza de catre contribuabil sau de catre imputernicitul acestuia.

Atentie! Indiferent de numarul tranzactiilor efectuate sau numarul intermediarilor/societatilor de administrare a investitiilor sau alti platitori de venit prin intermediul carora au fost realizate aceste castiguri, contribuabilul va depune o singura declaratie.

Pentru anul 2010, randurile 1-4 din formularul 225 - castiguri cumulate, pierderi cumulate, castigul net si pierderea neta - se completeaza cu sumele inregistrate cumulat incepand cu 1 iulie 2010 pana la sfarsitul trimestrului de raportare - trimestrul IV 2010 (1 iulie - 31 decembrie 2010).

Randul 5 „Impozit datorat pe castigul net cumulat de la inceputul anului pana la sfarsitul perioadei de raportare”- se completeaza cu suma rezultata prin aplicarea cotei de impozit de 16% asupra castigului net la sfarsitul perioadei de raportare la care se refera declaratia. In situatia in care la sfarsitul trimestrului de raportare a rezultat pierdere neta la acest rand se inscrie cifra 0. Pentru anul 2010, la acest rand se va evidentia suma rezultata din aplicarea cotei de 16% la castigul net realizat in trimestrul IV (1 iulie - 31decembrie 2010).

Formularul 225 se poate procura direct de la unitatile fiscale teritoriale sau poate fi descarcat de pe websiteul ANAF, www.anaf.ro, categoria Formulare fiscale/ Toate formularele cu explicatii.

De retinut! Contribuabilii persoane fizice care au realizat castiguri din transferul titlurilor de valoare, altele decat partile sociale si valorile mobiliare in cazul societatilor inchise in perioada 1 ianuarie - 30 iunie 2010, au obligatia sa determine castigul net/pierderea neta aferente acestei perioade in functie de perioada de detinere a acestor titluri de valoare (pana la 365 de zile si mai mari de 365 de zile) si sa-l declare in formularul 200 „Declaratie privind veniturile realizate” pana la data de 15 mai 2011.

Baza legala: Ordinul presedintelui ANAF nr. 2.600/2010 pentru aprobarea modelului si continutului formularului 225 „Declaratie privind stabilirea impozitului reprezentand plata anticipata trimestriala in contul impozitului pe castigul net anual impozabil pentru castigurile obtinute din transferul titlurilor de valoare, altele decat partile sociale si valorile mobiliare in cazul societatilor inchise”, publicat in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 704/ 2010; Ordonanta de Urgenta a Guvernului nr. 117/2010 pentru modificarea Legii nr. 571/2003 privind Codul Fiscal si reglementarea unor masuri financiar-fiscale, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 891/2010.

NOUTATI Contabile 2024

A aparut: Ghidul Practic al Monografiilor Contabile 2024


Nu rata ghidul practic care te scoate acum din impasul generat de orice inregistrare contabila!

76 monografii, de maxima actualitate, intocmite impecabil, dezvoltate dupa o structura completa:

Prezentarea cadrului legal
• Noutatile legislative legate de subiectul dezbatut
• Tratamentul contabil exemplificat prin cazuri practice si exemple
• Inregistrarile contabile aferente fiecarui caz practic prezentat
• Tratamentul din punct de vedere fiscal, al TVA si al impozitului pe profit
• Atentionari, recomandari, sfaturi referitoare la subiect

...Vezi AICI detaliile complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
anafformularul 225declaratia 225


Data aparitiei: 12 Ianuarie 2011

Votati articolul "Atentie: Declaratia 225 trebuie depusa pana pe 25 ianuarie":
Rating:

Nota: 2.5 din 5 din 2 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X