Redam mai jos cele mai importante modificari aduse de OG 16/2013 si OG 28/2013 in ce priveste
TITLUL VII - ACCIZE SI ALTE TAXE SPECIALE.
Forma Codului fiscal fara modificarile aduse de OG nr. 16/2013
ART. 208 Nivelul si calculul accizei
(1) Nivelul accizelor pentru produsele prevazute la art. 207 este prevazut in anexa nr. 2, care face parte integranta din prezentul titlu.
(2) Pentru cafea, cafea cu inlocuitori si cafea solubila, accizele se datoreaza o singura data si se calculeaza prin aplicarea sumelor fixe pe unitatea de masura asupra cantitatilor intrate pe teritoriul Romaniei. Pentru amestecurile cu cafea solubila intrate pe teritoriul Romaniei, accizele se datoreaza si se calculeaza numai pentru cantitatea de cafea solubila continuta in amestecuri.
Forma Codului fiscal dupa modificarile aduse de OG nr. 16/2013
Examenul de ACCES la STAGIUL CECCAR 2024
Planul de conturi general Functiunea si corespondenta conturilor
Registrul de Evidenta Fiscala PFA
Ghidul practic al contabilului din domeniul constructiilor
in vigoare incepand cu data de 1 septembrie 2013
Art. 208 alineatul (2) se modifica: ............................................
"(2) Pentru produsele prevazute la art. 207 lit. a) - c) si f) - k), accizele se datoreaza o singura data si se calculeaza prin aplicarea sumelor fixe pe unitatea de masura asupra cantitatilor produse pe teritoriul Romaniei, importate sau achizitionate intracomunitar. Pentru amestecurile cu cafea solubila importate sau achizitionate intracomunitar, accizele se datoreaza si se calculeaza numai pentru cantitatea de cafea solubila continuta in amestecuri."
OG 28/2013, pct. 3:
La articolul 208, alineatul (2) se modifica:
"(2) Pentru produsele prevazute la art. 207 lit. a) - c) si f) - l), accizele se datoreaza o singura data si se calculeaza prin aplicarea sumelor fixe pe unitatea de masura asupra cantitatilor produse pe teritoriul Romaniei, importate sau achizitionate intracomunitar. Pentru amestecurile cu cafea solubila importate sau achizitionate intracomunitar, accizele se datoreaza si se calculeaza numai pentru cantitatea de cafea solubila continuta in amestecuri."
Sursa: DGFP Brasov