email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Se modifica legislatia privind aparatele de marcat fiscale in 2014

prevederi aparate marcat 2014aparatele de marcat fiscaleoperatorii economiciOUG nr. 28/1999


Incepand cu 2014, se va modifica legislatia referitoare la aparatele de marcat fiscale. Mai exact, aceste modificari vor avea loc in cazul in care va fi aprobat proiectul de hotarare pentru modificarea Normelor metodologice pentru aplicarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr.28/1999 privind obligatia operatorilor economiei de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, cu modificarile si completarile ulterioare, aprobate prin Hotararea Guvernului nr.479/2003, republicata.

In prezent, regimul utilizarii aparatelor de marcat electronice fiscale este reglementat de prevederile OUG nr. 28/1999 privind obligatia operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare si respectiv de Normele metodologice pentru aplicarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 28/1999 privind obligatia operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, aprobate prin Hotararea Guvernului nr. 479/2003, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare.

Prin proiectul de Hotarare se urmareste deblocarea activitatii Comisiei de avizare a distribuitorilor si a aparatelor de marcat electronice fiscale.

Aparatele de marcat electronice fiscale supuse avizarii sunt strans legate de domeniul fiscal, iar controlul aplicarii legislatiei in domeniul aparatelor de marcat electronice fiscale se face de catre structurile de specialitate din cadrul Agentiei Nationale de Administrare Fiscala.

Astfel, tinand cont de cele precizate mai sus, precum si de modificarile intervenite in structura organizatorica a  MFP, ANAF si ME, ca urmare a masurilor de reorganizare din cadrul administratiei publice centrale, se impune modificarea art. 74 din Normele metodologice pentru aplicarea Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr. 28/1999 astfel incat, componenta Comisiei de avizare a distribuitorilor si aparatelor de marcat electronice fiscale sa se stabileasca prin ordin al ministrului finantelor publice:

"Art. 74 se modifica si va avea urmatorul cuprins:

Art. 74

Componenta Comisiei prevazuta la rt. 5 alin. (1) din ordonanta de urgenta se stabileste prin ordin al ministrului finantelor publice".

de Mihaela Pascu

NOUTATI Contabile 2024

Sinteza noutatilor Contabile din 2024:


• Aplicarea sistemului e-Factura
• Sistemul RO e-Transport
• Sistemul garantie-returnare (RetuRO)
• Raportarea SAF-T
• Managementul stocurilor – implicatii fiscale si raportarea in SAF-T
• Prelucrare stocuri in sistem lohn

Descopera TOATE noutatile contabile in Ghidul practic al contabilitatii in 2024. Legislatie explicata - Exemple detaliate - Monografii contabile complete.

...Vezi AICI detalii complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
prevederi aparate marcat 2014aparatele de marcat fiscaleoperatorii economiciOUG nr. 28/1999


Data aparitiei: 20 Ianuarie 2014

Votati articolul "Se modifica legislatia privind aparatele de marcat fiscale in 2014":
Rating:

Nota: 2.5 din 5 din 2 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X