email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Vladescu: Taxele principale nu cresc

Ministrul Finantelor a precizat ca intentioneaza ca in 2007 si 2008 sa nu modifice TVA si cota unica * Vladescu a calificat drept false stirile potrivit carora ministrii de Finante din UE vor solicita Romaniei majorarea impozitelor

Ministrul Finantelor, Sebastian Vladescu, a afirmat, recent, intr-o emisiune televizata, ca stirea potrivit careia ministrii Finantelor din tarile Uniunii Europene vor solicita, in aceasta saptamana, Romaniei sa creasca taxele este una falsa. "Este o stire falsa ca ministrii de Finante din Europa ne cer majorarea taxelor. Este o stire adevarata care a fost existenta in rapoartele Fondului Monetar International (FMI), va fi prezenta si in raportul Comisiei Europene, aceea ca Romania are nevoie de venituri bugetare mai mari, ca trebuie sa ia masuri pentru a asigura un procent al veniturilor bugetare ca raport in PIB mai mare decat este in acest moment, deci sa ne ducem catre 35%", a aratat Vladescu, citat de RADOR. In Romania veniturile bugetare reprezinta aproximativ 30% din PIB, iar ministrul Finantelor apreciaza ca pentru a ajunge la nivelul de 35% este nevoie de trei pana la cinci ani. Potrivit finantistului-sef, banii suplimentari la buget, respectiv pana la procentul de 35% din PIB, nu vor putea fi obtinuti majorand taxele, avand in vedere ca o crestere a acestora va aduce in plus intre 0,3% si 1% din PIB. "Estimarile la ora actuala spun ca o crestere cu un procent a TVA, deci daca am duce impozitul de la 19% la 20%, inseamna 0,4% din PIB, respectiv intre 300 si 400 de milioane de euro", a aratat oficialul citat. In acest context, ministrul a precizat ca intentioneaza ca in 2007 si 2008 sa nu modifice taxele principale (n.r. - TVA, cota unica de impozitare a veniturilor populatiei si profiturilor firmelor).

Pe de alta parte, Sebastian Vladescu a reafirmat ca, incepand de anul viitor, se va "umbla" la anumite taxe din partea secundara, respectiv acelea care in momentul de fata in Romania sunt foarte mici. Este vorba despre impozitul pe proprietate care, potrivit ministrului Finantelor, va fi, probabil aplicat diferentiat, in functie de numarul de proprietati si de valoarea acestora. In plus, Vladescu a precizat ca taxarea bunurilor care apartin statului ar trebui sa aduca mai multi bani la buget. "...Aici ma refer intr-un mod foarte poetic de la aer, apa, pamant, padure, sol, subsol... petrol, gaze, pana la nisip, pietris, balast", a mentionat ministrul. Potrivit acestuia, in Romania consumul acestor resurse naturale va creste foarte mult, iar taxele ar trebui majorate. In acest context, el a amintit ca, atat in Europa cat si in Statele Unite, exista o dezbatere cu privire la supraimpozitarea profiturilor marilor companii petroliere, in conditiile in care exista o diferenta foarte mare intre costurile barilului la productie si cel la consumator.

In plus, ministrul Finantelor a reafirmat ideea potrivit careia agricultura trebuie taxata si in Romania, in conditiile in care, in prezent, nici venitul agricol, nici muncitorul agricol nu sunt impozitati. Sebastian Vladescu a aratat ca propunerile de modificare ale Codului Fiscal vor intra in Guvern probabil in urmatoarele trei saptamani si ca spera ca ele sa fie adoptate in actuala sesiune parlamentara pentru a putea intra in vigoare la inceputul anului viitor. Alte modificari vizeaza aplicarea unui impozit de 16% asupra castigurilor bursiere indiferent de perioada de detinere a actiunilor. In acest moment, daca actiunile sunt detinute mai mult de un an castigul din vanzarea lor este taxat cu 1%. De asemenea, Finantele propun schimbarea sistemului de impozitare a castigurilor din tranzactiile imobiliare. In acest moment, acestea sunt impozitate cu 10%, iar de la anul s-ar putea aplica un impozit de 2%, insa asupra pretului de vanzare si nu asupra castigului.

Sursa: Ziua 02/05/2006

NOUTATI din Legislatia Contabila

Decontarile de la A la Z


Atentie la 5 tipuri de operatiuni de decontare care pun probleme in practica
 1.  Decontarea prin compensare
 2.  Darea in plata in contul dividendelor
 3.  Avantaje in natura sau cheltuieli sociale
 4.  Decontarea achizitiilor/vanzarilor cu plata in rate
 5.  Decontarile din operatiuni in participatie

Lucrarea Decontarile de la A la Z, realizata de reputatul specialist Olga Crevelescu, are marele merit ca grupeaza intr-un singur loc explicatii profesioniste si complete despre toate tipurile de decontari!

...Vezi AICI detalii complete <<


Data aparitiei: 07 Septembrie 2006

Votati articolul "Vladescu: Taxele principale nu cresc":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X