email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Analiza consultant. Sistemul de impunere in 2015

sistemul de impunere in 2015formular 010veniturile microintreprinderilorcodul fiscal


In conformitate cu prevederile art. 112 indice 1 din Codul fiscal, societatile care indeplinesc cumulativ urmatoarele conditii la data de 31 decembrie 2014 vor aplica in anul 2015 sistemul de impunere pe veniturile microintreprinderilor, fiind considerate microintreprinderi:

1. realizeaza venituri, altele decat cele prevazute la art. 112 indice 2 alin. (6) respectiv venituri din domeniul bancar, domeniile asigurarilor si reasigurarilor, al pietei de capital, cu exceptia veniturilor obtinute din desfasurarea de activitati de intermediere in aceste domenii, domeniul jocurilor de noroc. Pentru incadrarea in aceasta conditie persoanele impozabile nu trebuie sa realizeze astfel de venituri.

2. realizeaza venituri, altele decat cele din consultanta si management, in proportie de peste 80% din veniturile totale. Incadrarea in categoria veniturilor din consultanta si management se efectueaza prin analiza contractelor incheiate si a altor documente care justifica natura veniturilor.

3. a realizat venituri care nu au depasit echivalentul in lei a 65.000 euro. Pentru incadrarea in conditiile privind nivelul veniturilor realizate in anul precedent se vor lua in calcul aceleasi venituri care constituie baza impozabila prevazuta la art. 112 indice 7 din Codul fiscal, iar cursul de schimb pentru determinarea echivalentului in euro este cel de la inchiderea aceluiasi exercitiu financiar.

4. capitalul social al acesteia este detinut de persoane, altele decat statul si autoritatile locale.

5. nu se afla in dizolvare cu lichidare, inregistrata in registrul comertului sau la instantele judecatoresti, potrivit legii.

Impozitul pe veniturile microintreprinderilor nu este optional. Daca aceste conditii sunt indeplinite cumulativ, in conformitate cu prevederile art. 112 indice 8 din Codul fiscal, societatile care in anul 2014 au fost platitoare de impozit pe profit vor comunica organelor fiscale teritoriale aplicarea sistemului de impunere pe veniturile microintreprinderilor pana la data de 02 februarie 2015 prin depunerea declaratiei de mentiuni (formular 010).

Persoanele juridice romane pentru care perioada de inactivitate temporara/nedesfasurare a activitatii inceteaza in cursul anului aplica sistemul de impunere pe veniturile microintreprinderilor, pentru anul respectiv, incepand cu trimestrul in care inceteaza perioada de inactivitate temporara/nedesfasurare a activitatii.


Autor: Consultant fiscal Irina Dumitrescu


de Redactia Contabilul

NOUTATI din Legislatia Contabila

Decontarile de la A la Z


Atentie la 5 tipuri de operatiuni de decontare care pun probleme in practica
 1.  Decontarea prin compensare
 2.  Darea in plata in contul dividendelor
 3.  Avantaje in natura sau cheltuieli sociale
 4.  Decontarea achizitiilor/vanzarilor cu plata in rate
 5.  Decontarile din operatiuni in participatie

Lucrarea Decontarile de la A la Z, realizata de reputatul specialist Olga Crevelescu, are marele merit ca grupeaza intr-un singur loc explicatii profesioniste si complete despre toate tipurile de decontari!

...Vezi AICI detalii complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
sistemul de impunere in 2015formular 010veniturile microintreprinderilorcodul fiscal


Data aparitiei: 04 Februarie 2015
Ultima actualizare: 05 Februarie 2015

Votati articolul "Analiza consultant. Sistemul de impunere in 2015":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X