"Toate schimbarile aduse de OMFP 170/2015 sunt explicate pe larg in Cartea Verde a Contabilitatii pentru PFA 2015, un ghid atotcuprinzator pe care ar trebui sa il aiba orice posesor de PFA si orice contabil.", precizeaza specialistii cu ocazia lansarii celui mai util ghid pentru profesionistii care tin contabilitatea pentru PFA-uri.
Legislatia fiscal-contabila nu mai este aceeasi. Numeroase modificari au fost deja anuntate. Si mai sunt altele pe care le asteptam.
Spre exemplu...
-->Stiti ca s-a redus numarul de formulare utilizate de persoanele care conduc contabilitatea in partida simpla, de la 15 la 10?
-->Stiti ca in Registrul-jurnal de incasari si plati se inscriu sumele totale, inclusiv TVA, si toate incasarile realizate in cursul unei perioade?
-->Stiti si faptul ca PFA pot acum sa opteze pentru contabilitatea in partida dubla? Posibilitatea ca PFA sa conduca contabilitatea in partida dubla a fost introdusa inca din 1 ianuarie prin OUG 79/2014 (care a modificat Legea Contabilitatii), iar OMFP 170/2015 a pus in practica aceasta masura.
Cartea Verde a Contabilitatii pentru PFA 2015 este un ghid practic ce contine:
- principalele aspecte teoretice si practice referitoare la organizarea contabilitatii in partida simpla;
- exemple practice ce cuprind: imobilizari corporale, necorporale, stocuri, furnizori etc.;
- studii de caz si exemple practice conform modificarilor contabile;
- studii de caz despre organizarea contabilitatii in partida dubla, conform modificarilor aduse de OUG 79/2014 privind modificarea Legii Contabilitatii.
Marea Carte Verde a Monografiilor Contabile 2024
Manual de politici contabile - Stick USB
Totul despre documentele de contabilitate primara Solutii de organizare a gestiunilor
Ghidul Practic al Monografiilor Contabile 2024
Detalii mai multe aici >>>