Intrebare:
Care este actul normativ si la ce articol se prevede ca un exemplar din fisa fiscala privind impozitul pe veniturile din salarii, semnat si stampilat conform legii se inmaneaza angajatului?
Raspuns:
Incepand cu anul 2005, fisele fiscale se depun la organul fiscal competent, in format electronic, insotite de un borderou privind continutul acestora, semnat si stampilat conform legii. Formatul electronic al formularului se obtine prin folosirea programului de asistenta elaborat de Ministerul Finantelor Publice si se transmite organului fiscal competent pe discheta 3 1/2 inch, 1.440 MB, compatibila MS-DOS.
Programul de asistenta este distribuit contribuabililor gratuit de unitatile fiscale teritoriale sau poate fi descarcat de pe serverul Ministerului Finantelor Publice la adresa www.mfinante.ro.
Angajatorii editeaza fisa fiscala in format hartie, in doua exemplare:
- un exemplar, semnat si stampilat conform legii, se pastreaza de catre angajator;
- un exemplar, semnat si stampilat conform legii, se inmaneaza angajatului.

Planul de conturi general Functiunea si corespondenta conturilor

Registrul de Evidenta Fiscala PFA

Portal Codul fiscal - acces 12 luni consultanta in scris si telefonica 30 intrebari
Potrivit pct. 5. din anexa 3 Procedura de depunere a fisei fiscale din Ordinul ministrului finantelor publice nr. 546 din 28 aprilie 2005 privind modelul si continutul fisei fiscale, publicat in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 414 din 17 mai 2005, cu modificarile si completarile ulterioare, persoanelor fizice care inceteaza sa obtina venituri din salarii sau asimilate salariilor in timpul anului angajatorii le vor inmana un exemplar al fisei fiscale o data cu definitivarea formelor de lichidare sau la incetarea raporturilor in baza carora au fost obtinute veniturile din salarii.
Trebuie sa stiti ca in temeiul art. 57 alin. (4) din Codului fiscal persoanele fizice au dreptul sa solicite virarea unei sume de pana la 2% din impozitul anual pentru sponsorizarea entitatilor nonprofit care se infiinteaza si functioneaza potrivit legii. Pentru a isi putea manifesta acest drept, acestia trebuie sa completeze formularul 230 "Cerere privind destinatia sumei reprezentand pana la 2% din impozitul anual", cod 14.13.04.13, precum si sa anexeze la acesta fisele fiscale pe care angajatorii aveau obligatia sa li le inmaneze. Fiecare angajator/platitor de venituri din salarii este obligat, potrivit prevederilor art. 57 alin. (3) din Codul fiscal, sa determine impozitul anual pe veniturile din salarii, pentru fiecare contribuabil prin insumarea impozitului aferent venitului fiecarei luni din anul fiscal, indiferent de numarul de luni in care contribuabilul a realizat venituri din salarii de la acesta.