Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"POLITICI CONTABILE - modificari importante in Codul Fiscal"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
POLITICI CONTABILE - modificari importante in Codul Fiscal
mail
Legislatie Contabilul.ro | Legislatie | Legislatie fiscala

Ce obligatii au expertii contabili in cazul unui raport de expertiza contabila judiciara?

Data aparitiei: 05 Octombrie 2015
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
expert contabilraport expertiza contabila judiciaraobligatii experti contabilinorma 35

Subiectul pe care il supunem prin cele ce urmeaza atentiei dumneavoastra se refera la un caz disputat in instanta. Expertii contabili sunt numiti prin incheiere de sedinta si alesi de partile procesuale. La auditorul de calitate, cei doi experti contabili se prezinta separat, fiecare cu cate un raport de expertiza contabila judiciara. Confruntati cu aceasta situatie, ce obligatii revin expertilor contabili intr-o astfel de situatie?

La defasurarea expertizelor contabile se are in vedere Norma 35 emisa de CECCAR. Potrivit pct. 3521.2. instantele de drept civil, atunci cand considera necesarsa cunoasca parerea unor experti contabili, pot numi, la cererea partilor sau din oficiu, unul sau trei experti contabili prin incheiere de sedinta,care trebuie sa cuprinda numele expertului contabil sau expertilor contabili numit(ti) din oficiu sau la cererea partilor in proces;

    Expertii contabili recomandati de parte si acceptati de instanta participa la realizarea Raportului de expertiza alaturi de expertul desemnat din oficiu.

Daca raportul de expertiza contabila este intocmit de mai multi experti care au opinii diferite, intr-un paragraf al Capitolului II DESFASURAREA EXPERTIZEI CONTABILE fiecare expert contabil trebuie sa-so motiveze detaliat si documentat opinia pe care o sustine.

De regula, in expertizele judiciare trebuie motivata separat opinia expertului recomandat de parte in raport cu opinia expertului numit din oficiu.

    In situatia prezentata cele doua rapoarte de expertiza trebuie reunite intr-un singur raport, semnat de cei doi experti.

    In situatia in care raspunsurile la obiectivele fixate de instanta nu coincid  se vor mentiona opiniile separate ale fiecarui expert iar expertul recomandat de parte va motiva separat opinia sa.


Raspuns oferit pentru

www.portalcontabilitate.ro de Gabi Popescu, auditor financiar

 






Articole Similare




Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT

Raportul Special
"POLITICI CONTABILE - modificari importante in Codul Fiscal"


X