email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Scutirea de impozit pe salariu a tinerilor a fost aprobata de Consiliul Legislativ

scutire impozit pe salariuproiectplata impozitului pe salariutineri 25 aniproiect

Proiectul de lege care prevede scutirea timp de trei ani de la plata impozitului pe salariu in cazul tinerilor cu varsta de pana in 25 ani a fost aprobat de Consiliul Legislativ care a cerut insa Guvernului sa explice care vor fi sursele bugetare care sa sustina aceasta modificare.

Proiectul stabileste, in concret, ca tinerii in varsta de pana la 25 de ani vor fi scutiti 3 ani de la plata impozitului pe salariu, insa Consiliul Legislativ a solicitat si punctul de vedere al Guvernului in ce priveste finantarea proiectului: "intrucat propunerea legislativa implica modificarea cheltuielilor aferente, este necesar a se solicita si punctul de vedere al Guvernului, fiind aplicabile si dispozitiile Legii privind finantele publice, conform careia trebuie prevazute sursele de acoperire a micsorarii veniturilor".

Chiar si asa, proiectul poate trece mai departe si poate fi votat de parlamentari in conditiile in care raspunsul Guvernului are rol consultativ, asa cum aminteste Profit.ro, sursa care precizeaza ca
"modificarea este explicata prin faptul ca somajul in randul tinerilor din Romania sub 25 de ani este peste media europeana, mai exact de 24% fata de 22,2%", iar "angajarea in regim part-time fiind solutia optima pentru multi dintre tinerii cu varste cuprinse intre 15-25 de ani, dar descurajata de fiscalitatea ridicata".

In documentul citat de sursa de mai sus, se precizeaza ca acelasi model de scutire de la plata impozitului pe salariu se mai aplica in acest moment in cazul angajatilor din domeniul IT:

"in momentul de fata, exista un precedent al scutirii implicite de impozit pe venit a unei categorii de tineri, in cazul persoanelor care lucreaza in domeniul IT, categorie care inglobeaza cu preponderenta persoane tinere. Mentinerea acestei scutiri a avut un efect pozitiv de-a lungul timpului, determinand tinerii profesionisti din domeniu sa nu dea curs altor posibilitati de munca mai ofertante, dar din afara tarii. Asemenea tinerilor care lucreaza in domeniul IT, in fiecare domeniu exista tineri cu potential de performanta pentru care scutirea de la plata impozitului pe venitul rezultat din castigurile salariale poate fi un imbold puternic de a performa in Romania, nu in afara granitelor".


de Ioana Andreea Pavel

NOUTATI Contabile 2024

Manualul de Inventariere a fost actualizat cu Legea 296/2023 si OMFP 1447/2023!


 ATENTIE!

Acum exista reguli noi privind procedura de inventariere, introduse de:

  • Codul fiscal
  • OMFP 3067/2018
  • Legea 163/2018 care permite distribuirea de dividende pe parcursul anului
  • OMFP 3103/2017
  • Legea 296/2023 privind unele masuri fiscal-bugetare pentru asigurarea sustenabilitatii financiare a Romaniei pe termen lung
  • OMFP 1447/2023 pentru modificarea si completarea unor reglementari privind documentele financiar-contabile

  Explicatii complete gasiti in ghidul Manualul de inventariere. Societati comerciale. PFA. ONG.

...Vezi AICI detaliile complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
scutire impozit pe salariuproiectplata impozitului pe salariutineri 25 aniproiect


Data aparitiei: 25 Mai 2016

Votati articolul "Scutirea de impozit pe salariu a tinerilor a fost aprobata de Consiliul Legislativ":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X