Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"CONTROALE e-Factura: TOP 9 recomandari pentru a evita sanctiunile"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
CONTROALE e-Factura: TOP 9 recomandari pentru a evita sanctiunile
mail
ANAF si MFP Contabilul.ro | ANAF si MFP

Reformarea regimului fiscal al companiilor din UE. Instrumente pentru o fiscalitate corecta

Data aparitiei: 10 Noiembrie 2016
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
regimul fiscalreuniunea ecofinfiscalitate corectadubla impunere

Ministrii Finantelor din UE au stabilit, la reuniunea Ecofin, criteriile si procesul de elaborare a listei cu jurisdictiile necooperante in domeniul fiscal.

Ministrul Finantelor Publice, Anca Dragu, a sustinut la reuniunea Ecofin din 8 noiembrie 2016 pozitia Romaniei privind planurile Comisiei Europene de reformare a regimului fiscal al companiilor din UE, in sensul dezvoltarii unui sistem echitabil si favorabil cresterii.

"Am apreciat propunerile lansate de Comisia Europeana privind combaterea planificarii agresive si solutionarea disputelor legate de dubla impunere. Acestea sunt instrumente utile pentru o fiscalitate corecta si pentru a combate diferitele forme de abuz", a declarat Anca Dragu, ministrul Finantelor Publice.

Discutiile din cadrul Consiliului Ecofin pe tema criteriilor si a procesului de stabilire a listei Uniunii Europene cu jurisdictiile necooperante in domeniul fiscal s-au incheiat cu un acord. Ministrii au subliniat importanta demararii lucrarilor la nivel tehnic de la inceputul anului 2017.

In declaratia de la reuniunea Ecofin, ministrul Finantelor Publice, Anca Dragu, a afirmat ca "Presedintia si celelalte state membre au depus eforturi sustinute pentru atingerea unui consens in privinta acestor criterii. Consider ca a fost facut un pas important, pe linia eforturilor consolidate ale UE pentru cresterea transparentei in vederea combaterii evaziunii fiscale".

Pe agenda reuniunii au mai fost inscrise teme precum Concluziile privind statisticile UE, raportul Curtii Europene de Conturi privind implementarea bugetului UE 2015, implementarea Uniunii Bancare, stadiul dosarului referitor la Directiva privind combaterea spalarii banilor.


 

Sursa: MFP






Articole Similare





Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT

Raportul Special
"CONTROALE e-Factura: TOP 9 recomandari pentru a evita sanctiunile"


X