email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

DGV: daca numarul IOSS nu este valid, scutirea de TVA nu poate fi acordata, iar TVA va fi perceputa la import

DGV: daca numarul IOSS nu este valid, scutirea de TVA nu poate fi acordata, iar TVA va fi perceputa la import
tvadeclaratie vamalaimport

DGV (Directia Generala a Vamilor) a oferit clarificari legate de import de marfuri cu numar IOSS. Pentru vanzarile la distanta de marfuri importate din teritorii terte sau tari terte prin intermediul IOSS, faptul generator intervine si TVA devine exigibila la momentul livrarii (atunci cand plata este acceptata).

Pentru a evita dubla impunere, importul marfurilor declarate cu un numar valid de identificare in scopuri de TVA in IOSS este scutit de TVA. Cererea de scutire de TVA la import se depune printr-o declaratie vamala de punere in libera circulatie, cu set redus de date (DVSRD - H7), cu un numar valid de identificare in scopuri de TVA in IOSS.

Prin urmare, pentru trimiterile cu valoare scazuta (sub 150 euro) pentru care este furnizat un numar IOSS al vanzatorului este necesar sa se depuna declaratie vamala de punere in libera circulatie (DVSRD - H7). Numarul IOSS va fi mentionat in declaratia vamala si verificat automat in sistemul informatic. In situatia in care numarul IOSS este valid, se considera ca TVA a fost platita la momentul efectuarii comenzii, iar la data punerii in libera circulatie se aplica scutirea de TVA. In cazul in care numarul IOSS nu este valid, scutirea de TVA nu poate fi acordata si, in consecinta, TVA va fi perceputa la import.

Citeste si: Declaratia vamala cu set redus de date H7 - TOT ce trebuie sa stii

DVSRD - H7 poate fi depusa de orice persoana care indeplineste conditiile prevazute la art. 170 din Codul vamal al Uniunii. Declaratiile vamale se pot intocmi in nume propriu (cu conditia solicitarii si primirii accesului la sistemul informatic), prin reprezentare directa sau prin reprezentare indirecta.

Declarantul poate fi importatorul sau o persoana care actioneaza in calitate de reprezentant al acestuia (de exemplu, un operator postal, un transportator expres sau un comisionar in vama).

In situatia in care, importatorii/reprezentantii nu vor depune DVSRD, astfel incat sa fie posibila verificarea numarului IOSS, pentru respectivele trimiteri se va utiliza mecanismul standard de colectare a TVA la import. Astfel, se va calcula TVA, iar eliberarea marfurilor se va face dupa achitarea TVA si emiterea chitantei vamale.

 

Citeste si: Directia Generala a Vamilor: Atribuirea numarului EORI de catre autoritatea vamala se realizeaza gratuit


de Miruna Petrache

NOUTATI Contabile 2024

Sinteza noutatilor Contabile din 2024:


• Aplicarea sistemului e-Factura
• Sistemul RO e-Transport
• Sistemul garantie-returnare (RetuRO)
• Raportarea SAF-T
• Managementul stocurilor – implicatii fiscale si raportarea in SAF-T
• Prelucrare stocuri in sistem lohn

Descopera TOATE noutatile contabile in Ghidul practic al contabilitatii in 2024. Legislatie explicata - Exemple detaliate - Monografii contabile complete.

...Vezi AICI detalii complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
tvadeclaratie vamalaimport


Data aparitiei: 05 August 2021

Votati articolul "DGV: daca numarul IOSS nu este valid, scutirea de TVA nu poate fi acordata, iar TVA va fi perceputa la import":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 2 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X