Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"CONTROALE e-Factura: TOP 9 recomandari pentru a evita sanctiunile"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
CONTROALE e-Factura: TOP 9 recomandari pentru a evita sanctiunile
mail
Contabilitate Contabilul.ro | Contabilitate | Declaratii si formulare

ANAF actualizeaza continutul unor acte administrative fiscale in vederea administrarii impozitului pe venit

Ultima actualizare: 22 Mai 2017
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
burse privateformular 255propunere formularimpozitul pe venit

ANAF actualizeaza continutul unor acte administrative fiscale emise de organele fiscale in derularea procedurilor pentru administrarea impozitului pe venit, in urma modificarilor legislative aduse titlului IV "Impozitul pe venit" al Legii nr.227/2015 privind Codul fiscal, Normelor metodologice de aplicare a Codului fiscal, aprobate prin Hotararea Guvernului nr.1/2016, precum si a Legii nr.207/2015 privind Codul de procedura fiscala.

In ceea ce priveste stabilirea sumei reprezentand pana la 2% din impozitul anual datorat, pentru acordarea de burse private, modificarile legislative au vizat, in principal, posibilitatea directionarii acestei sume si de catre persoanele fizice care realizeaza venituri din pensii. 

Totodata, prin Legea nr.207/2015 privind Codul de procedura fiscala, cu modificarile si completarile ulterioare, a fost modificat termenul de depunere a contestatiei impotriva actelor administrative fiscale (45 de zile de la data comunicarii actului administrativ fiscal).

Prin prezentul proiect de ordin se propune aprobarea modelului si continutului formularului 255 "Decizie privind stabilirea cheltuielilor admise cu bursele private", utilizat de organul fiscal central competent pentru stabilirea cheltuielilor admise cu bursele private, in limita unei sume reprezentand pana la 2% din impozitul anual pe veniturile din salarii si din pensii.

Pe baza documentelor prezentate de contribuabili (formular 230, contractul privind acordarea bursei private, documente care atesta plata bursei) ºi a datelor din evidenta fiscala, organul fiscal determina cheltuielile admise cu bursele private, in limita sumei de 2% din impozitul anual pe veniturile din salarii si/sau pensii, prin emiterea Deciziei privind stabilirea cheltuielilor admise cu bursele private, cod 14.13.02.13/b.

Fata de formularul utilizat in prezent, prin proiectul de act normativ, se propune actualizarea temeiului de drept si a termenului de depunere a contestatiei, precum si introducerea in continutul deciziei a informatiilor privind modalitatea de plata a diferentelor rezultate ca urmare a modificarii acesteia.






Articole Similare





Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT

Raportul Special
"CONTROALE e-Factura: TOP 9 recomandari pentru a evita sanctiunile"


X