email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Operatie pe cod deschis!

Operatie pe cod deschis!

Cu siguranta, era suficient sa mai treaca doar cateva clipe si toata biosfera fiscala din Romania avea sa intre, din nou, in fibrilatie. "Modifica iarasi Codul fiscal!? Despre ce mai este vorba acum? Ce taxe sau impozite mai cresc?"…

Pentru a nu ne supune prelungit riscului crescut de infarct fiscal, ministrul Vosganian a dat la momentul potrivit toate asigurarile ca niciuna dintre modificari nu va viza noi majorari de taxe sau impozite. Din contra, intentia guvernantilor suna, de data aceasta, cat se poate de bine. In traducere libera, scopul declarat al Finantelor este urmatorul: "Vrem sa imbunatatim legislatia in vederea reducerii evaziunii fiscale!".

Zis si facut! Unul dintre cele mai importante aspecte pe care guvernantii nostri l-au avut in vedere se refera la domeniul panificatiei, urmarindu-se introducerea unei cote forfetare. Cele mai multe modificari vizeaza insa capitolul T.V.A. Ministerul Economiei si Finantelor urmareste sa aduca mai multi bani la buget prin eliminarea masurii simplificate de taxare inversa la T.V.A. pentru lucrarile de constructii-montaj. Decizia s-a luat tinandu-se cont mai ales de dificultatea punerii in practica a unei astfel de masuri in cazul majoritatii companiilor. Dupa cum bine cunostem, in cazul taxarii inverse, furnizorul nu mai scrie pe factura valoarea TVA, ci face doar mentiunea taxare inversa, iar beneficiarul trece valoarea pe care o evidentiaza ca taxa colectata si deductibila.

Contrar tuturor asteptarilor, Fiscul nu se zgarceste in ultima vreme cand vine vorba despre vesti bune. Iata, de pilda, si intentia de a da posibilitatea incasarii dividendelor trimestrial, iar nu anual (cum se intampla in momentul de fata).

De un singur lucru – este clar! – nu ne putem plange in ceea ce priveste domeniul nostru de activitate – nu ne plicitism niciodata! Dar absolut niciodata! Fiscul stie de ce...

www.monografii.ro

NOUTATI din Legislatia Contabila

CECCAR 2024 - Subiecte rezolvate pentru Accesul la Stagiu!


Cele 100 de teste-grila sunt exact 
in genul celor care se dau la examen!
 
Sunt teste foarte variate, in perfecta concordanta cu metodologia de examinare, insotite de temeiuri legale si explicatii profesioniste. Ele acopera toate domeniile din programa de examen:
  • contabilitate;
  • fiscalitate; 
  • drept; 
  • evaluarea economica si financiara a intreprinderilor; 
  • audit; 
  • expertiza contabila; 
  • doctrina; 
  • deontologia profesiei contabile.
...Vezi AICI detaliile complete <<


Data aparitiei: 19 Septembrie 2007

Votati articolul "Operatie pe cod deschis!":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X