email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ULTIMA ORA: Contributiile vor fi transferate doar partial. Firmele, obligate sa creasca brutul cu 20%

contributiisalariatiguvernhossu1 ianuarie 2018transferul contributiilor

Miercuri, dupa intalnirea sindicalistilor cu vicepremierul Marcel Ciolacu si cu ministrii Muncii, Sanatatii, Finantelor si Justitiei, presedintele Cartel Alfa, Bogdan Hossu, a declarat ca Guvernul s-a razgandit in ceea ce priveste transferul contributiilor catre angajat. In urma deciziei luate miercuri, contributiile nu vor mai fi transferate complet, ci partial. 

"Ceea ce s-a specificat este ca fondurile speciale - somaj, fondul de risc profesional, fondul de garantare al salariilor, concedii medicale, inclusiv obligatiile angajatorului pentru conditii de munca deosebite si speciale - vor ramane in continuare in sarcina angajatorului. Deci din totalul obligatiilor sale vor fi transferate aproximativ numai 20% din cele 22,7% contributii pentru conditii normale sau se adauga cinci puncte procentuale pentru deosebite si zece puncte procentuale pentru speciale", a declarat Bogdan Hossu, citat de Digi24.ro

Totodata, acesta a explicat ca, potrivit precizarilor ministrului Justitiei, "legea va prevedea in mod expres si imperativ faptul ca angajatorii sunt obligati sa creasca cu 20% nivelul salariilor brute la care se vor aplica noile contributii sociale de 35% pentru angajat si la restul cele 10% impozit pe salariu". Toate acestea, in teorie, "fara sa se prejudicieze problema dreptului de proprietate", citeaza Digi24.ro.

In plus, salariile bugetarilor nu vor creste cu 25%, ci doar cu 5%:

"in acelasi timp s-a convenit, cel putin aparent, e convenit cu sectorul bugetar ca, de fapt, in legea de salarizare bugetara, cresterea de 25% prevazuta pentru 1 ianuarie 2018 include si transferul de taxe sociale. Deci, practic, sectorul bugetar va vedea majorarea de 25% din care se vor scadea taxele sociale - 20% pentru angajator, deci vor avea o crestere pe net de aproximativ 5%", a mai explicat presedintele Cartel Alfa.

In paralel, presedintele BNS, Dumitru Costin, a spus ca nu va mai face nicio declaratie publica fara sa aiba in fata un document asumat public de Guvernul Tudose, precizand ca i-a intrebat pe reprezentantii Executivului despre asumarea unui eventual esec al transferului contributiilor in sarcina angajatilor., informeaza sursa amintita mai sus. 

Acesta a explicat ca a luat act de faptul ca de la 1 ianuarie se propune printre altele, in afara mutarilor de contributii, si o crestere a nivelului de contributii pe care le va plati fiecare salariat.

"Noi am spus asta, in urma cu doua zile, am fost luati in baza. Astept acum sa vad in scris cum vor creste veniturile la bugetul asigurarilor sociale", a mai spus liderul BNS.


de Ioana Andreea Pavel

NOUTATI din Legislatia Contabila

Decontarile de la A la Z


Atentie la 5 tipuri de operatiuni de decontare care pun probleme in practica
 1.  Decontarea prin compensare
 2.  Darea in plata in contul dividendelor
 3.  Avantaje in natura sau cheltuieli sociale
 4.  Decontarea achizitiilor/vanzarilor cu plata in rate
 5.  Decontarile din operatiuni in participatie

Lucrarea Decontarile de la A la Z, realizata de reputatul specialist Olga Crevelescu, are marele merit ca grupeaza intr-un singur loc explicatii profesioniste si complete despre toate tipurile de decontari!

...Vezi AICI detalii complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
contributiisalariatiguvernhossu1 ianuarie 2018transferul contributiilor


Data aparitiei: 21 Septembrie 2017

Votati articolul "ULTIMA ORA: Contributiile vor fi transferate doar partial. Firmele, obligate sa creasca brutul cu 20%":
Rating:

Nota: 3.25 din 5 din 6 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X