email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

MFP promite ca va simplifica procedurile privind declaratia 600

MFP promite ca va simplifica procedurile privind declaratia 600
mfpdeclaratia 600cas si cass

MFP (Ministerul Finantelor Publice) a anuntat, printr-un comunicat de presa publicat pe site-ul institutiei, ca va simplifica procedurile in ceea ce priveste declaratia 600.


In contextul prorogarii termenului de depunere a Declaratiei 600, la nivelul Ministerului Finantelor Publice este in curs de elaborare un proiect de act normativ care sa stabileasca un mecanism mai simplu de declarare si plata a CAS si CASS datorate de persoanele fizice”, se arata in comunicat.

De asemenea, MFP mai precizeaza ca “se are in vedere reducerea numarului de declaratii depuse de persoanele fizice, prin unificarea unor formulare, ca un pas important in indeplinirea obiectivelor prevazute in Programul de Guvernare privind reducerea numarului de formulare solicitate de ANAF si depunerea unui formular pe an pentru cei care au venituri din activitati independente.”

Proiectul de act normativ va face obiectul dezbaterii publice si consultarii cu categoriile de persoane fizice care au obligatia platii CAS si CASS.
 

DE RETINUT!

MFP doreste ca termenul preconizat pentru finalizarea noului mecanism sa fie 1 martie 2018, astfel incat sa se asigure timpul necesar pentru informarea persoanelor fizice cu privire la obligatiile declarative si de plata a contributiilor sociale.
 

Potrivit Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 2/2018, termenul de depunere al Declaratiei 600 a fost prorogat pana in data de 15 aprilie 2018, dar rata primei rate ramane: 25 martie.

OUG nr. 2/2018 a fost publicata in Monitorul Oficial nr. 95/2018, actul normativ cuprinzand un articol unic, cu urmatorul continut:

Pentru anul 2018, termenele prevazute la art. 148 alin. (3), precum si la art. 170 alin. (4) din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 688 din 10 septembrie 2015, cu modificarile si completarile ulterioare, se proroga pana la 15 aprilie 2018.”
 

Avand in vedere ca aceasta OUG nu prezinta alte modificari fiscale, inseamna ca datele de scadenta pentru plata asigurarilor sociale raman aceleasi: 25 martie (reprezentand prima rata), 25 iunie, 25 septembrie si 25 decembrie. Cei care nu respecta aceste termene scadente pot fi supusi la plata de dobanzi si la penalitati de intarziere.
 

Dar, in acelasi timp, ministrul Teodorovici, citat de Agerpres, declara urmatoarele despre depunerea formularului 600: "Cei care vor sa o faca pot sa o faca, dar cat timp noi spunem ca vom gasi o solutie fata de ce se intampla astazi, adica va fi o forma mult simplificata a acestui formular, atunci oamenii nu au de ce sa mearga la Fisc. Mai mult, pentru cei care au depus acest formular vom gasi o solutie pentru ca lucrurile sa nu se repete, sa nu fie nevoiti sa depuna din nou formulare".


de Miruna Petrache

NOUTATI Contabile 2024

A aparut: Ghidul Practic al Monografiilor Contabile 2024


Nu rata ghidul practic care te scoate acum din impasul generat de orice inregistrare contabila!

76 monografii, de maxima actualitate, intocmite impecabil, dezvoltate dupa o structura completa:

Prezentarea cadrului legal
• Noutatile legislative legate de subiectul dezbatut
• Tratamentul contabil exemplificat prin cazuri practice si exemple
• Inregistrarile contabile aferente fiecarui caz practic prezentat
• Tratamentul din punct de vedere fiscal, al TVA si al impozitului pe profit
• Atentionari, recomandari, sfaturi referitoare la subiect

...Vezi AICI detaliile complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
mfpdeclaratia 600cas si cass


Data aparitiei: 02 Februarie 2018

Votati articolul "MFP promite ca va simplifica procedurile privind declaratia 600":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X