email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Planul Guvernului pentru 2019: sanctiuni mai dure pentru evaziune fiscala si munca la negru

Planul Guvernului pentru 2019: sanctiuni mai dure pentru evaziune fiscala si munca la negru
evaziune fiscalaregistrul comertuluiinsolventa

Din planurile Guvernului pentru anul 2019 fac parte o serie de modificari ce vizeaza domeniul financiar-fiscal. Printre acestea se numara inasprirea sanctiunilor pentru infractiunile de evaziune fiscala si pentru munca la negru. Totodata, mai sunt pregatite si modificari ale Codului fiscal, pentru transpunerea unor directive europene.
 

Executivul Romaniei a adoptat, marti, Planul de lucru al Guvernului pe 2019, care face referire la mai multe masuri pe care Executivul urmeaza sa le initieze in vederea modificarii legislatiei financiar-fiscale, anunta manager.ro.
 

DE RETINUT!

Prevederile documentului nu au intrat inca in vigoare. Mai trebuie purtate discutii pe aceste teme si vor putea fi aplicate dupa ce vor fi publicate in Monitorul Oficial.
 

Mai jos, va prezentam cateva dintre modificarile ce vizeaza domeniul financiar-fiscal:
 

Planul de lucru al Guvernului: schimbari relevante pentru 2019

Una dintre cele mai importante masuri pregatite de Guvern are legatura cu prevenirea si combaterea evaziunii fiscale. Acest proiect de lege este programat pentru luna iunie si vizeaza majorarea amenzilor/penalitatilor pentru evaziune si

munca la negru.

Inca un proiect de lege care trebuie initiat de Finante in luna iunie a acestui an are in prim plan modificarea Codului fiscal. Acesta va viza transpunerea unei directive europene privind platitorii de impozit pe profit. Tot pentru modificarea Codului fiscal va mai exista un proiect de lege care vizeaza transpunerea in legislatie a directivei europene privind simplificarea regulilor de TVA pentru impozitarea schimburilor comerciale dintre statele Uniunii Europene.

De asemenea, mai este luat in calcul un proiect pentru modificarea Codului de procedura fiscala, tot pentru transpunerea unei directive europene. Este vorba de schimbul automat obligatoriu de informatii in domeniul fiscal, cu privire la metodele de planificare fiscala agresiva.

Guvernul vrea sa introduca si noi modificari la procedurile insolventei, dupa ce acestea au fost modificate chiar pe finalul anului 2018. Inca nu exista un proiect clar in acest sens momentan.

Inca o propunere a Guvernului ia in calcul facturarea electronica in domeniul achizitiilor publice, in timp ce alt proiect de lege vizeaza identificarea electronica si serviciile de incredere pentru tranzactiile electronice.

S-a mai vorbit si despre un proiect de lege privind registratorii de registrul comertului si activitatea de inregistrare in registrul comertului. Rolul acestuia este de a simplifica accesul firmelor la serviciile Registrului Comertului.

Inca o masura a Guvernului presupune initierea unui proiect de hotarare a Guvernului privind strategia nationala de combatere a fraudei pentru perioada 2019 – 2023. Aici este vizat Departamentul pentru Lupta Antifrauda.


de Miruna Petrache

NOUTATI din Legislatia Contabila

PFA 2024. Ce SOLUTII si AVANTAJE mai sunt?


Important: PFA-urile au fost grav lovite de modificarile Codului Fiscal Mai e ceva de facut pentru a fi rentabile?
Legislatia pentru PFA s-a schimbat!

CUM se aplica, CAT ne afecteaza si (mai ales)
CE SOLUTII exista pentru a ne salva?

Afla acum care sunt solutiile ingenioase oferite de expertul Horatiu Sasu parcurgand lucrarea PFA/II/IF: Taxe, impozite, deduceri, contributii!
Vei gasi aici explicatii si exemple 100% practice, cu aplicabilitate certa si imediata!

...Vezi AICI detaliile complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
evaziune fiscalaregistrul comertuluiinsolventa


Data aparitiei: 07 Martie 2019

Votati articolul "Planul Guvernului pentru 2019: sanctiuni mai dure pentru evaziune fiscala si munca la negru":
Rating:

Nota: 4 din 5 din 5 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X