email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Propunere: Magazinele ar putea fi obligate sa instaleze casa de marcat dedicata doar familiilor insotite de copil minor

Propunere: Magazinele ar putea fi obligate sa instaleze casa de marcat dedicata doar familiilor insotite de copil minor
casa de marcatmagazine

In Senat a fost depusa o propunere legislativa pentru completarea art.4 din Ordonanta Guvernului nr.99/2000 privind comercializarea produselor si serviciilor de piata. Potrivit initiativei lansate de mai multi parlamentari UDMR si unul care reprezinta Grupul parlamentar al minoritatilor nationale, magazinele ar putea fi obligate sa aiba casa de marcat dedicata doar familiilor insotite de copil/copii minor/minori.

"Ordonanta Guvernului nr. 99/2000 privind comercializarea produselor si serviciilor de piata, republicata in Monitorul Oficial nr. 603 din 31 august decembrie 2007, se modifica si se completeaza dupa cum urmeaza:

1. La art. 4 dupa punctul s) se introduce un nou punct, punctul s) cu urmatorul cuprins:

s) casa de marcat prioritara pentru familii din supermagazine/hipermagazine — casa de marcat dedicata doar familiilor insotite de copil/copii minori, amplasata la iesirea din magazin, la care este interzisa comercializarea alimentelor care nu corespund alimentatiei sanatoase si care nu sunt recomandate prescolarilor, scolarilor, copiilor si adolescentilor conform Ordinul nr. 1563/2008 pentru aprobarea Listei alimentelor nerecomandate prescolarilor si scolarilor si a principiilor care stau la baza unei alimentatii sanatoase pentru copii si adolescenti; in fiecare supermagazin/hipermagazin trebuie sa existe cel putin o astfel de casa de marcat.”


Prezenta initiativa legislativa are drept scop crearea cadrului legal pentru existenta acelor case de marcat in incinta supermagazinelor si/sau hipermagazinelor, dedicate numai familiilor, fara dulciuri si fara alimente nesanatoase expuse. Aceste case de marcat din supermagazine si/sau hipermagazine vor fi folosite doar de catre acele familii care au copil/copii mici/minori. Propunerea legislativa este menita sa protejeze copiii impotriva dulciurilor si a celorlalte alimente care nu sunt indicate pentrudezvoltarea sanatoasa a copiilor, fiind asezate pe rafturile de pe langa casele de marcat, evitand astfel situatiile in care copiii vor sa li se cumpere astfel de produse de catre parinti sau apartinatori.”, se specifica in expunerea de motive a proiectului.

Initiatorii atrag atentia asupra faptului ca “Romania se afla pe locul al doilea in Europa la obezitate infantila, iar procentul
copiilor cu diabet de tip II este in crestere alarmanta
.”


 

Propunerea legislativa a fost inregistrata la Senat spre finalul lunii aprilie.


de Ghinea Viorica

NOUTATI din Legislatia Contabila

PFA 2024. Ce SOLUTII si AVANTAJE mai sunt?


Important: PFA-urile au fost grav lovite de modificarile Codului Fiscal Mai e ceva de facut pentru a fi rentabile?
Legislatia pentru PFA s-a schimbat!

CUM se aplica, CAT ne afecteaza si (mai ales)
CE SOLUTII exista pentru a ne salva?

Afla acum care sunt solutiile ingenioase oferite de expertul Horatiu Sasu parcurgand lucrarea PFA/II/IF: Taxe, impozite, deduceri, contributii!
Vei gasi aici explicatii si exemple 100% practice, cu aplicabilitate certa si imediata!

...Vezi AICI detaliile complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
casa de marcatmagazine


Data aparitiei: 02 Mai 2019

Votati articolul "Propunere: Magazinele ar putea fi obligate sa instaleze casa de marcat dedicata doar familiilor insotite de copil minor":
Rating:

Nota: 4.75 din 5 din 4 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X