email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Bucurestenii vor plati taxe si impozite mai mari incepand din 2020. Vom avea o NOUA taxa auto!

Bucurestenii vor plati taxe si impozite mai mari incepand din 2020. Vom avea o NOUA taxa auto!
taxe si impozitebonificatieimpozit cladiri

UPDATE in 24 aprilie 2019. Proiectul privind majorarea impozitelor si taxelor din Bucuresti incepand cu anul 2020 a fost adoptat ieri de CGMB (Consiliul General al Municipiului Bucuresti).

Conform Legii privind Codul fiscal, sumele respective se indexeaza anual, pana la data de 30 aprilie, in functie de rata inflatiei pentru anul fiscal anterior.

Proiectul a fost in dezbatere publica pana acum, avand ca termen data de 1 aprilie. Pentru anul 2018, pe site-ul Ministerului Dezvoltarii - Directia pentru Politici Fiscale si Bugetare Locale, rata inflatiei este de 4,6%, potrivit documentului. De retinut faptul ca bonificatia pentru plata cu anticipatie, pana la data de 31 martie, a impozitelor pe cladiri, terenuri si mijloace de transport datorate de contribuabilii persoane fizice este de 10%. 

 

********

Articolul initial

 

Un proiect aflat in dezbatere publica pe site-ul Primariei Capitalei prevede ca impozitele si taxele locale din Bucuresti ar putea fi majorate, incepand cu anul 2020.
 

Proiectul de act normativ prevede o majorare a taxelor si impozitelor cu 4,6%, ca urmare a unei prevederi din Codul Fiscal care permite primariilor sa mareasca taxele locale in functie de inflatia anuala din Romania.

Procedura dezbatere: 30 de zile lucratoare: termen: 1 aprilie 2019.
 

Cresterile pentru locuinte persoane fizice rezidente sunt de 4-7 lei garsoniera; 4-9 lei apartament cu 2 camere; 7-12 lei apartament cu 3 camere; 9-18 lei apartament cu 4 camere.

Bonificatia pentru plata cu anticipatie, pana la data de 31 martie a impozitului  pe cladiri, pe terenuri si mijloace de transport datorate de catre contribuabilii persoane fizice este de 10%.


 

In ceea ce priveste impozitele si taxele pentru mijloacele de transport, cresterile se diferentiaza in functie de capacitatea cilindrica a motorului, in praguri de cate 200 cmc.

Conform propunerilor facute de oficialii Primariei, impozitul pentru masinile cu motoare de cel mult 1.600 cmc ar urma sa ramana neschimbat, de 8 lei pentru fiecare 200 cmc. In plus, cei cu motoare intre 1.601 si 2.000 cmc ar urma chiar sa plateasca mai putin, si anume 19 lei pentru fiecare 200 cmc in loc de 20 de lei pentru fiecare 200 cmc.


 

 Soferii cu masini cu motoare de peste 2.000 cmc si in special cei care detin masini cu motoare de peste 3.000 cmc vor fi nevoiti sa scoata mai multi bani din buzunar.

 

Consultati documentul atasat mai jos

Act privind stabilirea nivelurilor impozitelor si taxelor locale


de Ghinea Viorica

NOUTATI din Legislatia Contabila

Atentie la noutatile privind PROCEDURILE CONTABILE!


Important: modificarile fiscale privind subiectele sensibile pentru orice contabil sunt luate acum in vizor in lucrarea specializata Proceduri Contabile pentru Societati Comerciale:

• ajustarea pentru depreciere
• TVA
• contributii sociale
• contributia asiguratorie pentru munca
• impozite si taxe locale
  - decontarea unei parti din salariu
  - organizarea adunarilor generale ale actionarilor

Va oferim 40 de modele de proceduri gata scrise, in conformitate perfecta cu noua legislatie fiscala! 

...Vezi AICI detalii complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
taxe si impozitebonificatieimpozit cladiri


Data aparitiei: 21 Februarie 2019
Ultima actualizare: 24 Aprilie 2019

Votati articolul "Bucurestenii vor plati taxe si impozite mai mari incepand din 2020. Vom avea o NOUA taxa auto!":
Rating:

Nota: 3 din 5 din 8 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

  • Avansuri de trezorerie: documente justificative pentru avansuri spre decontare si functiunea contului 542

    • Entitatile pot acorda sume in numerar sau prin banca, denumite avansuri spre decontare, puse la dispozitia angajatilor, in vederea efectuarii unor plati in numele societatii sau in vederea efectuarii unor deplasari in interes de serviciu. Avansurile spre decontare sunt sume puse la dispozitia administratorilor sau a salariatilor din entitate, in vederea efectuarii unor plati in numele acesteia. De regula, justificarea avansului si transformarea sa in cheltuiala efec...» citeste mai departe aici

  • Ordinea stingerii obligatiilor fiscale in fisa sintetica pe platitor

    • Daca un debitor datoreaza mai multe tipuri de obligatii fiscale, iar suma platita nu este suficienta pentru a stinge toate obligatiile, atunci se stinge obligatia fiscala pe care o indica debitorul, potrivit legii, sau care este distribuita potrivit prevederilor art. 163 din Codul de procedura fiscala, dupa caz, stingerea efectuandu-se, de drept, in urmatoarea ordine: a) toate obligatiile fiscale principale, in ordinea vechimii, si apoi obligatiile fiscale accesorii...» citeste mai departe aici

  • De ce este esential sa aveti Dosare Permanente ale Clientilor: 7 avantaje majore

    • Atunci cand sunt solicitate lucrari de audit interne/externe sau firma-client are inspectii fiscale, dosarul permanent furnizeaza toate documentele necesare pentru a sustine tranzactiile si operatiunile contabile ale clientului. Acest lucru reduce timpul si efortul necesar pentru pregatirea si gestionarea auditului si creste nivelul de incredere in fata auditorilor/inspectorilor.   Dosarul permanent este un instrument vital in procesul de tinere a contabili...» citeste mai departe aici

  • Impozitul minim pe cifra de afaceri (IMCA): formula de calcul si exemplu practic

    • Incepand cu anul 2024, contribuabilii care inregistreaza in anul precedent o cifra de afaceri de peste 50.000.000 euro si care, in anul de calcul, determina un impozit pe profit cumulat de la inceputul anului fiscal/anului fiscal modificat pana la sfarsitul trimestrului/anului de calcul mai mic decat impozitul minim pe cifra de afaceri stabilit potrivit unei formule prevazute la art. 181 alin. (3) din Codul fiscal, sunt obligati la plata impozitului pe pr...» citeste mai departe aici

X