UPDATE in 24 aprilie 2019. Proiectul privind majorarea impozitelor si taxelor din Bucuresti incepand cu anul 2020 a fost adoptat ieri de CGMB (Consiliul General al Municipiului Bucuresti).
Conform Legii privind Codul fiscal, sumele respective se indexeaza anual, pana la data de 30 aprilie, in functie de rata inflatiei pentru anul fiscal anterior.
Proiectul a fost in dezbatere publica pana acum, avand ca termen data de 1 aprilie. Pentru anul 2018, pe site-ul Ministerului Dezvoltarii - Directia pentru Politici Fiscale si Bugetare Locale, rata inflatiei este de 4,6%, potrivit documentului. De retinut faptul ca bonificatia pentru plata cu anticipatie, pana la data de 31 martie, a impozitelor pe cladiri, terenuri si mijloace de transport datorate de contribuabilii persoane fizice este de 10%.
********
Articolul initial
Un proiect aflat in dezbatere publica pe site-ul Primariei Capitalei prevede ca impozitele si taxele locale din Bucuresti ar putea fi majorate, incepand cu anul 2020.
Proiectul de act normativ prevede o majorare a taxelor si impozitelor cu 4,6%, ca urmare a unei prevederi din Codul Fiscal care permite primariilor sa mareasca taxele locale in functie de inflatia anuala din Romania.
Procedura dezbatere: 30 de zile lucratoare: termen: 1 aprilie 2019.
Examenul de ACCES la STAGIUL CECCAR 2024
Bugete cash flow rentabilitate risc - ghid practic
Manual de politici contabile - Stick USB
Cresterile pentru locuinte persoane fizice rezidente sunt de 4-7 lei garsoniera; 4-9 lei apartament cu 2 camere; 7-12 lei apartament cu 3 camere; 9-18 lei apartament cu 4 camere.
Bonificatia pentru plata cu anticipatie, pana la data de 31 martie a impozitului pe cladiri, pe terenuri si mijloace de transport datorate de catre contribuabilii persoane fizice este de 10%.
In ceea ce priveste impozitele si taxele pentru mijloacele de transport, cresterile se diferentiaza in functie de capacitatea cilindrica a motorului, in praguri de cate 200 cmc.
Conform propunerilor facute de oficialii Primariei, impozitul pentru masinile cu motoare de cel mult 1.600 cmc ar urma sa ramana neschimbat, de 8 lei pentru fiecare 200 cmc. In plus, cei cu motoare intre 1.601 si 2.000 cmc ar urma chiar sa plateasca mai putin, si anume 19 lei pentru fiecare 200 cmc in loc de 20 de lei pentru fiecare 200 cmc.
Soferii cu masini cu motoare de peste 2.000 cmc si in special cei care detin masini cu motoare de peste 3.000 cmc vor fi nevoiti sa scoata mai multi bani din buzunar.
Consultati documentul atasat mai jos
Act privind stabilirea nivelurilor impozitelor si taxelor locale