email
MODIFICARILE din Contabilitate in 2020 - 9 Proceduri Contabile actualizate la zi

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"MODIFICARILE din Contabilitate in 2020 - 9 Proceduri Contabile actualizate la zi"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.

Noi programe de finantare nerambursabila pentru IMM-uri. Ce a hotarat Guvernul

Noi programe de finantare nerambursabila pentru IMM-uri. Ce a hotarat Guvernul
imm-urifinantareguvern

UPDATE in 2 iulie 2019. OUG nr. 47/2019 pentru modificarea si completarea Legii nr. 346/2004 privind stimularea infiintarii si dezvoltarii intreprinderilor mici si mijlocii a intrat in vigoare. Actul normativ a fost publicat in Monitorul Oficial nr. 534, Partea I, din data 28 iunie 2019.

 

*******

Intreprinderile mici si mijlocii (IMM-urile) din Romania vor putea beneficia in urmatoarea perioada de noi programe de finantare, potrivit unui proiect de OUG pus in dezbatere publica pe site-ul Ministerului Mediului de Afaceri, Comert si Antreprenoriat.
 

Proiectul de OUG pentru modificarea si completarea Legii nr. 346/2004 privind stimularea infiintarii si dezvoltarii intreprinderilor mici si mijlocii aduce trei noutati pentru IMM-uri.

Institutia vrea sa dea un “refresh” programelor de finantare nerambursabila si sustinere pentru companiile antreprenoriale aflate la inceput de drum si propune organizarea unui targ al IMM-urilor si al unui accelerator pentru businessuri.

Urgenta reglementarii este determinata de riscul diminuarii resurselor atrase de la bugetul de stat pentru dezvoltarea investitiilor in diferite sectoare ale economiei nationale, fiind astfel afectata dezvoltarea economica a Romaniei.

Art. I. Legea nr. 346/2004, privind stimularea infiintarii si dezvoltarii intreprinderilor mici si mijlocii, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 681 din 29 iulie 2004, cu modificarile si completarile ulterioare, se modifica si se completeaza,dupa cum urmeaza:

1. Articolul 251 se modifica si va avea urmatorul cuprins “Programele nationale destinate finantarii intreprinderilor mici si mijlocii, care se deruleaza de catre autoritatea publica centrala cu atributii in domeniul intreprinderilor mici si mijlocii pana la 31.12.2027, conform procedurilor de implementare aprobate in fiecare an prin ordin al conducatorului acesteia, publicat in Monitorul Oficial, sunt:”

2. La articolul 251 , dupa litera l) se introduc doua noi litere, litera m) si litera n) cu urmatorul cuprins: m) programul pentru organizarea targului intreprinderilor mici si mijlocii; n) programul de accelerare a dezvoltarii intreprinderilor mici si mijlocii.

Se propune ca investitiile politicii de coeziune in perioada 2021- 2027 sa se axeze pe cinci obiective investitionale dupa cum urmeaza:

- Europa mai inteligenta, prin inovare, digitalizare, transformare economica si sprijinirea intreprinderilor mici si mijlocii;

- Europa mai verde, fara emisii de carbon, punerea in aplicare a Acordului de la Paris si investitii in tranzitia energetica, energia din surse regenerabile si combaterea schimbarilor climatice;

- Europa conectata, cu retele strategice de transport si digitale;

- Europa mai sociala, pentru realizarea pilonului european al drepturilor sociale si sprijinirea calitatii locurilor de munca, a invatamantului, a competentelor, a incluziunii sociale si a accesului egal la sistemul de sanatate;

- Europa mai apropiata de cetatenii sai, prin sprijinirea strategiilor de dezvoltare conduse la nivel local si a dezvoltarii urbane durabile in UE.

Se prelungeste pana la 31.12.2027 perioada de implementare a programelor de sprijin si se introduc alte doua noi programe de sprijinire a infiintarii si dezvoltarii intreprinderilor mici si mijlocii, adaptate la realitatile pietei, si anume:

a) Programul pentru organizarea Targului Intreprinderilor Mici si Mijlocii;

 Programul urmareste promovarea spiritului antreprenorial, stimularea dezvoltarii afacerilor si ocuparii fortei de munca in domeniul IMM, facilitarea contactelor dintre potentialii intreprinzatori/intreprinderi mici si mijlocii (IMM) si agentii economici/institutiile publice sau private care ofera servicii pentru sectorul IMM, in scopul cresterii numarului 5 intreprinzatorilor de succes si imbunatatirii performantelor economice si tehnice ale IMM, stimularea si sustinerea IMM in activitatile de export, promovarea produselor si serviciilor romanesti, stimularea si sustinerea internationalizarii IMM.


b) Programul de accelerare a dezvoltarii intreprinderilor mici si mijlocii;

 Programul are drept scop sprijinirea realizarii de investitii in companiile beneficiare in vederea cresterii accelerate a acestora pe termen scurt si mediu. Programul se desfasoara in continuarea Programului Romano-Elvetian pentru dezvoltarea IMM-urilor, conform prevederilor Acordului de proiect semnat de Secretariatul de Stat pentru Afaceri Economice din Elvetia si Guvernul Romaniei, reprezentat de Ministerul Finantelor Publice si Ministerul Economiei – prin Departamentul pentru IMM-uri, Mediul de Afaceri si Turism si Acordului de implementare semnat la 16.01.2014 de Ministerul Finantelor Publice si Ministerul Economiei – prin Departamentul pentru IMM-uri, Mediul de Afaceri si Turism cu privire la Programul romano-elvetian pentru IMM-uri. Beneficiarii vor fi exclusiv IMM-uri.
 

Consulta documentele atasate mai jos:

Proiectul de OUG - OUG nr. 47/2019

Nota de fundamentare

de Ghinea Viorica

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
imm-urifinantareguvern

Ti-a placut acest articol? Da Like, Printeaza sau trimite prin WhatsApp si Email!

Data aparitiei: 02 Iulie 2019


Votati articolul "Noi programe de finantare nerambursabila pentru IMM-uri. Ce a hotarat Guvernul":
Rating:

Nota: 4.35 din 5 din 10 voturi


ClubContabilitate.ro - intrebarea zilei

Declaratie fond de mediu

Intrebare: O societate care la cateva luni are achizitii intracomunitare: cantitati mici ( o cutie de max 5 kg- sunt obiecte sportive care sunt primite fiecare in plastic si asa se vand mai departe on line), trebuie sa depuna declaratie la fondul de mediu? Pe factura sunt 2 pozitii : cantitatea si pretul obiectelor sportive si transportul.

Raspuns: Incepand cu 1 ianuarie 2014, se platesc contributii la fondul de mediu numai in cazul neindeplinirii...... » citeste tot raspunsul aici

Alte articole publicate in data de 02 Iulie 2019 ARTICOLE SIMILARE

Opinia ta conteaza! Scrie-ne mai jos ce parere ai despre acest subiect dar si ce alte subiecte din domeniu te intereseaza si ai dori sa scriem despre ele!


Daca ai intrebari care necesita consultanta in contabilitate, le poti adresa pe www.PortalContabilitate.ro sau www.ClubContabilitate.ro. Va multumim!


X
user
user
Intrebare antispam: 9 - 5 =
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016Subiectele saptamanii

Stiri si analize economice
SATI

Atentie, Contabili!

Modificari in Codul Fiscal 2020 - ATENTIE la noile Proceduri Contabile!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCA GRATUIT Raportul Special
"MODIFICARILE din Contabilitate in 2020 - 9 Proceduri Contabile actualizate la zi"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X