email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Noi programe de finantare nerambursabila pentru IMM-uri. Ce a hotarat Guvernul

Noi programe de finantare nerambursabila pentru IMM-uri. Ce a hotarat Guvernul
imm-urifinantareguvern

UPDATE in 2 iulie 2019. OUG nr. 47/2019 pentru modificarea si completarea Legii nr. 346/2004 privind stimularea infiintarii si dezvoltarii intreprinderilor mici si mijlocii a intrat in vigoare. Actul normativ a fost publicat in Monitorul Oficial nr. 534, Partea I, din data 28 iunie 2019.

 

*******

Intreprinderile mici si mijlocii (IMM-urile) din Romania vor putea beneficia in urmatoarea perioada de noi programe de finantare, potrivit unui proiect de OUG pus in dezbatere publica pe site-ul Ministerului Mediului de Afaceri, Comert si Antreprenoriat.
 

Proiectul de OUG pentru modificarea si completarea Legii nr. 346/2004 privind stimularea infiintarii si dezvoltarii intreprinderilor mici si mijlocii aduce trei noutati pentru IMM-uri.

Institutia vrea sa dea un “refresh” programelor de finantare nerambursabila si sustinere pentru companiile antreprenoriale aflate la inceput de drum si propune organizarea unui targ al IMM-urilor si al unui accelerator pentru businessuri.

Urgenta reglementarii este determinata de riscul diminuarii resurselor atrase de la bugetul de stat pentru dezvoltarea investitiilor in diferite sectoare ale economiei nationale, fiind astfel afectata dezvoltarea economica a Romaniei.

Art. I. Legea nr. 346/2004, privind stimularea infiintarii si dezvoltarii intreprinderilor mici si mijlocii, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 681 din 29 iulie 2004, cu modificarile si completarile ulterioare, se modifica si se completeaza,dupa cum urmeaza:

1. Articolul 251 se modifica si va avea urmatorul cuprins “Programele nationale destinate finantarii intreprinderilor mici si mijlocii, care se deruleaza de catre autoritatea publica centrala cu atributii in domeniul intreprinderilor mici si mijlocii pana la 31.12.2027, conform procedurilor de implementare aprobate in fiecare an prin ordin al conducatorului acesteia, publicat in Monitorul Oficial, sunt:”

2. La articolul 251 , dupa litera l) se introduc doua noi litere, litera m) si litera n) cu urmatorul cuprins: m) programul pentru organizarea targului intreprinderilor mici si mijlocii; n) programul de accelerare a dezvoltarii intreprinderilor mici si mijlocii.

Se propune ca investitiile politicii de coeziune in perioada 2021- 2027 sa se axeze pe cinci obiective investitionale dupa cum urmeaza:

- Europa mai inteligenta, prin inovare, digitalizare, transformare economica si sprijinirea intreprinderilor mici si mijlocii;

- Europa mai verde, fara emisii de carbon, punerea in aplicare a Acordului de la Paris si investitii in tranzitia energetica, energia din surse regenerabile si combaterea schimbarilor climatice;

- Europa conectata, cu retele strategice de transport si digitale;

- Europa mai sociala, pentru realizarea pilonului european al drepturilor sociale si sprijinirea calitatii locurilor de munca, a invatamantului, a competentelor, a incluziunii sociale si a accesului egal la sistemul de sanatate;

- Europa mai apropiata de cetatenii sai, prin sprijinirea strategiilor de dezvoltare conduse la nivel local si a dezvoltarii urbane durabile in UE.

Se prelungeste pana la 31.12.2027 perioada de implementare a programelor de sprijin si se introduc alte doua noi programe de sprijinire a infiintarii si dezvoltarii intreprinderilor mici si mijlocii, adaptate la realitatile pietei, si anume:

a) Programul pentru organizarea Targului Intreprinderilor Mici si Mijlocii;

 Programul urmareste promovarea spiritului antreprenorial, stimularea dezvoltarii afacerilor si ocuparii fortei de munca in domeniul IMM, facilitarea contactelor dintre potentialii intreprinzatori/intreprinderi mici si mijlocii (IMM) si agentii economici/institutiile publice sau private care ofera servicii pentru sectorul IMM, in scopul cresterii numarului 5 intreprinzatorilor de succes si imbunatatirii performantelor economice si tehnice ale IMM, stimularea si sustinerea IMM in activitatile de export, promovarea produselor si serviciilor romanesti, stimularea si sustinerea internationalizarii IMM.


b) Programul de accelerare a dezvoltarii intreprinderilor mici si mijlocii;

 Programul are drept scop sprijinirea realizarii de investitii in companiile beneficiare in vederea cresterii accelerate a acestora pe termen scurt si mediu. Programul se desfasoara in continuarea Programului Romano-Elvetian pentru dezvoltarea IMM-urilor, conform prevederilor Acordului de proiect semnat de Secretariatul de Stat pentru Afaceri Economice din Elvetia si Guvernul Romaniei, reprezentat de Ministerul Finantelor Publice si Ministerul Economiei – prin Departamentul pentru IMM-uri, Mediul de Afaceri si Turism si Acordului de implementare semnat la 16.01.2014 de Ministerul Finantelor Publice si Ministerul Economiei – prin Departamentul pentru IMM-uri, Mediul de Afaceri si Turism cu privire la Programul romano-elvetian pentru IMM-uri. Beneficiarii vor fi exclusiv IMM-uri.
 

Consulta documentele atasate mai jos:

Proiectul de OUG - OUG nr. 47/2019

Nota de fundamentare


de Ghinea Viorica

NOUTATI Contabile 2024

Sinteza noutatilor Contabile din 2024:


• Aplicarea sistemului e-Factura
• Sistemul RO e-Transport
• Sistemul garantie-returnare (RetuRO)
• Raportarea SAF-T
• Managementul stocurilor – implicatii fiscale si raportarea in SAF-T
• Prelucrare stocuri in sistem lohn

Descopera TOATE noutatile contabile in Ghidul practic al contabilitatii in 2024. Legislatie explicata - Exemple detaliate - Monografii contabile complete.

...Vezi AICI detalii complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
imm-urifinantareguvern


Data aparitiei: 11 Iunie 2019
Ultima actualizare: 02 Iulie 2019

Votati articolul "Noi programe de finantare nerambursabila pentru IMM-uri. Ce a hotarat Guvernul":
Rating:

Nota: 4.35 din 5 din 10 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X