email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Medierea pentru datornici. OPANAF 1699/2019 este in Monitorul Oficial

Medierea pentru datornici. OPANAF 1699/2019 este in Monitorul Oficial
creante fiscalemediere fiscalalegea 302019

UPDATE in 1 iulie 2019.  OPANAF 1699/2019 privind aprobarea modelelor unor formulare utilizate in domeniul colectarii creantelor fiscale a fost publicat in Monitorul Oficial nr. 259 din data de 28 iunie 2019.

 

**********

Pe site-ul oficial al Fiscului a fost publicat Proiectul de ordin al presedintelui ANAF pentru modificarea unor ordine ale presedintelui ANAF privind aprobarea modelelor unor formulare utilizate in domeniul colectarii creantelor fiscale.

Legea privind medierea fiscala a fost publicata in Monitorul Oficial la inceputul acestui an, insa mai are nevoie de cateva clarificari legislative in acest sens. Procedura de mediere din cadrul executarii silite fiscale este cuprinsa in Legea nr. 30/2019 pentru aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 25/2018, publicata in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 44 din data de 17 ianuarie 2019.

Astfel, in conformitate cu prevederile art.I pct.9 ale acestui act normativ, au fost modificate dispozitiile art. 230 alin.(1) si (2) din Legea nr. 207/2015 privind Codul deprocedura fiscala, cu modificarile si completarile ulterioare in sensul includerii unor prevederi ce confera posibilitatea debitorului de a notifica organul fiscal cu privire la intentia de a demara procedura de mediere pentru identificarea impreuna cu organele fiscale a unei solutii optime de stingere a obligatiilor fiscale cuprinse in somatia ce i-a fost comunicata. In acest sens, se prevede si modificarea corespunzatoare a formularului Somatie, cu mentionarea in cuprinsul acestuia a posibilitatii debitorului de a intra intr-o procedura de mediere.


De asemenea, potrivit art.I pct.11 din acelasi act normativ, au fost modificate dispozitiile art. 233 alin. (3) din Codul de procedura fiscala in sensul ridicarii masurilor de executare silita in situatia in care, pentru creantele inscrise in actele administrative fiscale contestate, au fost constituite garantii sub forma scrisorii de garantie/politei de asigurare de garantie.

In acest context, este necesara modificarea corespunzatoare si a urmatoarelor formulare prevazute de Ordinul presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala nr. 63/2017, mai sus mentionat, respectiv formularul „Decizie de ridicare a masurilor de executare silita asupra disponibilitatilor banesti”, formularul “Decizie de ridicare a masurilor de executare silita a sumelor datorate debitorului de catre terti”, precum si formularul “Decizie de ridicare a masurilor de executare silita aplicate asupra bunurilor sechestrate” .

Totodata, a fost emis Ordinul presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala nr. 967/2017 pentru aprobarea modelelor unor formulare utilizate in domeniul colectarii creantelor fiscale, emise si tiparite prin intermediul unitatii de imprimare rapida, act normativ prin care au fost aprobate modelele precum si caracteristicile de tiparire, modul de difuzare, utilizare si pastrare a unor acte administrative fiscale ce sunt tiparite prin intermediul Unitatii de imprimare rapida, din cuprinsul caruia fac parte si formularele „Somatie”, „Decizie de ridicare a masurilor de executare silita asupra disponibilitatilor banesti” si „Decizie de ridicare a masurilor de executare silita a sumelor datorate debitorului de catre terti”. In acest sens, pentru corelarea cu dispozitiile cuprinse in Ordinul presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala nr. 63/2017, este necesara modificarea acestui act normativ in mod corespunzator.

Daca in termen de 15 zile de la primirea prezentei somatii, nu veti achita sumele mentionate pentru care termenul legal de plata a expirat, nu veti face dovada stingerii acestora sau nu veti depune o notificare cu privire la intentia de a se demara procedura de mediere, in baza prevederilor art. 230 alin. (1) din Legea nr. 207/2015 privind Codul de procedura fiscala, cu modificarile si completarile ulterioare, se va proceda la continuarea masurilor de executare silita.”, se specifica in Anexa 1.


Consultati documentele atasate mai jos:

Proiectul de ordin

ANEXA 1 - somatie

ANEXA 2 – adresa de suspendare – indisponibilizarii conturilor


ANEXA 3 -  adresa de suspendare - indisponibilizarii retinerilor


ANEXA 4 – decizie de ridicare a masurilor de executare silita asupra disponibilitatilor banesti


ANEXA 5 -  decizie de ridicare a masurilor de executare silita a sumelor datorate debitorului de catre terti


ANEXA 6 -  decizie de ridicare a masurilor de executare silita aplicate asupra bunurilor sechestrate

Referat de aprobare


de Ghinea Viorica

NOUTATI din Legislatia Contabila

Gestionati CORECT procesul de radiere al unui SRL/PFA?


Ce aveti de facut, din punct de vedere contabil,
atunci cand va confruntati cu un caz de radiere?

 
Atentie, procedura in sine este una complexa, sunt multe aspecte de gestionat (legate de stingerea datoriilor fiscale, lichidarea activelor si a stocurilor de marfa, plata impozitelor si contributiilor care rezulta din aceste operatiuni etc.) si, desigur, sunt multe documente de intocmit.
 
Si tocmai pentru ca procedura este una complexa, va oferim un ajutor solid prin intermediul unei lucrari de ultima ora, marca Rentrop & Straton: Radiere SRL. PFA. II. IF!

...Vezi AICI detalii complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
creante fiscalemediere fiscalalegea 302019


Data aparitiei: 20 Iunie 2019
Ultima actualizare: 01 Iulie 2019

Votati articolul "Medierea pentru datornici. OPANAF 1699/2019 este in Monitorul Oficial":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 3 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X