email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Atentie la regulile de executare silita! Ce trebuie sa stiti in 2024

Atentie la regulile de executare silita! Ce trebuie sa stiti in 2024
control fiscalinspectie fiscalacontrol anafexecutare silita

Dupa cum probabil cunoasteti, in cazul in care o societate comerciala sau o persoana fizica nu isi plateste de bunavoie obligatiile fiscale datorate, inspectorii din cadrul A.N.A.F procedeaza la actiuni de executare silita.

Foarte important de retinut este faptul ca executarea silita nu se declanseaza daca exista o cerere de restituire/rambursare in curs de solutionare, iar cuantumul sumei solicitate este egal cu sau mai mare decat creanta fiscala datorata de debitor (exemplu: o cerere de rambursare TVA sau de restituire impozite si taxe cum ar fi taxa pe poluare).

O alta regula importanta este cea potrivit careia, pentru efectuarea procedurii de executare silita este competent organul de executare silita in a carui raza teritoriala se gasesc bunurile urmaribile, iar atunci cand se constata ca exista pericolul evident de instrainare, substituire sau de sustragere de la executare silita a bunurilor si veniturilor urmaribile ale debitorului, organul de executare silita in a carui raza teritoriala se afla domiciliul fiscal al debitorului poate proceda la indisponibilizarea si executarea silita a acestora, indiferent de locul in care se gasesc bunurile.

Ceea ce multi nu cunosc este faptul ca in cazul in care asupra acelorasi venituri ori bunuri ale debitorului a fost pornita executarea, atat pentru realizarea titlurilor executorii privind creante fiscale, cat si pentru titluri ce se executa in conditiile prevazute de alte dispozitii legale (exemplu: titluri executorii emise de anumite institutii de credit), executarea silita se conexeaza si se efectueaza, potrivit Codului de procedura fiscala, de catre organul de executare silita din cadrul ANAF.

In fine, de retinut este si aspectul ca in scopul efectuarii executarii silite, executorii fiscali pot sa intre in orice incinta de afaceri a debitorului, persoana juridica, sau in alte incinte unde acesta isi pastreaza bunurile, in scopul identificarii bunurilor sau valorilor care pot fi executate silit, precum si sa analizeze evidenta contabila a debitorului in scopul identificarii tertilor care datoreaza sau detin in pastrare venituri ori bunuri ale debitorului.

Executorul fiscal poate intra in incaperile ce reprezinta domiciliul sau resedinta unei persoane fizice, cu consimtamantul acesteia, iar in caz de refuz, organul de executare silita cere autorizarea instantei judecatoresti competente potrivit dispozitiilor Codului de procedura civila.

Totul despre controale fiscale

"Am primit un aviz de inspectie fiscala si am intrat in panica, nu stiu ce trebuie sa fac! Din nou, firma pe care o administrez face obiectul unei inspectii fiscale. Controale si iar controale!" De cate ori auzim astfel de replici si nu intelegem de ce anumite firme se afla permanent sub lupa inspectorilor fiscali, iar altele nu sunt verificate niciodata?

E momentul sa aflati cauzele acestor inspectii aparent anormale si sa actionati in consecinta!

Este evident ca nu va putem spune daca in perioada urmatoare veti face sau nu obiectul unei inspectii fiscale de fond sau inopinate, dar cu siguranta va vom ajuta sa intelegeti care sunt factorii de risc care atrag aceste controale repetate si cum sa procedati in vederea iesirii din zona de risc care va arunca permanent in planul de inspectie fiscala. 


Comandati acum lucrarea: Cartea Neagra a Controlului Fiscal! Face lumina in cele mai intunecate zone ale inspectiei fiscale si va ajuta sa va prezentati perfect la orice control ANAF!

Foto: pexels.com


de Redactia Contabilul

NOUTATI Contabile 2024

A aparut: Ghidul Practic al Monografiilor Contabile 2024


Nu rata ghidul practic care te scoate acum din impasul generat de orice inregistrare contabila!

76 monografii, de maxima actualitate, intocmite impecabil, dezvoltate dupa o structura completa:

Prezentarea cadrului legal
• Noutatile legislative legate de subiectul dezbatut
• Tratamentul contabil exemplificat prin cazuri practice si exemple
• Inregistrarile contabile aferente fiecarui caz practic prezentat
• Tratamentul din punct de vedere fiscal, al TVA si al impozitului pe profit
• Atentionari, recomandari, sfaturi referitoare la subiect

...Vezi AICI detaliile complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
control fiscalinspectie fiscalacontrol anafexecutare silita


Data aparitiei: 13 Mai 2024

Votati articolul "Atentie la regulile de executare silita! Ce trebuie sa stiti in 2024":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 2 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X