email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ANAF pregateste tinerii la Scoala de Fiscalitate. Care sunt criteriile de selectie?

ANAF pregateste tinerii la Scoala de Fiscalitate. Care sunt criteriile de selectie?
anaffiscalitateangajati

Ministerul Finantelor Publice si ANAF au anuntat recent ca intentioneaza sa angajeze tineri absolventi pe care sa ii pregateasca apoi la Scoala de Fiscalitate.
 

Presedintele institutiei, Mirela Calugareanu, a declarat recent ca „33% din personalul actual al ANAF are peste 51 de ani. Anii care vin ne vor crea o problema din acest punct de vedere. Anul acesta si la anul ies la pensie 2.500 de oameni din 30.500, o pondere semnificativa”.

ANAF intentioneaza sa angajeze, in sistemul fiscal, tineri valorosi, absolventi de studii superioare de specialitate, deoarece o treime din personalul sau are varsta cuprinsa intre 51 - 60 de ani. Mai mult decat atat, in perioada 2019 - 2020, vor lesi la pensie aproape 2.500 de angajati ai ANAF, dintre cei 23.500.

Astfel, concluzia managementului ANAF a fost ca personalul trebuie intinerit, iar media de varsta trebuie scazuta. Pe langa cursurile de pregatire din cadrul Scolii de Finante Publice si Vama, din cadrul MFP (care se va transforma in Scoala de Fiscalitate, Finante Publice si Vama), tinerii angajati vor beneficia si de un transfer de know - how de la colegi indrumatori, cu o bogata experienta si un nivel profesional ridicat, precizeaza institutia intr-un comunicat.

In acest sens, intentia conducerii ANAF este de a transforma majoritatea celor aproape 3.000 de posturi vacante existente in posturi de inspectori debutanti. Acest fapt nu reprezinta un efort bugetar semnificativ.

Aceste intentii strategice ale managementului ANAF implica, desigur, si propuneri de modificare a cadrului legislativ, deoarece, in prezent, recrutarea functionarilor publici debutanti presupune promovarea unui concurs pentru ocuparea unei functii publice, efectuarea unei perioade de stagiu si obtinerea unui calificativ corespunzaior peniru a putea fi numiti functionari publici definitivi, in conditiile Codului administrativ.

“Ministerul Finantelor Publice si ANAF vor ca pe o parte a posturilor vacante sa angajeze tineri absolventi de invatamant superior, pe care sa-i specializeze la Scoala de Fiscalitate. Impactul la buget ar fi mai redus, iar tinerii angajati ar aduce in institutie un suflu proaspat, de care ANAF are mare nevoie.", precizeaza sursa citata.

Ceea ce intentioneaza ANAF pe viitor este ca absolventii sa fie selectati in functie de o serie de criterii, cum ar fi nota finala a examenului de absolvire, note obtinute la disciplinele de specialitate si interviu. In baza lor, acestia vor intra in sistem ca Stagiari, vor beneficia de indrumatori si vor urma, totodata, cursurile Scolii de Fiscalitate, Finante Publice si Vama. La finalul perioadei de stagiu, debutantii vor sustine un examen, vor fi evaluati, pentru a se stabili modul in corespund exigentelor institutiei.


de Ghinea Viorica

NOUTATI Contabile 2024

Manualul de Inventariere a fost actualizat cu Legea 296/2023 si OMFP 1447/2023!


 ATENTIE!

Acum exista reguli noi privind procedura de inventariere, introduse de:

  • Codul fiscal
  • OMFP 3067/2018
  • Legea 163/2018 care permite distribuirea de dividende pe parcursul anului
  • OMFP 3103/2017
  • Legea 296/2023 privind unele masuri fiscal-bugetare pentru asigurarea sustenabilitatii financiare a Romaniei pe termen lung
  • OMFP 1447/2023 pentru modificarea si completarea unor reglementari privind documentele financiar-contabile

  Explicatii complete gasiti in ghidul Manualul de inventariere. Societati comerciale. PFA. ONG.

...Vezi AICI detaliile complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
anaffiscalitateangajati


Data aparitiei: 07 Octombrie 2019

Votati articolul "ANAF pregateste tinerii la Scoala de Fiscalitate. Care sunt criteriile de selectie?":
Rating:

Nota: 3.41 din 5 din 17 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X