email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ridicarea imediata a popririlor bancare, oprita la sugestia lui Teodorovici

Ridicarea imediata a popririlor bancare, oprita la sugestia lui Teodorovici
popririOG 5/2020restructuare

Comisia de buget-finante din Senat a eliminat prevederile din OG 5/2020 (ce modifica Codul de Procedura Fiscala) propuse de Guvernul Orban. Mai exact, este vorba despre modificarile privind regimul popririlor si noile termene stabilite pentru restructurarea de catre companiilor a datoriilor la bugetul de stat.
 

Prevederea prin care ANAF avea obligatia de a ridica imediat, in cel mult o ora, popririle pe conturile bancare ale debitorilor a fost eliminata, a anuntat, marti, ministrul interimar al Finantelor, Florin Citu.

Guvernul Orban a dat OG 5/2020 prin care, incepand cu data de 3 februarie 2020, popririle pe conturile bancare sunt ridicate imediat dupa plata datoriilor. Proiectul de lege pentru aprobarea ordonantei a fost trimis in Parlament, pentru a urma parcursul de aprobare. Insa, marti, proiectul a ajuns in comisia de buget-finante, iar membrii au eliminat toate prevederile noi privind popririle bancare.

Propunerea de eliminare a celor doua prevederi ale OUG 5/2020 a venit de la Teodorovici, fostul ministru al Finantelor. El sustine ca aceste prevederi pot fi incluse in proiecte promovate de el si aflate in stare avansata de dezbatere, la Camera Deputatilor.

Teodorovici a mai transmis reprezentantilor Ministerului Finantelor ca pot introduce noile termene pentru firme in ordonanta promovata de acesta ca ministru.

In urma acestor modificari, Florin Citu a reactionat dur pe contul de Facebook. Ministrul interimar al Finantelor a acuzat PSD-ul ca ii uraste pe romani si ca membrii acestui partid vor ca in continuare romanii sa se plimbe de la o banca la alta atunci cand au conturile poprite.

“PSD ii URASTE pe Romani!!
Astazi inca o dovada ca PSD ii uraste pe romani.
PSD-sitii din comisia de buget si finante din Senat au ELIMINAT prevederrile din OUG 5/2020, pe care am aprobat-o in urma cu cateva saptamani, prin care ANAF are obligatia expresa de a ridica IMEDIAT, adica in cel mult o ora, popririle pe conturi bancare ale debitorilor, precum si noile termene stabilite pentru restructurarea de catre firme a datoriilor la bugetul de stat.
”, a scris Florin Citu pe Facebook.



PSD-istii vor ca in continuare romanii sa se plimbe de la o banca la alta atunci cand au conturile poprite. De ce? Pentru PSD-istii ii urasc pe romani si vor sa se razbune.”, a completat ministrul interimar.

Totodata, Citu i-a mai acuzat pe PSD-isti ca nu vor informatizarea ANAF fiindca isi pierd sursele de finantare.

Mai mult. Este evident acum ca PSD-istii nu vor informatizarea ANAF pentru ca isi pierd sursele de finantare. Evaziunea fiscala dispare cu informatizarea ANAF si in acelasi timp dispare si finantarea pentru socialisti.”, si-a incheiat Florin Citu postarea pe contul de socializare.

 

Intr-un articol anterior am scris despre promisiunea facuta de Citu la finalul unei sedinte de Guvern, anume ca ANAF va ridica popririle pe conturi in “cel mult o ora”


de Ghinea Viorica

NOUTATI din Legislatia Contabila

PFA 2024. Ce SOLUTII si AVANTAJE mai sunt?


Important: PFA-urile au fost grav lovite de modificarile Codului Fiscal Mai e ceva de facut pentru a fi rentabile?
Legislatia pentru PFA s-a schimbat!

CUM se aplica, CAT ne afecteaza si (mai ales)
CE SOLUTII exista pentru a ne salva?

Afla acum care sunt solutiile ingenioase oferite de expertul Horatiu Sasu parcurgand lucrarea PFA/II/IF: Taxe, impozite, deduceri, contributii!
Vei gasi aici explicatii si exemple 100% practice, cu aplicabilitate certa si imediata!

...Vezi AICI detaliile complete <<

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
popririOG 5/2020restructuare


Data aparitiei: 19 Februarie 2020

Votati articolul "Ridicarea imediata a popririlor bancare, oprita la sugestia lui Teodorovici":
Rating:

Nota: 4.75 din 5 din 4 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X