email
E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit 

"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"

Adauga adresa ta de e-mail pentru a primi Raportul Gratuit, oferit de Contabilul.ro.
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Raportarea aranjamentelor transfrontaliere. Care sunt contraventiile si sanctiunile?

Raportarea aranjamentelor transfrontaliere. Care sunt contraventiile si sanctiunile?
aranjamente transfrontalieredac6OG5/2020

Decizia Guvernului de a prelungi termenele pentru raportarea aranjamentelor transfrontaliere pana la finalul lunii ianuarie 2021, respectiv februarie 2021, a ajutat firmele sa se pregateasca in acest sens. 

Directiva UE (Directiva 2018/822, al 6-lea amendament al Directivei 2011/16/EU) prevede raportarea obligatorie a unor aranjamente transfrontaliere in care este implicat cel putin un stat membru UE si care au anumite semne distinctive. Acestea sunt destul de complexe, dupa cum se poate observa si in ghidul ANAF, si reprezinta anumite caracteristici ale tranzactiilor, considerate potentiali indicatori de planificare fiscala agresiva. 

DAC6 este formularul utilizat de intermediarii sau contribuabilii relevanti, dupa caz, in vederea raportarii informatiilor cu privire la aranjamentele transfrontaliere care fac obiectul raportarii. Pentru modalitatea de completare si descarcare, click AICI

IMPORTANT! 

Fiecare companie trebuie sa se pregateasca pentru raportarea DAC6 prin actiuni specifice! 


Chiar daca nu aveti tranzactii de raportat! Nu puteti spune inspectorilor fiscali: “Nu am nimic de raportat!".Trebuie sa demonstrati!
Ce inseamna acest lucru? Ei bne, trebuie sa alcatuiti o lista cu toate tranzactiile, sa evaluati care sunt raportabile, sa aveti discutii cu intermendiarii, sa-i verificati si sa va asigurati ca ei raporteaza corect. Consulta Ghidul practic in 10 pasi pentru raportare DAC 6 perfect legala. 
 

Raportarea aranjamentelor transfrontaliere: contraventii si sanctiuni

Sanctiunile vizeaza urmatoarele fapte considerate contraventii:

- intermediarul sau contribuabilul relevant, dupa caz, nu a raportat aranjamentele transfrontaliere raportabile;

- intermediarul sau contribuabilul relevant, dupa caz, a raportat cu intarziere aranjamentele transfrontaliere raportabile;

- intermediarul nu a notificat un alt intermediar sau contribuabilul relevant, in cazul in care face obiectul unei obligatii de pastrare a secretului profesional si nu are acordul scris al contribuabilului relevant.

Potrivit OG 5/2020 care a completat Codul de procedura fiscala:

- neraportarea ori raportarea cu intarziere de catre intermediarii sau contribuabilii relevanti, dupa caz, a aranjamentelor transfrontaliere care fac obiectul raportarii se sanctioneaza cu amenda de la 20.000 lei la 100.000 lei;

- neindeplinirea de catre intermediar a obligatiei de notificare a altui intermediar sau a contribuabilului relevant se sanctioneaza cu amenda de la 5.000 lei la 30.000 lei

Intermediarii sau contribuabilii relevanti, dupa caz, raporteaza pana la data de 28 februarie 2021, potrivit prevederilor art. 291^4 din Legea nr. 207/2015 privind Codul de procedura fiscala, cu modificarile si completarile ulterioare, informatiile prevazute la art. 291^4 alin. (19) din aceeasi lege cu privire la aranjamentele transfrontaliere care fac obiectul raportarii al caror prim pas in demersul de implementare a fost efectuat in perioada 25 iunie 2018-30 iunie 2020, mai prevede OG 5/2020.
 

Eliminati din start acest risc! Lucrarea DAC6 – Ce, unde si cum raportam la ANAF va ofera acum raspunsurile specialistilor acreditati pe acesta tema. Informatiile din lucrare acopera toate situatiile care pot aparea in procesul de completare si transmitere catre ANAF a raportarilor privind tranzactiile transfrontaliere.

de Ghinea Viorica

NOUTATI Contabile 2024

Cum sa „citesti” si sa interpretezi perfect o balanta contabila?


Ghidul practic Balanta de verificare de la A la Z. Analize, corelatii, studii de caz vine in ajutorul dvs. pentru a va scapa de:

• erori de inregistrare aducatoare de amenzi usturatoare din partea inspectorilor veniti in control
• lipsa de cunostinte temeinice din domenii conexe
• lipsa de experienta in lucrul cu conturile, mai ales cand acestea sunt noi, renumerotate ori abrogate!
• incapacitatea de a lua masuri profitabile prin ajustarea balantei pentru profit maxim
• riscul incalcarii legislatiei in vigoare.

Simplifica-ti si securizeaza-ti munca!

...vezi AICI lista completa >>

Citeste mai multe articole pe aceeasi tema:
aranjamente transfrontalieredac6OG5/2020


Data aparitiei: 02 Februarie 2021

Votati articolul "Raportarea aranjamentelor transfrontaliere. Care sunt contraventiile si sanctiunile?":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

Urmareste-ne pe Google News

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri



ARTICOLE SIMILARE



Subiectele saptamanii

Atentie, Contabili!

Contabilitatea se schimba!
Cititi «Raportul Special Gratuit» oferit de specialistii nostri

DESCARCATI GRATUIT
Raportul Special
"E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
X